Problema Mulineta!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 30 Ian 2007, 00:03

Un an de pescuit cu Laguna ? Fara probleme. Eu nu dau decat cu textil. Laguna as fi avut-o si acuma daca nu cadeam din barca cu lanseta si mulineta (Laguna) care au fost pierdute pe veci (pentru mine in orice caz).

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 30 Ian 2007, 08:51

la mine un sezon inseamna 60-80 de partide pe an,binenteles cate 3-4 ore pe zi dimineata sau seara si nu dau cu naluci ma grele de 8 grame,voblere am doua 11 si 12 gr cele mai grele naluci din trusa mea in rest de la 5 la 8 grame!

Apropo ce fir ai avut pe laguna,grosime si firma, am primit un fir textil de 0.20 si am vazut ca se c-am chinuie mulineta cu el!

christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 30 Ian 2007, 08:53

bogdank scrie:
dan popa scrie:am o Shimano Sedona 2500FB care merge perfect!!
....O recomand
Eu NU! Mulineta mai proasta nu am vazut. Eu am 4000FB, luata din Germania, in afara de frina, care e buna, stringe firul in valuri (defect de conceptie pt ca am vazut acelasi lucru la toti care si-au luat), dupa 2 ani face ca o risnita de cafea, in plus are un colorit mirific.
In rest, e super :twisted:
vaiiii nu pot crede.sa faca shimano asa ceva.....andrei_ovidiu!!!!dormi? :twisted:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 30 Ian 2007, 10:07

tudor scrie:Un an de pescuit cu Laguna ? Fara probleme. Eu nu dau decat cu textil. Laguna as fi avut-o si acuma daca nu cadeam din barca cu lanseta si mulineta (Laguna) care au fost pierdute pe veci (pentru mine in orice caz).

:oops: :cry: :cry: :cry: :cry: Recunosc ca pe mine nu m-a tinut Laguna doar cateva luni si nu sunt agresiv cu sculele! :roll:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 30 Ian 2007, 10:35

incercati sa va lamuriti odata pt totdeauna ca indiferent de firma , sub 100 dolari minim , nu exista mulineta buna si fiabila :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 30 Ian 2007, 12:29

o laguna 2000 e 100 de euro nu de parai si dupa cum poti sa citesti mai in urma face niste zgomote ca fiind plina de ulei si pe langa asta are si un mic joc la manivela,bine nu mare foarte putin se misca,dar mie frica sa nu se accentueze in timp,sa devina un fel de rasnita!Si manivela aia mie sa nu prinda un joc mai mare dupa ce faci niste capturi mai mari!Eu asa mi-am bulit majoritatea mulinetelor dupa niste drilluri,ori s-a stricat pick-up-ul ori manivela a prins un joc mare,bine astea au fost mulinete de maxim 1.300.000!Am vazut acum cateva zile okuma v-system si parca e facuta toata numai dintr-o bucata,n-are jocuri in nimic si manivela are un sistem smecher de prindere care nu cred ca poate sa prinda jocuri dupa un sezon,in rest de daiwa laguna sunt super multumit doar ca manivela aia imi sta pe creieri!!!!!!!!!!!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 30 Ian 2007, 12:47

Pretul unei Lagune e undeva la 70 dolari . La pret de US ma refeream
100 Euro o fi prin magazinele noastre .

VS in State costa dublu ......si in plus are 5 ani garantie. Pare sa fie un lucru mult mai serios
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 30 Ian 2007, 15:11

[quote="Sorin"]incercati sa va lamuriti odata pt totdeauna ca indiferent de firma , sub 100 dolari minim , nu exista mulineta buna si fiabila :D[/quote]

Aproximativ corect . Io nu as da 100 de dolari pentru un mosor cu , care dau cu microvobler , oscilante mici , rotative mici si orice altceva mititel . Primu lucru care omoara mulineta ii naluca , implicit modu in care se lucreaza respectiva naluca , conditiile locului ( curenti , agataturi ) si dupa aia pestele .

Fir Intins!!!

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 30 Ian 2007, 17:07

nu dau cu microvoblere ca nu dau dupa clean sau biban,am in trusa mea naluci mai usoare pt ca in locurile unde ma duc eu e fff mult bradis!Tu in astfel de locuri dai cu linguri mai grele,nu cred sau cu voblere de adancime mare?La rotative si twistere doar toamna poti sa faci treaba cand mai cade bradisu pe fund!

Asa e V-Systemul l-am vazut si eu pe cabelas si are 5 ani garantie!E o mulineta puternica fata de ce am incercat pana acum,nu stiu pe malul lacului cum o reactiona!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 31 Ian 2007, 13:50

[quote="cipic"]nu dau cu microvoblere ca nu dau dupa clean sau biban,am in trusa mea naluci mai usoare pt ca in locurile unde ma duc eu e fff mult bradis!Tu in astfel de locuri dai cu linguri mai grele,nu cred sau cu voblere de adancime mare?La rotative si twistere doar toamna poti sa faci treaba cand mai cade bradisu pe fund [/quote]

Nu inteleg ce vrei sa spui .

Fir Intins!!!

Scrie răspuns