Ce nu ti-a placut la Stroft? Ma refer la GTM, daca tu asta ai folosit.Tavi scrie:evident ca se poate si altfel , evident ca se prinde cu textil si lider![]()
am mai folosit yo-zuri hibrid, berkley vanish, seaguar, vision doar ca lidere, nu prea m-au convins
stroft nu-mi place
Recomandari fluorocarbon
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Am folosit acum ceva vreme tot de la Seaguar era ceva Seaguar Leader Material Fluorocarbon, mult mai rezistent si mai bun decat Invizix-ul. Din pacate era doar la rola de 25 de yarzi si nu era rentabil la pret.
Abrazix-ul cum e in comparatie cu invizix? Ca dupa nume ma duce gandul sa tine bine la frecat prin pietre si scoici.
Acum sunt si eu in cautare de un fluorocarbon pentru leader bun de frecat prin pietre. Ma bate gandul intre Abrazix sau Carbon Pro. Oare care e mai rigid si mai rezistent la abraziune??
Abrazix-ul cum e in comparatie cu invizix? Ca dupa nume ma duce gandul sa tine bine la frecat prin pietre si scoici.
Acum sunt si eu in cautare de un fluorocarbon pentru leader bun de frecat prin pietre. Ma bate gandul intre Abrazix sau Carbon Pro. Oare care e mai rigid si mai rezistent la abraziune??

Nu-i altu ! Sufix mai face unu bun , YGK la fel , insa tre sa te uiti sa fie FC , nu Shock Leader .costi scrie:Am folosit acum ceva vreme tot de la Seaguar era ceva Seaguar Leader Material Fluorocarbon, mult mai rezistent si mai bun decat Invizix-ul. Din pacate era doar la rola de 25 de yarzi si nu era rentabil la pret.
Restu care is de bagat pe mulineta is mai departe de FC , da cum lumea o simtit sa dea direct cu linie FC pe tambur s-o facut . Diferenta de pret intre linii pentru tambur si leader material ar trebui sa dea de gandit , da pe aici inca se tine firu 2 ani pe tambur , chit ca-i subtire rau .
Cel putin leader material FC nu tine cat mono la tractiune si nod , da ii mai scump decat aceste linii FC pentru tambur ! Care o fi pin la urma FC 100%

Plus deformarea care o sufera pe intinzatura , inclusiv leader materialu . Fac FG Knot intre leader si textil . Sa zicem 7 m de leader , din fir nou de pe rola . In mod normal daca agat si rup , rup la agrafa
Am eu AbrazX de 10lb (0.265mm). E mai sarmos decat InvizX si putin mai albicios (nu are transparenta InvizX-ului). Pe echipament de spinning ca linie principala e catastrofal; chiar de pe un Exceler 3000 si cu naluci de 14-20g nu-l puteam lansa nici sa ma pici cu cearacosti scrie:Am folosit acum ceva vreme tot de la Seaguar era ceva Seaguar Leader Material Fluorocarbon, mult mai rezistent si mai bun decat Invizix-ul. Din pacate era doar la rola de 25 de yarzi si nu era rentabil la pret.

Dracie , am trimis fara sa vreau
Deci rup la agrafa si leg alta , la sfarsitu zilei tai si refac nodu , trec linia printre degete dupa agaturi si pesti , si daca detectez zgarieturi tai jos , insa in mod normal raman cu vreo 5 m pentru urmatoru pescuit . Insa nodu iese mult mai usor
La inceput FC ii sticlos rau , io dau cu 25 de lb in sus , 35 sau chiar ai mult . Insa dupa o agatatura puternica devine mai moale si maleabil si i se schimba si culoarea , chiar o sa fac o poza unu linga altu , nou si unu intins ca se vede cum ala intins are alta nuanta . Nu-s tare sigur ca nu absoarbe apa , si zic asta ca si un devorator de FC !
Spirele care se fac in nodu FG prind mai bine in FC folosit , intins decat in unu nou . Ii clar ca nu mai ii acelasi !
Parerea mea , ca unu care consuma 2 role de 50 m pe luna si care da cu FC cam de multa vreme (dealtfel cred ca am fost implicat in toate discytiile despre FC de pe forum
) , nu ar trebui sa credeti tot ce se spune despre FC pe net , si mai ales pe prospecte !
Ca si leader material nu exista nimic mai bun , insa nu ii atat de bun pe cat ii prezentat ,nu stiu daca se intelege , exista putine formule bune si mult fir cu eticheta de FC , insa care is departe de cea ce inseamna FC .
In ziua de azi cred ca se cheltuie mai mult in leader material decat linii mono , si daca bine stau sa ma gandesc chiar cheltuiesc mai putin pe textil decat pe FC intr-un an . Ii normal sa apara tot felu de marci si specii de FC pe piata , cu reclama aferenta .

