discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Ghenadie
- veteran

bradypus scrie:nu-is asa sigur... , adica de ce crezi ca e bine sa ai ceva cu calitati inutile in trusa ?
glow in the dark... , rahat... , daa " lumineaza " in ntuneric... asta daca is incarcate la lumina... , si brusc se sting
perioada de incarcare la lumina e de 2-3 ori mai mare decit cea de descarcare... aia fiind egala cu cea de pescuire cu iefect "glow" la fibre , iar la lumina zilei intre lanseuri nu se incarca asa de intens incit sa creeze un efect special si de durata .
nah... ii lasam pe aia din arad sa scrie articol ca nu-i ashe...
ps io am fibre... si-am folosit la muste pt cumetre... , dar nu ie nici o sfiriiala chit ca dau uneori senzatii c.ar fi ceva adevar acolo
Daaaaa, mai ales cand unii isi trag strategie de marketing cu naluci glow la pesti cunoscuti ca fiind " chiori" ... Dar daca tine vrajeala, de ce nu...
Asa e, durata de " incarcare" e cu mult mai mare decat cea de luminare, totusi exista anumite plbere care sunt mai eficace, dar presupun riscuri nejustificaile in manipulare si utilizare...
Pana la urma, ramane un moft care e justificat daca cumparatorul plateste mai mult decat costul de productie...
-
bradypus
- veteran

moft sau inconvinient ?
dai 2-3 minute... si stai 10 sa incarci naluca...

, daca ieram la arad... mai ziceam si io...

-
florin1948
- veteran

Draga Ghenadie, daca privesti lucrurile din prisma "comertului" e punctul tau de vedere, total gresit dupa mine. Ti-am mai spus, eu nu fac jucariile ca sa le vand neaparat. Am mult timp liber, imi place sa le fac si daca se vand bine, mai pun un ban deoparte pentru pescuit, daca nu nu-i bai. Nici o data n-am sa urmaresc sa fac "ce se vinde bine ", fac ce am eu chef, ce cred ca merita si de regula incerc mereu ceva nou.
Cu Glow in The Dark parerile e impartite si nu ne invatam inca sa respectam parerea altuia. Mereu se gaseste cate unul care detine adevarul suprem in materie de spining si cum zice el e bine, restul e prosti si nu stie ce vorbeste.
Pe mine m-a ajutat aceasta stralucire in intuneric. Acolo unde pescuiesc este o adancime de 4 - 6 m si chiar in zilele insorite jos e destul de intuneric. Mai ales cand e innorat, daca folosesc diverse tipuri de jiguri cu floace "glow" numarul atacurilor creste vizibil. Deci le folosesc ziua, se incarca imediat si suficient pentru cele 10 - 15 sec. cat dureaza plimbatul lor la o lansare.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
-
bradypus
- veteran

eu zic ca insisti sa vorbesti prostii...
cu un simplu film ne poti demonstra contrariu ...
BAGA !

-
Ghenadie
- veteran

Nea Mircea... daca nu citesti atent si presupui ca eu abordez problema gresit, din punctul tau de vedere, atunci subiectul nu merita a fi discutat, din punctul meu de vedere.
-
bradypus
- veteran

Nea Mircea = florin 1948 ?
mnah... amu... ma gindesc ca o fi nascut in 1948 si asadar e mult mai batrin ca mine...
sincer.. nu mi-am dat seama... , imi cer scuze pt tonul mieu direct si orice altceva...
-
johnnybravo
- Moderator

-
florin1948 scrie:
Postez de regula la echipamente pentru ca ma intereseaza parerile ( pertinente) si sugestiile userilor, in special ale celor care stiu si ei sa dea din maini si mai posteaza din realizarile lor. Cei care nu au facut macar un vobler la viata lor si isi dau cu parerea pe aici nu ma intereseaza. Cand tu ma intrebi daca un pilker bate in curent, adica 17 gr. de plumb se batzaie ca un vobler , e clar ca faci parte din a doua categorie si ironia mea a fost justificata. Eu , ca si multi altii, investim si muncim mult ca sa realizam lucruri frumoase si utile pentru pescuit.
am pescuit destul de mult cu pilkere ca sa stiu cum bat, pilkere de la 40 la 100g, deci presupunerea ta e nefondata inclusiv la capitolul naluci home made (da, am facut si d-alea cand eram copil). Ai ales sa fii ironic la intrebari directe si comentarii nu neaparat pozitive... Eu am cateva principii in viata, sa nu reinventez roata, sau sa nu schimb ceea ce functioneaza, dar fiecare e liber sa-si dezvolte creativitatea.
Mesajul meu initial n-ar fi trebuit sa te deranjeze fiind obiectiv dar imi cer scuze si ma retrag din discutie.
-
florin1948
- veteran

johnnybravo scrie:florin1948 scrie:
am pescuit destul de mult cu pilkere ca sa stiu cum bat, pilkere de la 40 la 100g, deci presupunerea ta e nefondata inclusiv la capitolul naluci home made (da, am facut si d-alea cand eram copil). Ai ales sa fii ironic la intrebari directe si comentarii nu neaparat pozitive... Eu am cateva principii in viata, sa nu reinventez roata, sau sa nu schimb ceea ce functioneaza, dar fiecare e liber sa-si dezvolte creativitatea.
Mesajul meu initial n-ar fi trebuit sa te deranjeze fiind obiectiv dar imi cer scuze si ma retrag din discutie.
Uite , ca sa nu fie cu suparare , facem in felul urmator : imi trimiti adresa ta pe mp , eu iti trimit cateva din "realizarile" mele
( fara bani, desigur ) le incerci si pe urma accept sa-mi spui parerea ta , avizata de data asta. E OK ?
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
-
florin1948
- veteran

Ghenadie scrie:bradypus scrie:
... Dar daca tine vrajeala, de ce nu...
Pana la urma, ramane un moft care e justificat daca cumparatorul plateste mai mult decat costul de productie...
Adica ce n-am inteles eu ? Ca "glow in the dark " e o vrajeala care te face sa castigi un ban in plus ? Moldoveanu ' lu ' tata, am zis eu ceva de castigat bani ? Daca m-a intrebat Vali am zis si eu un pret , ca asa e frumos, sa raspunzi cand te intreaba cineva ceva. Repet : scopul meu nu e sa castig bani ! Daca iese ceva pe langa pensie e foarte bine, dar eu oricum voi da din maini pe viitor PENTRU CA IMI PLACE , am timp destul sa mai nascocesc cate o chestie care daca da bine ... pac cu ea la forum ! ( mai mult la rubrica echipamente, mai putin la vanzari ) Daca ai sa te gandesti bine, am facut destule lucruri frumoase si prinzatoare in acelsi timp.