Ei bine, rulajul greoi se datorează utilizării pe linia de asamblare, a unei vaseline lipcioase şi vâscoase peste masură. E mai groasă şi mai lipicioasă decât mierea de albine, astfel încât piesele se mişcă cu greutate, fiind încleiate de-a dreptul.
În cele ce urmează, vă prezint o Okuma Inspira. În poza de mai jos e deschisă şi identificată principala piesă care îngreuna mersul fluid. Pinionul de oscilaţie se rotea greu, fiind încleiat de vaselina lor ciudată. L-am demontat, l-am spălat, l-am uns corespunzător şi l-am remontat. S-a schimbat radical în bine funcţionarea sa! Acesta este:

Am identificat şi piesele responsabile de un joc exagerat de mare al rotorului. Unicul rulment cu bile de pe rotor juca în suport iar suportul juca şi el în carcasă, astfel, cele două jocuri cumulate dădeau un efect mare, care în timp scurt putea duce la uzarea prematură a danturii şi la apariţia deranjantului ,,ronţăit" în condiţiile unui pinion conducător cu dinţi şi aşa foarte mici.
Am dat un strat de vopsea pe cămaşa exterioară a rulmentului şi pe interiorul suportului:

Un strat de vopsea pe exteriorul suportului de rulment şi pe interiorul carcasei:

De apreciat că s-a folosit o variantă constructivă cu doi suporţi antitorsiune, fiind acoperit, deci operativ si cel din dreapta, ceea ce puţine firme reuşesc:

Am curăţat şi axul tamburului şi ,,tubulatura" prin care culisează, fiindcă se mişca cu greutate, fiind şi acesta afectat, incleiat... În fine, am uns totul şi am reasamblat mulineta, care a dobândit un rulaj excelent, comparabil cu cel al unei Daiwe sau Shimano. Aşa arată mulineta:

O mulinetă cu o carcasă ce arată precum zaionul. Interesant şi util de reţinut este că cel puţin pentru mărimea 30, raportul de recuperare nu este cel declarat de constructor şi înscris pe carcasă, adică 5:1, ci unul mai avntajos, 4,8:1! Exact ca la Daiwele mai vechi. Exact aşa era şi la Okuma Alumina 30 şi la altele, deci, real , nu este 5:1, ci mai puţin!!!
Rew.