În lips? de sugestii, am procedat a?a:
Problemele sesizate fiind dou?, am început prin lipirea fibrelor spintecate ?i rupte.
Am lipit apoi o fibr? de carbon peste zona cu fibre întrerupte Am încercat o poza prin lup?:
A urmat finisarea suprafe?ei în zona completata.
Am fost în situa?ia s? lucrez sub lup? la acest vârf sensibil, ocazie cu care am observat un detaliu ce nu l-am sesizat cu ochiul liber. Un viciu de fabrica?ie ascuns discret de constructor, care de fapt a ?i dus la apari?ia problemelor. Am observat ca de sub matisajul inelului de vârf ?i pân? la 1,5cm de inelul urm?tor, blancul fusese despicat ?i lipit foarte subtil. Acest lucru m-a determinat s? abordez mai amplu repara?ia ?i s? vizez toat? lungimea cu probleme. A?a c?, am optat pentru metodologia dup? care au fost construite b?trânele be?e de bambus ,,Refandue" , adic? matisaje multiple, care s? cuprind? atât zonele deja afectate cât ?i cele ce ar fi putut fi afectate în viitor ?i a rezultat asta:
B??ul a devenit func?ional, protejat din aproape în aproape pe toata lungimea afectat?:
M-am încadrat în obiectivele propuse la început, (cu o relativ? rezerv? la punctul 5, care viza aspectul), materialele folosite au fost neglijabile, dar lucrarea asta a fost cronofag?. Nu m-a? fi a?teptat la debutul ei, s? se întind? pe durata a 4 ore...
Câteodat?, vechile metode sunt utile ?i în prezent.
TDum. Rew.