Problema Mulineta!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
salut.m-ati bagat in ceata cu mulinetele daiwa .
adica un daiwa sol de 200$ are probleme ,eu daca imi iau un tierra o sa-mi fac draci de 130$?
si daca haraie inauntru ,ce poate sa aiba? ce are bavuri pe angrenaj ?o mulineta haraie daca are joc pe angrenaje si vaselina e super subtire .
si haraie sigur cand faci spinning in apa tare .
daca vreau sa o bag in service cui ma adresez ? ca daca o desfac, pierd garantia sigur .
are cineva tierra ? daca da ,spuneti-mi va rog care sunt punctele tari si slabe ale ei .multumesc pt raspuns.
adica un daiwa sol de 200$ are probleme ,eu daca imi iau un tierra o sa-mi fac draci de 130$?
si daca haraie inauntru ,ce poate sa aiba? ce are bavuri pe angrenaj ?o mulineta haraie daca are joc pe angrenaje si vaselina e super subtire .
si haraie sigur cand faci spinning in apa tare .
daca vreau sa o bag in service cui ma adresez ? ca daca o desfac, pierd garantia sigur .
are cineva tierra ? daca da ,spuneti-mi va rog care sunt punctele tari si slabe ale ei .multumesc pt raspuns.
walleye
incearca sa stangi surubul de sub tambur da nu mi se pare dubios ce spui tu . tamburul are cumva sistem de fixare quick set/? (ca quick setul asa se comporta de obicei . adica tamburul se misca cateva grade in directia de rotatie.razvan cristescu scrie:Apropo,am si eu o mica problema:la o mulineta rotorul are un mic joc in sensul axului tamburului care se observa cand antireturul e deblocat si cu o mana tin rotorul iar cu cealalta incerc sa invart manivela.Daca pun mana pe rotor il pot face sa joace cam 1 mm in directia miscarilor tamburului,iar daca fixez cu o mana tamburul scade si din jocul manivelei,joc care se mareste cand tin rotorul cu mana dar nu il fixez(prin apasare pe corpul mulinetei).Ce e de facut?Ce o avea?
the angler is catching xxx, not by the lure
-
- veteran
salut JEAN . topicul asta e ca in cantareata cheala alui ionesco.
multumesc de sfat ,singurul lucru care ma retine la ss tournament e faptul ca nu are instant antiretur si cand stai chircit in barca are importanta.si daca nu i-au schimbat reteta lui tournament inseamna ca deja e un clasic.mai cercetez .
multumesc de sfat ,singurul lucru care ma retine la ss tournament e faptul ca nu are instant antiretur si cand stai chircit in barca are importanta.si daca nu i-au schimbat reteta lui tournament inseamna ca deja e un clasic.mai cercetez .
walleye
Eu NU! Mulineta mai proasta nu am vazut. Eu am 4000FB, luata din Germania, in afara de frina, care e buna, stringe firul in valuri (defect de conceptie pt ca am vazut acelasi lucru la toti care si-au luat), dupa 2 ani face ca o risnita de cafea, in plus are un colorit mirific.dan popa scrie:am o Shimano Sedona 2500FB care merge perfect!!
....O recomand
In rest, e super

Adrian,adrian frunza scrie:salut JEAN . topicul asta e ca in cantareata cheala alui ionesco.
Ca nu are instant anti retur si jocul de 2-3cm. nu conteaza,conteaza doar daca pescuiesti cu o ...mana ,dar inca nu am vazut pescar de spining sa pescuiasca cu o mana si atata timp cat mana stanga e pe manivela nu mai conteaza ca are sau nu instant anti retur.
Cel putin asta e parerea mea,mulineta SS TOURNAMENT are alte avantaje si daca urmaresti pe ebay,o mulineta ss tournament folosita ,in conditii bune ,nu o iei sub $60-$70(normal ca ma refer la cele facute in Japonia),iar cele noi costa $90 ,fara tambur de rezerva.
Probabil ca maine voi cumpara una 1300 cu cca.$100 .pt. ca e noua si facuta in Japonia,ca toate care le am le-am cumparat folosite si desi sunt f. multumit de ele vreau sa incerc si una noua.
Eu am spus ca din punctul meu de vedere ca raport pret/calitate e cea mai buna mulineta, de aceea pescuiesc cu SS TOURNAMENT,ca doar mi-ar da mana sa pescuiesc si cu alte mulinete si totusi prefer SS TOURNAMENT.
Daca cineva ,ca exemplu, mi-ar face cadou o DAIWA STEEZ ,as pescui cu placere cu ea dar eu nu voi da niciodata $500 pe o mulineta de spinning,consider acesta doar un moft,ca doar acelas serviciu imi face si un SS TOURNAMENT si la un pret mult mai mic,ca doar pestii nu se uita cu ce pescuiesti.
Repet asta e parerea mea ,fiecare face cum crede ca e mai bine pt. el,pe mine nu ma incanta cat de usor se invarte in gol o mulineta si cati rulmenti are si nu vreau sa impresionez pe cei din jurul meu cu ce scule am.
O mulineta veche MITCHELL,fara nici un rulment e mult mai buna ca multe mulinete ce acum costa in jur de $100 si cei care au pescuit cu acest tip de mulinete stiu asta,la fel ABU CARDINAL 44 sau 33.
Ca un sfat pt. cei carora le e frica sa pescuiasca cu fire textile ca le distrude galetul peste care trece firul le spun sa inlocuiasca galetul cu unul de SS TOURNAMENT "CUT PROOF" din carbura de siliciu ce costa imensa suma de ....$2!!!
Jean Scurtu
are cineva din forumul asta vreo daiwa laguna sa-mi spuna si mie cum se comporta dupa un sezon de pescuit,mai ales daca dai cu fir textil,mai ai sanse sa pescuiesti si sezonul urmator cu ea (normal pastrata impecabil)!Mi-am luat asa ceva si nu prea am incredere in ea!Atat mi-a permis buzunarul!Ma bate gandul sa ma duc sa o schimb pe o okuma v-system e cu 3-400 de mii mai scumpa okuma!Ce e mai bun daiwa laguna sau okuma v-system!
dupa un an de pescuit cu textil pe un daiwa exceler care merge ca noua,cred ca si laguna duce textilul linistit,pererea mea.
Michael va recomanda Regulamentul forumului