Problema Mulineta!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Ca tot veni vorba de shimano vs. daiwa,iata ce scrie pe japantackle.com
"Basically, all Shimano and Daiwa reels are very smooth and you will be mostly satisfied as long as they are from the two manufacturers. In details, Daiwa reels feel lighter in cranking, and Shimano feels a little more dragging. Daiwa Digi-gear models are smoother than Shimano reels, after 2004. Shimano gears tells a little more vibrations to your fingers. "
so.....
"Basically, all Shimano and Daiwa reels are very smooth and you will be mostly satisfied as long as they are from the two manufacturers. In details, Daiwa reels feel lighter in cranking, and Shimano feels a little more dragging. Daiwa Digi-gear models are smoother than Shimano reels, after 2004. Shimano gears tells a little more vibrations to your fingers. "
so.....
-
- veteran
Daca ma gandesc la mulinetele DAIWA SS TOURNAMENT,pe care le handralesc de catva ani buni si care costa cca.$90 ,nu pot sa-ti dau dreptate,sunt foarte bune si rezistente ca un tractor,doar ca nu merg asa de fin ca un CAPRICORN,STRADIC,sau ...EXCELLER ,dar eu nu le-as schimba cu acestea niciodata.Sorin scrie:incercati sa va lamuriti odata pt totdeauna ca indiferent de firma , sub 100 dolari minim , nu exista mulineta buna si fiabila
Precizez ca inca nu am avut SS TOURNAMENT noi ,ci folosite dar fabricate in Japonia si sunt super multumit de ele(cele ce se gasesc acum in magazine sunt facute in Tailanda,nu in Japonia).
Sorine,de fapt s-ar putea sa ai si dreptate ca SS TOURNAMENT nu vine cu tambur de rezerva si cumparand un tambur ce costa cca.$30,pretul sare de $100,minimul precizat de tine pt. o mulineta buna.
Jean Scurtu
Ideea era ca si la americani sunt acele categorii de scule low quality ( chiar facute de marci cunoscute ) adresate unei categorii de cumparatori , pt care pescuitul inseamna o iesire doua pe an la gratar , unde mai arunca o momeala in apa si se fac ca pescuiesc
pt ei e important pretlu pt ca probabil dupa o iesire arunca sculele in garaj si le mai cauta daca le mai cauta , la anu..........
sunt insa si pescari care vor altceva de la pescuit , prinrte care multi de pe acest forum , si care e bine sa stie ca la bani putini nu ti se da cu sacu .
americanii au o vorba : there is no free lunch ........
asa ca mai bine scoti un ban din buzunar ( pe principiul sunt prea sarac sa iau lucruri proaste) si cel putin la americani ti se ofera calitate in schimb .Iar calitatea se transforma si intr-un pescuit mai placut
limita de 100 dolari e una orientativa desigur , iar modelul SS Turnament pe langa calitatile certe are si el neajunsurile lui .
Depinde de tipul de pescuit la care e folosita , ce grad de satisfactie ofera
pt ei e important pretlu pt ca probabil dupa o iesire arunca sculele in garaj si le mai cauta daca le mai cauta , la anu..........
sunt insa si pescari care vor altceva de la pescuit , prinrte care multi de pe acest forum , si care e bine sa stie ca la bani putini nu ti se da cu sacu .
americanii au o vorba : there is no free lunch ........
asa ca mai bine scoti un ban din buzunar ( pe principiul sunt prea sarac sa iau lucruri proaste) si cel putin la americani ti se ofera calitate in schimb .Iar calitatea se transforma si intr-un pescuit mai placut
limita de 100 dolari e una orientativa desigur , iar modelul SS Turnament pe langa calitatile certe are si el neajunsurile lui .
Depinde de tipul de pescuit la care e folosita , ce grad de satisfactie ofera
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
Sorin,
Nu am sustinut si nici avut pretentia ca o mulineta de $90 sa fie de calitatea unei mulinete ce costa mult mai mult.
Normal ca SS TOURNAMENT are calitatile si lipsurile ei,ca orice mulineta ,dar mie (si eu pescuiesc destul ca doar sunt pensionar si am destul timp sa pescuiesc si placere pe deasupra)acelas serviciu imi face si SS TOURNAMENT ca si o mulineta mai scumpa dar la un pret mult mai mic.
Am avut destule mulinete ,am posibilitatea sa aleg din multe modele ce se gasesc aici,am fost mult timp fan SHIMANO ,dar acum sunt fan DAIWA (am motivele mele pe care le-am mai aratat pe acest forum),dar nu voi fii niciodata fan-ul mulinetelor scumpe,atata timp ce o mulineta mai ieftina dar de o calitate multumitoare, imi face acelas serviciu fara sa am grija sa nu pun mulineta cumva pe jos sa nu se zgarie si mai mult sa am grija de mulineta si bat decat sa pescuiesc.
Dar asta sunt eu,fiecare cu placerea si pretentiile lui.Daca voi vedea ca langa mine mereu un pescar prinde mai mult cu o mulineta SHIMANO STELLA si mulineta e motivul,normal ca atunci imi voi cumpara si eu daca pot o STELLA .........preferabil ceva mai tanara ca mine.
Jean Scurtu
Nu am sustinut si nici avut pretentia ca o mulineta de $90 sa fie de calitatea unei mulinete ce costa mult mai mult.
Normal ca SS TOURNAMENT are calitatile si lipsurile ei,ca orice mulineta ,dar mie (si eu pescuiesc destul ca doar sunt pensionar si am destul timp sa pescuiesc si placere pe deasupra)acelas serviciu imi face si SS TOURNAMENT ca si o mulineta mai scumpa dar la un pret mult mai mic.
Am avut destule mulinete ,am posibilitatea sa aleg din multe modele ce se gasesc aici,am fost mult timp fan SHIMANO ,dar acum sunt fan DAIWA (am motivele mele pe care le-am mai aratat pe acest forum),dar nu voi fii niciodata fan-ul mulinetelor scumpe,atata timp ce o mulineta mai ieftina dar de o calitate multumitoare, imi face acelas serviciu fara sa am grija sa nu pun mulineta cumva pe jos sa nu se zgarie si mai mult sa am grija de mulineta si bat decat sa pescuiesc.
Dar asta sunt eu,fiecare cu placerea si pretentiile lui.Daca voi vedea ca langa mine mereu un pescar prinde mai mult cu o mulineta SHIMANO STELLA si mulineta e motivul,normal ca atunci imi voi cumpara si eu daca pot o STELLA .........preferabil ceva mai tanara ca mine.
Jean Scurtu
-
- veteran
Jean,Jean Scurtu scrie:.......fiind o mulineta facuta numai pt. piata japoneza ............Jean ScurtuTHE-_CROW scrie:....Dar ce spune-ti despre shimano twin power.....e peste 200 de dolari...sunt bune....![]()
twinpowerul se face si pentru Europa.orice dealer shimano poate aduce aceasta mulineta....si cu tambur de rezerva.acum ce-i drept,uitati-va pe siteul Shimano-UK,vedeti twinpowerul FB,si apoi uitati-va pe la twinpowerul pt.Japonia.e vreo diferenta?
...Multumesc nea Jean....Jean Scurtu scrie:Nu are nimeni cum sa-ti spuna ca nu e buna ,doar sa-ti spuna ca e f. buna fiind o mulineta facuta numai pt. piata japoneza si sper ca si tu o sa poti constata acest lucru.THE-_CROW scrie:....Dar ce spune-ti despre shimano twin power.....e peste 200 de dolari...sunt bune....![]()
Jean Scurtu