Deci rup la agrafa si leg alta , la sfarsitu zilei tai si refac nodu , trec linia printre degete dupa agaturi si pesti , si daca detectez zgarieturi tai jos , insa in mod normal raman cu vreo 5 m pentru urmatoru pescuit . Insa nodu iese mult mai usor

Spirele care se fac in nodu FG prind mai bine in FC folosit , intins decat in unu nou . Ii clar ca nu mai ii acelasi !
Parerea mea , ca unu care consuma 2 role de 50 m pe luna si care da cu FC cam de multa vreme (dealtfel cred ca am fost implicat in toate discytiile despre FC de pe forum

Ca si leader material nu exista nimic mai bun , insa nu ii atat de bun pe cat ii prezentat ,nu stiu daca se intelege , exista putine formule bune si mult fir cu eticheta de FC , insa care is departe de cea ce inseamna FC .
In ziua de azi cred ca se cheltuie mai mult in leader material decat linii mono , si daca bine stau sa ma gandesc chiar cheltuiesc mai putin pe textil decat pe FC intr-un an . Ii normal sa apara tot felu de marci si specii de FC pe piata , cu reclama aferenta .
Absolut corect ce zici. Cred ca pe piata sunt, de fapt, o gramada de fire hibrid, declarate ca atare sau nu, cu carateristici diverse, unele purtand eticheta de FC. De aici si confuziile si impresiile in contradictoriu...SF scrie: Parerea mea , ca unu care consuma 2 role de 50 m pe luna si care da cu FC cam de multa vreme (dealtfel cred ca am fost implicat in toate discytiile despre FC de pe forum) , nu ar trebui sa credeti tot ce se spune despre FC pe net , si mai ales pe prospecte !
Ca si leader material nu exista nimic mai bun , insa nu ii atat de bun pe cat ii prezentat ,nu stiu daca se intelege , exista putine formule bune si mult fir cu eticheta de FC , insa care is departe de cea ce inseamna FC ...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
Sincer la apele de la noi (nu vorbim de cele de munte limpezi ca cristalul) cred ca FC e mai mult moft. Folosesc de multa vreme FC si am observat ca nu e nici o diferenta intre fir normal de culoare maro si FC invizixyz.
Bine comerciantii ne vand tot feul de gogosi ca diferenta ca vrajeala ca fix pix...cum zice SF trei sferturi nici macar nu e ce scrie pe rola...cine se pune sa verifice?!...EU, VOI...va zic io NIMENI!...daca scrie sefu' inseamna ca e!
Io zic ca astia de pescuim jumate de an full nu ne mai puem lasa pacaliti de marketing...cine vrea sa creada sa creada ce vrea.
Bine comerciantii ne vand tot feul de gogosi ca diferenta ca vrajeala ca fix pix...cum zice SF trei sferturi nici macar nu e ce scrie pe rola...cine se pune sa verifice?!...EU, VOI...va zic io NIMENI!...daca scrie sefu' inseamna ca e!
Io zic ca astia de pescuim jumate de an full nu ne mai puem lasa pacaliti de marketing...cine vrea sa creada sa creada ce vrea.

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB