Problema Mulineta!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
La banii care ziceai ca-i ai eu iti recomand sa iei altceva decat Abugarcia.
Mergi pe Shimano sau Daiwa.
La shimano nu ma bag ca n-am pescuit cu ele, dar la Daiwa iti recomand orice de la Laguna (inclusiv) "in sus", exceler, capricorn, tierra etc
Iti mai recomand mulinete cu corp metalic, nu de grafit cu e Abu din link-ul tau
La shimano nu ma bag ca n-am pescuit cu ele, dar la Daiwa iti recomand orice de la Laguna (inclusiv) "in sus", exceler, capricorn, tierra etc
Iti mai recomand mulinete cu corp metalic, nu de grafit cu e Abu din link-ul tau
Desi se numesc la fel diferente sunt si nu chiar putine . Printre ele :christianpindichi scrie:Jean,Jean Scurtu scrie:.......fiind o mulineta facuta numai pt. piata japoneza ............Jean ScurtuTHE-_CROW scrie:....Dar ce spune-ti despre shimano twin power.....e peste 200 de dolari...sunt bune....![]()
twinpowerul se face si pentru Europa.orice dealer shimano poate aduce aceasta mulineta....si cu tambur de rezerva.acum ce-i drept,uitati-va pe siteul Shimano-UK,vedeti twinpowerul FB,si apoi uitati-va pe la twinpowerul pt.Japonia.e vreo diferenta?
- FB se face in dimensiuni de 2500 , 4000......pe cand cele de japonia au si marimi intermediare : 2000 , 3000
- FB are 7/1 rulmenti cele de japonia doar 6/1 .
- Cele de Japonia au rulment plasat in tambur
- Pe piata japoneza sunt twinpower cu corp de magneziu si 8/1 rulmenti si modele customizate ( de ex 3000 C )
- la TP de japonia , maniveal se insurubeaza direct in drive gear ( 0 jocuri ) , cu ax de schimb pt partea dreapta . La Fb , axul manivelei trece prin drive gear si se prinde cu surub in partea opusa
-
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
...Mersi...twin power .....la asta m-am decis....Tavi scrie:La banii care ziceai ca-i ai eu iti recomand sa iei altceva decat Abugarcia.

-
- veteran
- mihaimircea
- veteran
Salut
Am un Capricorn (marimea 2000 daca conteaza) care are un joc de 0.5-0.7 mm in axul care iese prin rotor si prinde tamburul. Jocul este axial, lateral nu se clinteste. Cand trag cu destele de ax se aude un colncanit usor. Cu tamburul pus se repeta cloncanitul cand tamburul ajunge la capaetele cursei. Se aude cu mulineta la ureche, aproape insesizabil cand mulineta este la 60 cm de ureche.
Nu am onservat asta pana acum deci nu stiu de cand se intampla. Mulineta are < 1 sezon.
Cat de tare sa ma ingrijorez? E ceva de facut? Imi crapa curand

Am un Capricorn (marimea 2000 daca conteaza) care are un joc de 0.5-0.7 mm in axul care iese prin rotor si prinde tamburul. Jocul este axial, lateral nu se clinteste. Cand trag cu destele de ax se aude un colncanit usor. Cu tamburul pus se repeta cloncanitul cand tamburul ajunge la capaetele cursei. Se aude cu mulineta la ureche, aproape insesizabil cand mulineta este la 60 cm de ureche.
Nu am onservat asta pana acum deci nu stiu de cand se intampla. Mulineta are < 1 sezon.
Cat de tare sa ma ingrijorez? E ceva de facut? Imi crapa curand

Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
E normal , stai linistit .
zgomotele respective se aud in capetele de cursa ale axului .Am intalnit asta si la modelele cu worm shaft ( daiwa
)
Capricornul in general nu e o mulineta f bine legata si mai are jocuri si in rotor si in drive gear .
Dar asta nu inseamna ca te va lasa .
zgomotele respective se aud in capetele de cursa ale axului .Am intalnit asta si la modelele cu worm shaft ( daiwa

Capricornul in general nu e o mulineta f bine legata si mai are jocuri si in rotor si in drive gear .
Dar asta nu inseamna ca te va lasa .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va