Rulmenti ceramici, si altele - mulinete casting
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
din cit vad eu la tamburul ala inca mai ai unde da gauri si anume in marginea laterala a tamburului . daca in loc de burghiu foloseai o freza puteai da gaurile ovale si atunci sigur ajungeai la 1g poate si ceva in plus .Andrei scrie: Apropo de upgrade la upgrade... mai bine zis o tentativa nereusita:) http://asavacustom.com/tambur-finesse
oare ,, se merita " atita munca ? conteaza atit de mult gramul acela ? intreb si eu din postura de necunoscator in ale baitcastului
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !
Legat de vopsirea mulinetei .... o sa acopar si detaliul acesta intr-un articol viitor... momentan am testat sa vad iese... nu iese, tine, nu tine... Are priza pe aluminiu.... nu are, ce sa-i fac sa aibe priza... si asa mai departe.
Toate le-am facut din incercari/testari materiale, aerografe, vopsele.... daca nu mai aveti rabdare cateva luni.... puteti sa testati si voi cu "aparatura" din dotare
Legat de Daiwa Zillion si Curado.... Zillion este in primul rand dublu ca si pret. Calitativ... nu cred ca este mult peste Curado, si in nici un caz dublu calitativ.
Legat de netestarea Daiwa... cercul acesta restrans din Arad, care va pune pe tava informatii in premiera si gratuite
a ajuns la concluzia ca Daiwa sunt MULT MAI GREU de strunit in lanseuri decat alte mulinete pe care le-am adoptat mai recent. In traducere libera... chiar daca ajustarea franei magnetice este in exteriorul mulinetei si mult mai accesibila, decat la Shimano de exemplu... produc mult mai usor peruci decat celelalte mulinete daca esti o fractiune de secunda neatent... cam asta e explicatia ... pentru care nici unul nu ne-am mai incumetat sa bagam Daiwa ina cest test.
ZPI - modelul vechi - se invart mai rau decat Boca la prima vedere (nici nu mi s-a parut ca merg atat de degajat ca si Boca) si au un ABEC rating mai mic decat BOCA, desi mai scumpi, ca sa nu zic aproape dublu daca socotesti si un transport din Japan ca si pret (si vorbesc despre modelul mai vechi, nu cel nou care este la 60$ pret de catalog si care momentan se potriveste doar 1-2 tipuri de mulinete. - dar nu i-am vazut inca
)
Toate le-am facut din incercari/testari materiale, aerografe, vopsele.... daca nu mai aveti rabdare cateva luni.... puteti sa testati si voi cu "aparatura" din dotare

Legat de Daiwa Zillion si Curado.... Zillion este in primul rand dublu ca si pret. Calitativ... nu cred ca este mult peste Curado, si in nici un caz dublu calitativ.
Legat de netestarea Daiwa... cercul acesta restrans din Arad, care va pune pe tava informatii in premiera si gratuite

ZPI - modelul vechi - se invart mai rau decat Boca la prima vedere (nici nu mi s-a parut ca merg atat de degajat ca si Boca) si au un ABEC rating mai mic decat BOCA, desi mai scumpi, ca sa nu zic aproape dublu daca socotesti si un transport din Japan ca si pret (si vorbesc despre modelul mai vechi, nu cel nou care este la 60$ pret de catalog si care momentan se potriveste doar 1-2 tipuri de mulinete. - dar nu i-am vazut inca

Stai linistit ca nu e chiar atat de sensibil tamburul pe cum crezi.. daca era asa venea cu chestiuni d echilibrare, cum ai si la rotile de la masina, dar pana in prezent n-am mai vazut asa ceva. Tamburul de la pixy, din ce-am vazut la altii... se potriveste perfect la SOL... trebuie doar facut un adaptor pentru rulment... nimic mai mult.Sorin scrie:revenind la lucruri despre pescuit , deci baitcast![]()
Andrei , de ce ti se par Oreange Seals mai buni ca ZPI cei vechi ?
din ce punct de vedere ?
apoi cu tamburul ala de Sol te-a mancat in ...nu ai cum sa-i dai gauri perfect simetrice cu masina de gaurit manuala astfel incat echilibrul lui sa nu fie distrus
apoi din cate stiu tamburul de pixy sau px 68 nu se va potrivi la Sol
Doar de bormasina verticala fixa... sau cum ii zice am dispus. Iar fetele inclinate ale tamburului au facut treaba mai dificila. Este destul de gros aluminiul din constructia tamburului... mai gros decat ma astaptam. Legat de gauritul in lateral... nu se pune problema, pentru ca intra toata apa la rulmenti.... Nu stiu daca conteaza atat de mult gramul acela... asta era ideea... sa vad daca conteaza sau se simte, dar la 0.7g... nu cred ca o sa observ mare diferentagrey-wolf scrie:din cit vad eu la tamburul ala inca mai ai unde da gauri si anume in marginea laterala a tamburului . daca in loc de burghiu foloseai o freza puteai da gaurile ovale si atunci sigur ajungeai la 1g poate si ceva in plus .Andrei scrie: Apropo de upgrade la upgrade... mai bine zis o tentativa nereusita:) http://asavacustom.com/tambur-finesse
oare ,, se merita " atita munca ? conteaza atit de mult gramul acela ? intreb si eu din postura de necunoscator in ale baitcastului

