recomandare lanseta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 26 Feb 2006, 00:34

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .......ma dezintegrez!!!!!

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 26 Feb 2006, 09:41

Steliane, Steliane.... Nu mai lua de bune toate zicerile Profesorului. El preda materia care se facea pe vremea lui, care a cam trecut. :lol:

La topic : uita-te si la betele Airrus.

http://www.rodsbyairrus.com/index.html
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 26 Feb 2006, 19:18

...e, si ce bete erau pe vremea lui.....pacat ca sunt trecute... :lol: :lol: :lol:

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 26 Feb 2006, 22:21

Am vazut in magazin Maver Esox 2,40 m,10-25 g care mi se pare bun pt.
,baraje mai adanci pt. ca e puternic,si la arrow am pus mana pe un cormoran mefisto 2,10 m,putere medium -light(nu mai retin exact cifrele)care e surprinzator de usor pt un cormoran,si destul de nervos pe-deasupra,desi cred ca varianta medium power,2,40 m(10-40g) ar fi mai potrivita pt ce vrei tu.Sunt bete ieftine,dar foarte bune pt. preturile lor din magazin.Daca nu esti pretentios(inca) ti le recomand.

cosmin81
veteran
veteran

Mesaj de cosmin81 » 27 Feb 2006, 00:10

@ Dan

Arrow, Aquamania.......si astea sunt : SFATURI "BINEVOITOARE" CARE DE FAPT SA-L INDREPTE CATRE UN PRODUS VANDUT DE CINEVA SAU ALTCINEVA....asta ptr ca mi s-a parut ca te-ai "luat" putin mai mult de nea Jean in post-ul tau! ....dar ai dreptate cu mesajele private! :wink: :wink:
"cand ultimul copac va fi taiat din padure, cand ultima caprioara va fi impuscata, cand ultimul peste va fi scos din ocean, omul va realiza un lucru....NU PUTEM MANCA BANI"

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 27 Feb 2006, 00:27

razvan cristescu:imi spui,te rog,in care magazin pot sa vad si eu Maver Esox 2,40 m,10-25 g?
sunt curios sa-l iau in mana,de raportul calitate-pret,etc
multumesc.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 27 Feb 2006, 01:03

am curatat topicul de mesajele fara legatura
partea cu promovarea produselor s-a dezbatut in celalalt topic, asa ca nu mai era cazul sa o tinem si aici

cristian.ene
veteran
veteran

Lansete si lansete

Mesaj de cristian.ene » 27 Feb 2006, 11:26

1. E bine ca recomandarile sa fie deschise si cat mai diverse si sa dea posibilitatea la o alegere relaxata ca pret sau ca brand. Alegerea unei lansete e complexa, si e bine sa lasam pescarul sa decida final, dupa ce are mai multe recomandari.

De ex. Pretul unui Cabela`s XML adus fara interemedieri e imbatabil, are componente extraoridinare si un blank foarte reusit, dar e montata pe langa splin, are manerul mai scurt sau mai lung decat ar fi necesar, dar repet are un pret foarte bun. Unii le pot considera amanunte dar pentru alti paote si deranjant depinde cum privesti si la cum te raportezi la o lanseta sau la pescuit. Sunt amnaunte nesemnificative pentru cei care pescuiesc si sunt multumiti cu Ron Thompson dar vitale pentru cei care pescuiesc cu lansete americane de peste 10 ani.La fel si seria Clarus de la Shimano dar si Daiwa Heartland Welleye sau Bass sau nou serie noua de SC2 de la St. Croix. In clasa entry Cabeal`s IM6 e imbatabil la 35$ si ce ofera. Sunt lansete mult mai bune decat ce poti gasi aici in pretul lor, dar nu se pot compara cu atentia si designul unei lanete custom care costa evident mai mult. TOate sunt lansete bune care desi torsioneaza fiind montate pe langa splin dar mor de batrante sau sunt revandute fara sa se rupa in pescuit. Vreau sa subliniez ca blank-urile au ajuns sa fie foarte bune indiferent daca sunt de al Daiwa , Cabela`s Shimano sau St. Croix. Lansetele se farsesc in portiere sau in lampa din casa si din ce in ce mai rar la pescuit paote doar calcate sau lovite de obiecter dure. Producatorii chiar cei celebrii nu-si mai bat capul cu asemea ,,nimicuri,, inntr-o epoca grabita.

Tinta ultima e un pret cat mai mic si multe calitati chiar daca se pierd din vedere aspecte care conteaza pentru cei foarte pretentiosi. Cum Romania nu e piata matura lansetele enumerate mai sus sunt mai bune decat asteptarile actuale ale pescarilor, adica cea mai amre parte a lor pescuiesc cu lansete mult sub cele produce de Daiwa, Cabela`s sau Shimano in clasa de pret 40-70$ in USA. Asta e nisa potrivita pentru Romania in momentul de fata daca vrei sa vinzi lansete de serie.

Pentru Mihai F

peste 90% din lansetele de firma nu sunt montate corect pe splin dar cum am mai spus integritatea structurala a blank-ului e doar putin stresata. Mihai e bine macar sa fi sincer...sau daca nu, atunci e bine sa sti macar ce spui. Nu de alta dar alti stiu bine cum stau lucrurile si nu sunt putini.

2. Toti avem preferinte si facem recomandari dar e bine sa fim cat mai diversi in recomandari pentru a multumi pescari mai mult sau mai putin pasionati si care sunt in diverse stadii de intelegere a uneltelor de pescuit sau care nu vor sa urmareasca cu orice pret un salt calitativ in sine. In orice recomandare sta o pozitie mai mult sau mai putin ideologica si e greu sa evitam sa fim partinitori . Putem evita fara sa dam o singura solutie. Din start variantele multiple ne scot din posibilitatea sigura de a fi partinitori sau de a nu nimeri aproape de asteptarile pescarului.

Daca in USA lansete custom reprezinta 20% din totalul lansetelor utilizate(de calitate) in Romania 2% e un procent optimist si peste 10 ani. Asa ca cei care vand lansete de firma nu au de ce sa faca atata caz de lansetele custom care sunt dedicate doar celor mai pretentiosi si.... evident putini.

Primul pas ar fi lansete de calitate din categoria 60-100$ aici de la Daiwa, Cabela`s sau Shimano, St. Croix sau alte brandu-ri care au ce sa ofere in pretul asta. Asta ar duce clar la o maturizare a pietei asa cum aparitia mulinetelor Daiwa sau Shimano dar si Okuma seriile noi au inceput sa creasa pretentiile pentru mulinete care sa faca treaba bine in pescuit.

daniel tinte
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daniel tinte » 27 Feb 2006, 13:10

@Michael-in Arad, la mag. vis-a-vis de politia rutiera. Pret aprox. 1.000.000 lei.

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 27 Feb 2006, 13:57

@all dar in special pentru cristi ene

am auzit de multe ori de inele montate pe langa splin. Stiu ce inseamna, dar cum se verifica asta la o lanseta?
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Scrie răspuns