Produse Bertilure

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 09 Sep 2004, 11:09

Michael scrie:La mine a durat cam 4-5 zile.Ti le recomand pt am si prins cu ele,altfel nu ti-as fi zis sa-ti iei.
Multumesc!
Voi face comanda, banuiesc ca luna asta :roll:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Sep 2004, 11:14

Paul,BerTi are si Spinner Bait,eu nu am comandat,dar la prima comanda,voi comanda ca-mi plac foarte mult.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

iliuta goean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de iliuta goean » 10 Sep 2004, 08:16

de cand a inceput eugen sa faca linguri eu nu am mai dat cu altceva decat in foarte rare cazuri.

pentru stiuca va recomand: para si para e, piscotul este obligatoriu in orice situatie iar cel f mare este excelent in delta, austira mare poate fi lozul castigator cand stiuca musca slab, es a prins foarte bine pe apa mare in delta, tzackul este tot indispensabil.

tot la stiuca tb amintit si spinnerbait-ul de care s-a mai vorbit pe forum, pe mine m-a scos de cateva ori din incurcatura, cu stiuci sau bibanoi

pastrav: favoritele mele sunt taifun si mogo, aici chiar nu mai dau cu altceva decat cu berti, mai merg bine oister (cu asta ne-am luat clasa pe vidra, nu se prindea la nimic altceva), austria si clio au mprins foarte foarte bine, austria 2, linx mic si mogo au fost cele mai selective, au prins numai bucati peste masura.

avat: din nou taifun este lingura! apoi wing, stick dintre oscilante si, dintre rotative, axata este campionana alaturi de flash si salcie, daca le legati o musca pe ancora merg mult mai bine.

clean: clasic 2-3 si axat 1-2, nu merita folosit nimic altceva!

biban: spinner bait-ul este excelent dar am prins bine si la clasic si flash in ape pline de vegetatie.

pe langa toate aceste recomandari va mai amintesc o data ca preturile nalucilor berti sunt cele mai bune.

teddy
junior
junior

Mesaj de teddy » 10 Sep 2004, 09:35

Am descoperit nalucile Berti de aproape 2 ani, cu totul intamplator, cautand pe net ceva pe post de cadou pt prietenii cu care ma duc in Delta. Am fost apoi impresionat de promptitudinea cu care P.German mi-a onorat comanda, oscilantele fiind lucrate binisor, mi-am zis deci ca merita sa incerc eu insumi nalucile de la ei. Mai ales ca am avut insatisfactii cu alte marci de la noi ( Dara Killer in special), care erau facute execrabil. De atunci le folosesc aproape in exclusivitate. Mi-am comandat cateva exemplare din aprope fiecare tip,de dimensiuni/culori/desene diferite, basca ce am mai facut cadou pe la diversi prieteni. Am testat deci cateva zeci de oscilante de la ei. Concluzii:
1. Marele avantaj este imensa combinatie de culori si "desene". Personal prefer nalucile "imprimate" in detrimentul celor simple, in special cu "dr.skin" sau solzi.
2. IN general ( valabil si pt alte firme) evit culoarea "bronze" simpla(alama-stralucitor) pt ca in timp oxideaza, chiar daca numai partial. Cel mai mult am folosit naluci argintate (cu desen sau nu) ori pe cele cu 2 culori (nichel-bronze sau nichel-copper). Evit lingurile nichelate fara imprimeuri ("oglinzile").
3. Fiecare dintre pescari are o lingura favorita, in functie de stilul de recuperare, locurile de pescuit pe care le frecventeaza si alte damblale de moment. Am folosit cu enorm succes dollinger-ele produse de ei (sunt excelente!) in special cele de dimensiuni medii-mari, pentru ca imi permit o foarte buna manevrare in locuri cu bradis si capturi de dimensiuni sporite. La fel de productiva s-a dovedit Linx-ul (devenita chiar oscilanta favorita in cazul a 2-3 prieteni); are dezavantajul ca se sterge culoarea cu timpul. Toate formele asimetrice, excentrice (e-uri) sunt exceptionale, fiind pt mine o foarte placuta surpriza. Ma refer aici in special la cele alungite, pentru pescuitul in zone cu agataturi. Pentru stilul "jucat" este foarte bun tzacul (atentie, tipul gigant mi s-a parut putin prea lat) sau oscilanta-para. Ultima este extrem de manevrabila si jucausa, mi-a adus cateva bucati superbe. Singurele dezamagiri (e drept, numai partiale) au fost odette si austria in variantele mici si grele (4 cm cu pana la 10g). Au un joc prea lent, prea greoi pentru gustul meu.
4. In general folosesc dimensiuni mari (8-10 cm), am comandat insa la aceeasi dimensiune o naluca din tabla mai subtire. Capata astfel o bataie foarte atractiva.
Sunt doar cateva mici constatari, in sperata pot fi folositoare
Teodor Buliga

