În lipsă de sugestii, am procedat aşa:
Problemele sesizate fiind două, am început prin lipirea fibrelor spintecate şi rupte.
Am lipit apoi o fibră de carbon peste zona cu fibre întrerupte Am încercat o poza prin lupă:
A urmat finisarea suprafeţei în zona completata.
Am fost în situaţia să lucrez sub lupă la acest vârf sensibil, ocazie cu care am observat un detaliu ce nu l-am sesizat cu ochiul liber. Un viciu de fabricaţie ascuns discret de constructor, care de fapt a şi dus la apariţia problemelor. Am observat ca de sub matisajul inelului de vârf şi până la 1,5cm de inelul următor, blancul fusese despicat şi lipit foarte subtil. Acest lucru m-a determinat să abordez mai amplu reparaţia şi să vizez toată lungimea cu probleme. Aşa că, am optat pentru metodologia după care au fost construite bătrânele beţe de bambus ,,Refandue" , adică matisaje multiple, care să cuprindă atât zonele deja afectate cât şi cele ce ar fi putut fi afectate în viitor şi a rezultat asta:
Băţul a devenit funcţional, protejat din aproape în aproape pe toata lungimea afectată:
M-am încadrat în obiectivele propuse la început, (cu o relativă rezervă la punctul 5, care viza aspectul), materialele folosite au fost neglijabile, dar lucrarea asta a fost cronofagă. Nu m-aş fi aşteptat la debutul ei, să se întindă pe durata a 4 ore...
Câteodată, vechile metode sunt utile şi în prezent.
TDum. Rew.