Rulmenti ceramici, si altele - mulinete casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 25 Ian 2012, 11:54

ULK scrie:Exista un test...care arata clar, cat su cum afecteaza distanta de lansare(in unele cazuri chiar diferente apreciabile), schimbarea rulmentilor..si totusi unii il considera banana... :lol: :lol: :lol:
ULK , tu cand ai dat licenta in clasa 1 , ai luat proba de citire in romana ?
sau ti-a soptit colega de banca si ai raspuns cu poze ?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Ian 2012, 11:56

Hmmm,vendette mai vechi..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 25 Ian 2012, 11:56

Banana este cat se invarte tamburul in gol, lucru cu care sunt intrutotul de acord ca este irelevant.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 25 Ian 2012, 11:57

http://translate.google.com/translate?h ... kigou.html

Sunt aici si cateva referinte... cu cat lanseaza anumite greutati

In fiecare tabel, cub firele recomandate - este trecuta o lungime.... Este o lungime aproximativa (cel putin din ce-mi dau seama) obtinuta din lansarea unei naluci cu greutate cuprinsa intre 2.8-4.5g

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 25 Ian 2012, 11:58

Sau se refera la ce greutate are fluorocarbon de Xlb... 35m?!

hmmmm?!?!?! :roll:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 25 Ian 2012, 12:50

Razvan...da, nu are importanta practica cat se imvarte in gol..asta am mai discutat....dar, nu este nici o legatura intre cele doua fenomene?? Insemna ca un tambur care se invarte in gol jumatate decat altul...tot poate presta mai bine decat celalalt...Asta sa inteleg?

Asta, in cazul cand vorbim de doua tambururi identice din toate punctele de vedere...doar cu timpi de rotatie in gol diferit(binenteles cauzat de rulmenti mai performanti)....Nu are legatura deloc nu?

Nu ala care se roteste mai mult timp in gol va permite o aruncare mai lunga? Deci dupa mine tot are....Ca, nu se oglindeste direct proportional ..timpul de roatie ..in distanta de lansare e altceva...Dar este in legatura stransa totusi.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 25 Ian 2012, 14:58

Andrei scrie:Nush de unde ai luat informatiile... dar tamburul de Daiwa Pixy nu mai este de mult imbatabil :))... daca zici ca in materie de produse de serie normala...atunci poate.

Incanca n-am vazut pe nimeni sa incerce Abu Revo LTX sau sa scrie despre el... care are tot sistem de franare magnetic si un tambur considerabil mai usor.

E ok sa tragi concluzii.... dar dupa ce incerci mai multe mulinete dedicate pescuitului de finete in afara de Pixy... Ca sa nu mai ridici atat de tare in slavi Pixy . . . Ca vad ca esti convins ca e cea mai the shit :lol: :lol: :lol: ai mai jos un link. (daca aia n-arata ca o roata de bicicleta nush ce sa zic :lol: :lol: - spitele sunt de la Shimano).

Andrei ,

In primul rand , trebuei sa te hotarasti daca vorbesti de pescuit sau de tunninguri si linkuri din tara soarelui ?

Creda ca pe unu care citeste un review sau un post pe forum il intereseaza ce poate el sa faca sau sa cumpere sau sa incerce si cat de eficient e pentru el treaba asta .

nu stiu ce tunninguri foarte costisitoare facute de japonezi tin deja de altceva , desi si acolo cum iti spuneam fiecare producator are ce arata ....si in ce se bate cu competitia .

ei bine , vorbind de o mulineta light la care ca imbunatatire de lanseu sa-i faci un tunning la indemana , de rulmenti ,eventual de inductori la cei magnetici cam asta e realitatea de acum
nu e ceva mai performant in lanseu ca pixy . Deranjeaza? naspa ....asta e
ai gasit ceva mai bun ? spune ca eu si probabil toti dorim sa auzim ....
chiar si tu cauti sa-ti iei tamburi light de daiwa pt tunninguri , nu de shimano sau alt brand
pixy e depasit ? nu stiu ce sa zic ....concpetul e din 2004 si si acum la modelul nou tamburii nu s-au schimbat
ai incercat personal ceva mai bun ?

Acu in ultimul alineat cu trasu concluziilor o cam calci in strachini .
Pai tu imi spui mie ca e cazul sa incerc niste mulinete inainte ? :D

tocmai hai sa ne referim mai mult la ce am pescuit si incercat noi personal si sa mutam mai incolo granita lui ,, se pare ca ....altii zic ca ....asta pare facuta din...reviewul ala zice ca... '' .....

incep eu
am dat doar din categora light cu :
Shimano Scorpion XT ( model nou ) , daiwa pixy , Shimano calcutta conquest 51 , Shimano Cardiff 51 .
La granita light spre medium am mai pescuit cu steez 103 hl; si TD ito 103 ML tunat cu inductor shalow de TDZ type R
De aici la categ light pixy e cea mai buna
nu am dat cu aldebaran din ce mi se pare semnificativ la capitolul asta dar aici din ce zic alti ( doar aici apelez la ce zic altii ) nu e mai bun decat pixy

voi ?
pescuiasca si el va

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 25 Ian 2012, 15:11

multe litere, nume , cifre, dar am impresia ca Sorin zice ca altcineva vorbeste din carti ...

carti in japoneza :lol: :lol: :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 25 Ian 2012, 15:36

Razvan ,
am zis ca este imbatabil ,ca rezultat final care este lanseul , pe mine care merg la pescuit asta ma intereseaza
sa obtin maxim de performanta in conditii de pescuit si la un pret la care nu e nevoie sa-mi vand un rinichi

poate termenul imbatabil e putin exagerat , dar in mod cert e cel mai bun din ce am incercat pana acum
vazand si ce zic altii prin forumuri nu am gasit ca altcineca sa fi descoperit vreun model care sa-l depaseasca pana acum
oricine cere o referinta despre best in light lures raspunsul e invariabil ; pixy
cat timp ?
pana va aparea ceva mai bun

mai sus am descris care sunt factorii care cumulati creeaza un lanseu

greutatea tamburului e doar unul dintre ei si aici in mod cert exista altii mai usori dar nu produc in final acelasi lanseu
pescuiasca si el va

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 25 Ian 2012, 16:53

Si uite asa se pun bazele campionatului national de casting... :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Scrie răspuns