Salmo Bullhead

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 14 Feb 2005, 15:29

pai no, ia-ti niste microvoblere sa te distrezi la modul serios cand te saturi de salau. s-ar parea ca e ceva clean prin apele alea. :)

sa traiesti!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 14 Feb 2005, 19:46

Este adevarat ca nu se mai fabrica modelul Elix,de la Mepps?Daca da,pacat ca era tare productiv,ca si varianta romaneasca a Elix-ului-Berti Axat.Merge si la avat,si la clean.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 14 Feb 2005, 22:48

de modelul cu paleta pe ax zici?
poate doar se cheama altfel - xd
http://www.mepps.com/mepps/library/lure ... 7CXD%7C144
faptul ca nu se mai importa e altceva.

nu demult zicea dady de cineva care aduce rotative phanter martin
http://www.panthermartin.com/lures/
poate o sa apara prin magazine. sunt ceva mai colorate decat berti-urile.
au si bertiurile un avantaj. cel putin unele vin cu un corp din material
negru, ne-metalic care poate fi colorat usor daca ai markere.

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 14 Feb 2005, 23:02

Desi subiectul este Salmo eu de cand am dat cu Rapala la clean si am si prins parca mi se par superioare celor de la Salmo in pescuitul cleanului.
Poate ca sunt subiectiv dar chiar le-am folosit alternativ la aceeasi partida iar cele Salmo le refuza in general iar cleni erau destui :!: :?:

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 14 Feb 2005, 23:30

Eu din cele care se pot cumpara la noi am luat anii trecuti cu cozma si cu rapala original de 3cm(pastarv cafeniu). La cozma cu mai multe modele. In rest am mai laut o singura data cu salmo hornet. Bullheadul nu l-am incercat, k n-am avut de unde si nici nu cred k-l voi incerca.
Din cele proprii am luat clean la cele cu vibratie discreta, dar nu l-am prea cautat. Am cautat mai mut avatul, stiuca si bibanul anul acesta). Era sa uit. Daca nu merg cele mari cumpara-ti microvoblere, k sunt bune in orie situatie.
Cele de la cozma de 2cm n-au barbeta buna. eu le-am schimbat-o, k altfel nu le puteam pescui.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 14 Feb 2005, 23:47

Poate Rapala avea patternul preferat de cleni in acea zi.

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 15 Feb 2005, 01:02

Eu cred ca prefera bataia mai discreta .Salmo au bataia mai larga parca mai atragatoare pt bibani sau stiuca si mai putin pt cleni (cel putin pt aceia) :!: :?:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 15 Feb 2005, 01:34

Depinde de anotimp si de specificul locului,stiu un loc unde este NUMAI clean,si este destul de mult,cel mai bine a mers cu Mepps Elix nr 1,cupru,lest portocaliu.Orice vobler am incercat,era doar urmarit frumos si pasnic de catre cleni pana in mal.Parca l-ar fi ales Leader.Din pacate am pierdut Elix-ul,ce produce Mepps acum in locul Elix-ului,nici nu se compara.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Feb 2005, 09:18

dragos74 scrie:Eu cred ca prefera bataia mai discreta .Salmo au bataia mai larga parca mai atragatoare pt bibani sau stiuca si mai putin pt cleni (cel putin pt aceia) :!: :?:
la ce model de Salmo te referi? Salmo e o firma producatoare, care are la randul ei o gramada de modele de voblere.
Eu am prins cel mai bine clean la salmo hornet de 2,5. Eu cred ca aceasta chestie cu voblerele care-s prinzatoare si care nu este in mare parte subiectiva. Adica mie imi place Salmo si am incredere in ele. Normal ca voi insista cu ele. Si normal ca voi prinde mai mult cu ele, decat cu altele cu care dau de cateva ori si renunt daca vad ca nu merge.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 15 Feb 2005, 09:34

Am uitat sa spun ca pescuiam pe lac unde clenii cred ca sunt mai suspiciosi ca pe rau .Nu spun ca nu ar ataca si salmo dar sigur preferau mult mai mult rapala .Si nu a fost o singura partida.Probabil ca daca as fi dat doar cu un singur tip nu as fi facut comparatia dar chiar le-am verificat alternativ.Ex: la hornet nu am prins(model pstrav) :wink:

Scrie răspuns