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 10 Sep 2004, 10:26

In ceea ce ma priveste, le gasesc foarte folositoare.

Cu Dara Killer m-am prins si eu. Am dat cu ele in week-end. Suint singurele cu care n-am facut nimic. Tzac-ul mare m-a fermecat in magazin si mi-am luat 2 buc. In apa nu oscileaza.
Mi-am mai luat si niste S -uri, pt avat, inca nu le-am incercat.

Mai revin cu amanunte!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 10 Sep 2004, 10:48

Va multumesc tuturor pentru "incurajari" :)
Abia astept sa imi iau cateva si sa le incerc.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 10 Sep 2004, 10:51

... si... din ce am citit, mi-am format cat de cat o impresie ce sa cumpar in prima etapa. Nici spinnerbaiturile nu vor fi neglijate :)

iliuta goean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de iliuta goean » 10 Sep 2004, 21:12

@teddy
austria si odette mici si grele sunt pentru pescuit "in nerv", rapid, pentru pastravi disperati care alearga dupa orice misca, de multe ori mi s-a intamplat ca pastravul sa vina in mare viteza pe langa naluca si sa o studieze, nu-i ia mult pana sa se prinda ca e "tzeapa" si refuza naluca, atunci au fost excelente lingurile mici si grele, pescuind in mare viteza si nervos pastravii nu mai aveau timp sa vada despre ce era vorba, intai atacau si pe urma aflau ...

teddy
junior
junior

Mesaj de teddy » 11 Sep 2004, 07:20

Foarte probabil ca observatia sa fie corecta. Trebuie sa recunosc ca imi lipseste experienta in ceea ce priveste spinning&pastravi. Cum s-ar spune, n-am avut unde si n-am avut cu cine, desi eu am tot vrut!
Pe de alta parte, spuneam ca satisfactiile au fost doar partiale, intrucat le-am folosit cu un oarecare succes intr-un context bine stabilit: pesti apatici+apa crescuta, imburuienare medie+lansari la distanta si de precizie (vant foarte puternic de ex.). Se scufunda repede si "zapacesc" cu succes in special bibanii mai mari, adunati spre fundul lacului in pragul iernii.
Teodor Buliga

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 13 Sep 2004, 16:41

Revin cu amanunte: am constatat ca lingura care mi-a adus cele mai mari satisfactii (in mai multe conditii si imprejurari) la stiuca este un ES nr. 3 (14g), gold + rosu (care abia mai exista) made by Berti.

Deasemenea, Dan spunea (la naluci-prima optiune) ca are ceva special pentru ES 3, dar argintiu.

Pur si simplu nu am gasit modelul asta argintiu, ce de mult imi faceam un stoc!

Si inca ceva, pe mine nu ma deranjeaza ca se ozideaza. Chiar imi doresc sa se oxideze si nu le lustruiesc niciodata! Devin putin mai "discrete" asa, si se pare ca si rapitorii au reticente fata de ce este exagerat de stralucitor (cel putin asa mi-au spus altii!).

Scrie răspuns