recomandare lanseta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
faurstelianlucian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de faurstelianlucian » 27 Feb 2006, 22:50

Imi parea un conflict gen A-D si R-S!
Baieti poate facem o trupa si luam Eurovision-ul la anul!
Pestii sunt sub apa!

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 27 Feb 2006, 23:06

Sportex, Sportex....

Cu ce ies din comun betele astea ? Au facut furori la un moment dat (inceputul anilor 90) datorita materialului din care sunt facute: carbon impletit cu kevlar.
Intre timp au aparut tot mai multe firme care au folosit tehnologia respectiva. Asa cum au aparut au si renuntat in favoarea altor materiale, mai bune, mai usoare, mai ieftine (poate).
Blancurile de la toate betele Sportex Kev pe care le-am vazut sunt foarte groase. De aceea betele sunt exagerat de grele. Nu stiu cat ai pescuit tu cu astfel de bete dar eu iti pot spune ca am facut de multe ori febra musculara la brat si la spate de la ele.

De asemenea, nu am vazut la ei bete foarte specializate, ci doar clasificate pe categorii generale: de crap, spinning. Or, spinningul, asa cum il concep eu in acest moment (poate ma insel; mai am de invatat) cere chestii mai specializate. De aceea am inceput sa ma orientez spre piata americana. Omul se mai schimba.

Chiar si inelele betelor Sportex sunt depasite desi sunt Fuji (Aluoxid). Nu au mai umblat la inele de vreo 15 ani.
In sfarsit, cotorul este inutil de lung. Chiar si asa lung cum e, nu prea reuseste sa echilibreze batul din cauza greutatii blancului.
Se vede de la o posta ca designul lor apartine altor vremuri. Dar, ma rog, e la urma urmei chestie de gusturi.

Intr-adevar am cumparat un astfel de bat anul trecut. L-am cumparat pentru a pescui cu el la somn, scop in care nu am gasit altceva mai bun. Il am si acum; il voi tine in continuare. Dar e ultimul Sportex pe care am dat banii, asta pot sa iti spun sigur.

Cat despre cel de la care spui ca am invatat direct sau indirect pescuit, adica "Profesorul", reaminteste-i te rog ca doua din recordurile mele personale (somn 18 kg, stiuca 8,1 kg) dateaza dinainte de a sti de existenta lui. Deci nu mi-a pus el lanseta in mana. Si nici nu am ramas la nivelul la care am fost cand am renuntat sa mai pescuiesc in compania lui.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

faurstelianlucian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de faurstelianlucian » 27 Feb 2006, 23:20

ok, nimeni nu iti contesta meritele de pescar, cum am mai si scris D-lui Scurtu, personal nu am de ce!
Dar, am observat chiar si aici, ca recomandand un bat, sti de cine este vorba si trebuie sa raspunzi ironic, cand nu este cazul.
Cat despre noile concepte ti-am spus sunt deschis; de ce nu? Chiar te rog sa imi trimiti sit-uri despre noutati!
Pestii sunt sub apa!

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 27 Feb 2006, 23:35

Ba da ti-am scris,dar in pagina anterioara.Nu face nimic,oricum ma bucur cand pot fi de folos.L-am vazut la magazinul SOMONUL de pe b-dul L.REBREANU.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 28 Feb 2006, 09:14

faurstelianlucian scrie:@ Razvan
Ai uitat cine te-a invatat, direct sau indirect, pescuit :D .
Hai sa fim seriosi si sa acceptam ca ambii suntem depasiti, si tu ai 5 bete Sportex, din care ultimul achizitionat anul trecut. Da 2005 cu 250 de euro .....second-hand!!!!
Ma lesi!!!!
Un mic PS - Cat despre noile tale concepte de "bete sudate" iti doresc sa ai parte de ele, cu sinceritate!
....cred ca aici a vorbit "profesorul", oare sa se fi produs un transfer de personalitate?! :lol: :lol: :lol:

Ba, sti ce-mi place mie la nebunie, cand cineva te vorbeste fara sa te cunoasca....

Sunt curios unde a disparut "StiucaMare"?!!!! :twisted:

faurstelianlucian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de faurstelianlucian » 28 Feb 2006, 15:17

@ Adelin
Pe onoarea mea ca nu are legatura cu noi!!!
Am ramas si eu socat de afirmatiile respectivului. Pentru ca nu poate contesta nimeni calitatile voastre de pescari!

Adelin indrumama spre un sit unde gasesc despre mulinetele de care te-am intrebat.
Multumiri anticipate!
Pestii sunt sub apa!

daniel tinte
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daniel tinte » 28 Feb 2006, 17:07

"Salau de 9 kg prins cu bat Sportex Kev, 3 m, cw 35 gr., mulineta Jimm Hill 2000; fir Berkley Whiplash 0,06; shad Mann's 8,5 cm
Adaugata in galerie de razvan m. in data 06 martie 2005".
Mi se pare putin deplasat sa desconsideri un producator de bete (cel putin pe un forum), dar totusi sa pescuiesti cu ele. Chiar crezi ca mai nou numai americanii stiu sa faca bete? Si chiar sa cumparam cate un bat ptr. fiecare tip de naluca mi se pare putin exagerat-e o parere personala, dar sa duc la fiecare pescuit cate un brat de bete nu pare ok, insa fiecare cu gusturile lui.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 28 Feb 2006, 17:51

da' pe langa bratul de bete sa mai adaugi si 100 kg de boilles, cratite, corturi, ligheane, sute de beri, etc. :lol:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 28 Feb 2006, 17:52

Cum spuneam, omul se mai schimba, gusturile evolueaza. Accesul la informatie iti deschide noi orizonturi.
Prin prisma a ceea ce am vazut, a betelor pe care am pus mana intre timp, cu care am pescuit in ultimul timp, firma Sportex mi se pare de domeniul trecutului.

Pana si saitul lor e invechit:
http://www.sportex.de/

Nu tin sa imi impartasiti parerea. Puteti ramane in continuare la convingerile Profesorului. Insa asta e opinia mea. Si cred ca am dreptul la o opinie atat timp cat am avut 6 bete Sportex si am tinut in mana inca vreo 10 (diferite).
Voi cate aveti ?
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

daniel tinte
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daniel tinte » 28 Feb 2006, 18:09

@razvan- nu vreau sa ofensez pe nimeni, cu atat mai putin pe tine, dar tocmai ca ai pescuit cu ele, ai cateva bucati (5 sau 6 nu mai conteaza) si ai cumparat destul de recent ultimul ma determina sa cred ca poate nu cu betele ai ceva ci cu cel de la care vin anumite idei.
Evident acesta este rolul oricarui site- sa ne spunem fiecare parerile personale, chiar daca sunt diferite.
Eu personal am 3, dar am mai pescuit cu inca 2 modele diferite. Dar daca tot le consideri depasite, poate negociem un pret bun si cu ocazia asta te scapi de ele :D .

Scrie răspuns