Ei bine, rulajul greoi se datoreaz? utiliz?rii pe linia de asamblare, a unei vaseline lipcioase ?i vâscoase peste masur?. E mai groas? ?i mai lipicioas? decât mierea de albine, astfel încât piesele se mi?c? cu greutate, fiind încleiate de-a dreptul.
În cele ce urmeaz?, v? prezint o Okuma Inspira. În poza de mai jos e deschis? ?i identificat? principala pies? care îngreuna mersul fluid. Pinionul de oscila?ie se rotea greu, fiind încleiat de vaselina lor ciudat?. L-am demontat, l-am sp?lat, l-am uns corespunz?tor ?i l-am remontat. S-a schimbat radical în bine func?ionarea sa! Acesta este:

Am identificat ?i piesele responsabile de un joc exagerat de mare al rotorului. Unicul rulment cu bile de pe rotor juca în suport iar suportul juca ?i el în carcas?, astfel, cele dou? jocuri cumulate d?deau un efect mare, care în timp scurt putea duce la uzarea prematur? a danturii ?i la apari?ia deranjantului ,,ron??it" în condi?iile unui pinion conduc?tor cu din?i ?i a?a foarte mici.
Am dat un strat de vopsea pe c?ma?a exterioar? a rulmentului ?i pe interiorul suportului:

Un strat de vopsea pe exteriorul suportului de rulment ?i pe interiorul carcasei:

De apreciat c? s-a folosit o variant? constructiv? cu doi supor?i antitorsiune, fiind acoperit, deci operativ si cel din dreapta, ceea ce pu?ine firme reu?esc:

Am ***??at ?i axul tamburului ?i ,,tubulatura" prin care culiseaz?, fiindc? se mi?ca cu greutate, fiind ?i acesta afectat, incleiat... În fine, am uns totul ?i am reasamblat mulineta, care a dobândit un rulaj excelent, comparabil cu cel al unei Daiwe sau Shimano. A?a arat? mulineta:

O mulinet? cu o carcas? ce arat? precum zaionul. Interesant ?i util de re?inut este c? cel pu?in pentru m?rimea 30, raportul de recuperare nu este cel declarat de constructor ?i înscris pe carcas?, adic? 5:1, ci unul mai avntajos, 4,8:1! Exact ca la Daiwele mai vechi. Exact a?a era ?i la Okuma Alumina 30 ?i la altele, deci, real , nu este 5:1, ci mai pu?in!!!
Rew.