Rulmenti ceramici, si altele - mulinete casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 25 Ian 2012, 00:10

Nu stiam ce diametru vor avea burghieele... pentru ca nu e cnc si frezare computerizata. A fost facut cu diverse improvizatii...din cauza formei ciudate a tamburului... unele chestiuni nu le puteai masura... de exemplu... discul pe care sta tamburul... pt ca nu intra nimica acolo.... sa sti ca m-am gandit la cele ce le-ai scris... dar dupa 30 de secunde mi-am dat seama ca nu merge asa... :lol: ... plus ca e un tambur de sacrificiu...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 25 Ian 2012, 00:18

Andrei, pe orice burghiu scrie ce diametru are. Daca totusi nu scria, un liniar de-ala cu care iti dadea in palma invatatoarea pentru ca nu ai invatat la geometrie si la fizica era suficient, ca banuiesc ca nu va dadea in palma cu sublerul.
CNC?
:D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 25 Ian 2012, 00:42

Pentru explicatii cnc exista google... in loc sa vezi partea constructiva a 'proiectului'... o dai in matematiica... daca n-o faceam probabil ca acuma scriai teorii astrospatiale care vad ca te consuma...
si dac o calculam inainte cum ar fi facut mesia sa considerenta din fire... tot o gauream... asa ca mai bine nu-mi obosesc creierul cu calcule matematice de care probabil sti doar sa scri dar sa le folosesti... cand oricum o faceam :)....era un pas inutil care nu facea decat sa-mi consume timp inutil si sa strice surpriza ... pe care ai fost atat de curios incat s-o citesti... (cand tu de fapt stiai de la inceputul articolului ce si cum)

Concluzia:' pierzi vremea citind chestiuni inutile.. pentru ca le puteai calcula dinainte....

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 25 Ian 2012, 00:43

Pentru explicatii cnc exista google... in loc sa vezi partea constructiva a 'proiectului'... o dai in matematiica... daca n-o faceam probabil ca acuma scriai teorii astrospatiale care vad ca te consuma...
si dac o calculam inainte cum ar fi facut mesia sa considerenta din fire... tot o gauream... asa ca mai bine nu-mi obosesc creierul cu calcule matematice de care probabil sti doar sa scri dar sa le folosesti... cand oricum o faceam :)....era un pas inutil care nu facea decat sa-mi consume timp inutil si sa strice surpriza ... pe care ai fost atat de curios incat s-o citesti... (cand tu de fapt stiai de la inceputul articolului ce si cum)

Concluzia:' pierzi vremea citind chestiuni inutile.. pentru ca le puteai calcula dinainte....

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 25 Ian 2012, 00:44

Ai calculat... sau ai citit inainte ?... :lol: :lol:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 25 Ian 2012, 07:34

Recunoaste ca nu te-ai gandit. :)))
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 25 Ian 2012, 07:55

M-am uitat putin la greutatea tamburilor pentru mulinetele Daiwa. Cel mai usor este de 12 gr, restul de 13-14 gr si mai mult. De vina cred ca e acea parte a sistemului de franare, incorporata in tambur - inductorul si celelalte piese componente.

http://www.japantackle.com/Tuning_parts ... _daiwa.htm

In schimb, pentru mulinetele Shimano greutatea tamburilor de tunning coboara pana la 8-9 gr.

http://www.japantackle.com/Tuning_parts ... himano.htm

Ca sa nu mai vorbesc de Abu, pentru care cel mai usor tambur e de 6,6 gr si cam toate sunt sub 10 gr.

http://www.japantackle.com/Tuning_parts ... ls_abu.htm

Daca luam in considerare acest aspect, o Daiwa tunata ar trebui sa lanseze cel mai putin dintre cele trei.

Bineinteles, la performantele unei mulinete contribuie mult mai multe aspecte. In primul rand eficienta sistemului de franare, diametrul si latimea tamburului, forma inelului de ghidare a firului si bineinteles, rulmentii tamburului.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 25 Ian 2012, 08:48

razvan m. scrie:Daca luam in considerare acest aspect, o Daiwa tunata ar trebui sa lanseze cel mai putin dintre cele trei.
faceti-ma si pe mine sa inteleg un lucru : tu zici ca in conditiile unor lagare ultra giga extra performanti un tambur de 15 g se va invarti dupa lanseu mai putin decat unul de 10 g ? da' cine ii da impulsul initial si cine il franeaza?
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 25 Ian 2012, 10:03

Cred ca se referea la lansarea greutatilor mai mici...

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 25 Ian 2012, 10:16

ba creca o fo cam clar........ Sau poate nu stiu sa citesc eu daca e vb de cast :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Scrie răspuns