Tambur de Presso sau Pixy in SOL - http://www.tackletour.net/TTForums/view ... =daiwa+sol
Cu un spacer ca sa se potriveasca tamburul... intra si la SOL:)
nu ai cum echilibra un tambur cu plumbi ca la rotiAndrei scrie:Stai linistit ca nu e chiar atat de sensibil tamburul pe cum crezi.. daca era asa venea cu chestiuni d echilibrare, cum ai si la rotile de la masina, dar pana in prezent n-am mai vazut asa ceva. Tamburul de la pixy, din ce-am vazut la altii... se potriveste perfect la SOL... trebuie doar facut un adaptor pentru rulment... nimic mai mult.

la vitezele de rotatie la care ajunge un tambur in lanseu , orice dezechilbru duce la deranj .....daca ar fi asa simplu si-ar gauri toti tamburii cu masina de gaurit sa-si faca tunning , din pacate nu merge
am probat sol, am alphas ito si pixy
nu se potrivesc tamburii - era prea simplu , toata lumea isi lua sol / alphas la 150 de dolari si cu un tambur de pixy nu mai dadea nimeni 400 de dolari cel putin pe o mulineta pixy
daca totusi vrei sa pui un tambur de pixy intr-un sol , iti trebuie niste adaptori circulari care se adauga la carcasa de sol astfel incat tamburul de pixy care e mai mic in diametru ca cel de sol sa se potriveasca . Problema e diametrul diferit al tamburilor nu rulmentii
.astfel de adaptori insa sunt foarte greu de gasit
despre rulmentii zpi , ei sunt de productie japoneza si ei nu au rating ABEC .
(Desi jun pe japantackle ii da echivealntul unui ABEC 7 ), in nici un caz din acest punct de vedere nu sunt sub orange seals
in pescuit zpi versus boca orange seals ( am ambele ) nu-mi face mare diferenta
mai buni decat ambii sunt insa rulmentii TG Rocket bearings , capsulati si care pe langa o performanta mai buna sunst si sensibil mai silentiosi .( ii am pe un steez si sunt cei mai buni de pana acum )
cat despre noii zpi , a incercat Andrei Z unii si are o postare interesanta pe tackletour . Nu sunt insa peste TG
glumind nitel despre ,,grupul ostil daiwa'' , cred ca traieste un model mental si e pacat

o sa-mi privesc mai cu atentie daiwele , sa le strunesc mai bine ca daca nu, o sa o ia lanseurile prin porumbi intr-un moment de neatentie

asteptam in continuare cu sufletul la gura dezvaluirile ,, in premiera ''

f bun articolul lui razvan cu tunningul dar e de retinut un aspect pe care maj il sar
nu sunt atat de importanti rulmentii si diferenta de timp in care se invarte in gol un tambur tunat versus unul netunat
astea dpdv practic sunt ,, avioane '' pt creat impresii
daca un tambur tunat se invarte de 3 ori mai mult decat unul netunat pana se opreste de ce nu lanseaza de 3 ori mai mult ?
frana de lanseu e cea mai importanta....ea trebuie sa faca fata vitezelor sporite .
si de obicei frana face si ea ce poate

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
acum am vazut postarea asta si am accesat linkul ....Andrei scrie:Tambur de Presso sau Pixy in SOL - http://www.tackletour.net/TTForums/view ... =daiwa+sol
cred ca mulinetele alea tunate din poze sunt echivalentul ,,sorcovelor '' de pe topicul lansetelor custom

a adaugat nu stiu ce washer , pe care l-a vopsit sa se potriveasca cu la culoare cu alta piesa

gizas

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va
Au mai portat si altii tamburi de la mulinete... nu sunt primul... a functionat si la altii... crede-ma pe cuvant ca nu deranjeaza cu nimic tamburul, in evolutia sa...
De spacer la tambur vroiam sa zic, nu de rulment... care nu e atat de complicat de facut, atat timp cat ai cotele.... care sunt disponibile, la o simpla cautare pe goagal.
Legat de SOL - de aia nu am dat-o - pentru ca are potential pentru un echipament de pastrav de lac si clean capital:D.... urmand a fi tunata conform necesitatilor.
Zpi - sunt de productie Japoneza... au rating ABEC, ca nu l-au dat japonezii... la orice rulment poate fi masurat ABEC (e o unitate de masura)... e unitate de masura a tolerantei rulmentilor... Mai indivizi care i-au incercat au spus ca sunt inferiori ABEC7
Ca un tambur se invarte mai mult de 3 ori nu inseamna decat ca rulmentii permit viteze mai mari de rotatie, nimic mai mult... E la mintea cocosului ca nu vor lansa de 3-4 ori mai mult
De spacer la tambur vroiam sa zic, nu de rulment... care nu e atat de complicat de facut, atat timp cat ai cotele.... care sunt disponibile, la o simpla cautare pe goagal.
Legat de SOL - de aia nu am dat-o - pentru ca are potential pentru un echipament de pastrav de lac si clean capital:D.... urmand a fi tunata conform necesitatilor.
Zpi - sunt de productie Japoneza... au rating ABEC, ca nu l-au dat japonezii... la orice rulment poate fi masurat ABEC (e o unitate de masura)... e unitate de masura a tolerantei rulmentilor... Mai indivizi care i-au incercat au spus ca sunt inferiori ABEC7
Ca un tambur se invarte mai mult de 3 ori nu inseamna decat ca rulmentii permit viteze mai mari de rotatie, nimic mai mult... E la mintea cocosului ca nu vor lansa de 3-4 ori mai mult