Problema Mulineta!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Se poate sa fie din cauza faptului ca este nefolosita. Mi s-a intamplat si mie cu o Daiwa nou nouta.Cand am invartit-o la inceput,m-am speriat si am crezut ca e defecta din fabrica ,si ma pregateam de "scandal",dar ca prin minune rontaitul a inceput sa diminueze,eu tot invartind-o in acest timp,mai mult prin casa.Oricum zgomotul nu a disparut complet dar se pare ca worm gear-ul este mai zgomotos decat alte angrenaje(cred ca surubul fara sfarsit are legatura cu zgomotul).Modelele noi la care Daiwa nu mai foloseste angrenaj worm gear(Certate) sunt foarte silentioase(chiar mai silentioase decat Shimano) si in acelasi timp mai puternice decat shimano-urile.Daca vreti sa probati,mergeti la Arrow si puneti mana pe un Infinity 2000(Certate European) si o sa va convingeti.
Am vazut acum vreo 3-4 ani la cineva de vanzare un Twin Power 3000.Omul mai avea si un Sustain 4000(twin power american) dar zicea ca nu il da in vanzare deoarece dupa cateva partide a aparut un marait in angrenaj care nu a mai disparut si nu vroia sa-l dea la un pret prea mic pt. ca era nou.Deci,"putintica rabdare,onorabililor!"
Am vazut acum vreo 3-4 ani la cineva de vanzare un Twin Power 3000.Omul mai avea si un Sustain 4000(twin power american) dar zicea ca nu il da in vanzare deoarece dupa cateva partide a aparut un marait in angrenaj care nu a mai disparut si nu vroia sa-l dea la un pret prea mic pt. ca era nou.Deci,"putintica rabdare,onorabililor!"
worm gearul nu produce marait
din cauza lui la unele modele se aude un cloncanit la capetele de cursa ale tamburului mai ales daca tii mulineta vertical
ce se stricase , sustain-ul sau twin powerul
ma indoiesc ca TP
din cauza lui la unele modele se aude un cloncanit la capetele de cursa ale tamburului mai ales daca tii mulineta vertical
ce se stricase , sustain-ul sau twin powerul
ma indoiesc ca TP
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
-
- veteran
-
- veteran
am si eu o Daiwa Laguna 2000 noua si cred ca are aceeasi problema,mai exact scoate un zgomot ca atunci cand este plina de vaselina sau ulei (numai intr-o incapere unde este liniste totala,pe malul apei nu se aude nimic) asta se intampla la 1-2 rotiri de manivela,iar duminica asta am fost pe balta sa o probez si cand recuperez o linguritza mai grea de 10 gr simt o trepidatie in piciorul mulinetei,dar dac pun un vobler sau o lingurita mai usoare nu se mai simte!E ceva in neregula cu ea?
eu nu glumesc ca worm gear-ul e cel mai putin silentios dintre ele si stiu ce vorbesc (prieteni stiu de ce) inca nu s-a rezolvat problema cu finisarile la angrenajele si practic pana se autorodeaza s-ar putea sa sune tare. oricum sunt angrenajele care transimit cea mai mare putere si au angrenarea pe cei mai multi dinti (durabilitate)
daca e in garantie trebuie trimisa inapoi fara discutie
daca e in garantie trebuie trimisa inapoi fara discutie
the angler is catching xxx, not by the lure
trepidatie pe axul manerului nu e de bine, eu am patit asa ceva cand am cazut pe o mulineta si de atunci are o usoara bataie.?cipic scrie:am si eu o Daiwa Laguna 2000 noua si cred ca are aceeasi problema,mai exact scoate un zgomot ca atunci cand este plina de vaselina sau ulei (numai intr-o incapere unde este liniste totala,pe malul apei nu se aude nimic) asta se intampla la 1-2 rotiri de manivela,iar duminica asta am fost pe balta sa o probez si cand recuperez o linguritza mai grea de 10 gr simt o trepidatie in piciorul mulinetei,dar dac pun un vobler sau o lingurita mai usoare nu se mai simte!E ceva in neregula cu ea?
sigur nu ai lovit-o? oricum trepidatia nu s-a intensificat in timp.
the angler is catching xxx, not by the lure
E adevarat ca sunt facute pt piete diferite dar in nici un caz nu e vorba de aceeasi mulinetarazvan cristescu scrie:Omul cumparase Sustain-ul din SUA si TwinPower-ul din Ungaria,si din cate stiu eu este aceeasi mulineta dar pt. piete diferite.Iar worm gear foloseste si Daiwa si Shimano,binenteles cu diferentele fiecareia.
Chiar mi-e greu sa cred ca s-a stricat un TP .
niste diferente :
,,The Twinpower from Japan is the father of the USA Sutain, however the USA models have been down graded from the Japanese model. The Twinpower is a 6/1 bearing reel as is the USA Sustain, but the placement of those bearings is not the same. In the Twinpower there are 4 bearing in the body of the reel as is the case for the USA model, but the last two bearings are placed in the spool of the Twinpower, with a one large roller bearing fitted in the base of the spool and the second in the body of the spool. This gives the Twinpower a drag system on a par with the Stella. While the USA Sustain apparently has the two bearing in the knob part of the handle, leaving this high end reel with an inferior drag system .''
Modelul mai vechi de Twin Power facut pt Europa , FA, are chiar 8 rulmenti , doi in plus situati la capetele worm shaftului .
Apoi ,
Sustainul e S concept in vreme ce noile Twin Power sunt SR concept
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va
-
- veteran