Pareri despre motoare 4timpi 2.5CP!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 25 Iun 2008, 17:26

Sa adresam cateva misconceptii:
Keiler scrie: Cu doua persoane in barca si putin bagaj (ancora, benzina, doua bete, apa) nu intra deocamdata in glisaj. Mai ales contra curentului, acest lucru este exclus dupa parerea mea.
Gresit, pentru ca va conta DOAR viteza ta relativa fata de apa, nu de mal. Daca barca liseaza va lisa si cu si contra curentului. Faptul ca nu liseaza se datoreste 1 puterii motorului/greutatea barcii, trim-ul, centrul de greutate al barcii, forma chilei, si poate faptului ca barca ta nu e umflata cat trebuie.
Keiler scrie: Trimul a fost folosit in doua pozitii, si datorita apelor mici in anumite zone.
Asta chiar ca e ciudat esti sigur ca despre trim vorbesti
Keiler scrie: Diferenta intre puterea de 3/4 si 100% mi se pare aproape nesemnificativa.
Consumul este rezonabil si deocamdata l-am estimat la 1l/ora.
Deocamdata elicea s-a comportat onorabil in vegetatie (nu foarte multa).
Cred ca pentru astfel de barci motoarele de la 6CP in sus sunt indicate. Cu un 2,5...nu stiu, dar ma felicit ca nu l-am luat.
Faptul ca tu nu vezi o diferentaa la viteza intre 3/4 si full throttle trebuie sa iti spuna TOCMAI ca la deplasament (fara planaj) motorul de 2.5 ar fi facut aceeasi brinza(aceeasi viteza) cu asta de 6. In popincipiu cineva isi ia motor de 6 la o barca minuscula TOCMAI CA SA PLANEZE. Poti sa fii fericit ca nu l-ai luat pe cel de 2.5, dar deocamdata nu ai nici un avantaj cu asta de 6.
Eu imping o barca de 18.5 picioare (5.6 metri) cu un motor de 2.5 la viteze de pina la 12 km/h, in situatii de valuri si vant pe care nu le crezi.

Solutie:
Problema ta e ca din diverse motive, motorul tau nu poate impinge barca peste valul din fata ei (intrare in lisaj), si tu trebuie sa descoperi din ce cauza. Eu zic sa o umfli bine de tot, si sa te dai singur cu ea, o bagi in planaj sa ajustezi trim-ul optim, si apoi sa incerci cu doi - s-ar putea sa ai noroc :-) daca pui greutatea unde trebuie.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 25 Iun 2008, 18:04

Eu sunt fericit cu 2,5cp pe o barca pneumatica de 3m lungime , 1,35m latime chila gonflabila, tunata placi de tego, sufragerie... ce mai :D
In rest ce spunea Mihaif: umflata bine si go!!!

Am avut sfatuitori buni! :wink:

Inca odata , multumesc!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

vlad21

Mesaj de vlad21 » 03 Iul 2008, 09:28

salutare din nou

am terminat aproximativ perioada de rodaj... si in afara prb cu pierdut siguranta/cheie... pot spune ca sunt mai mult decat multumit

sper sa aduca euronautica cheia originala de suzuki 6cp (cu ce a de johnoson.. e ceva chin ca nu se potriveste perfect).... si din cauza aasta am ceva probleme la plecat la sfert de cheie

alfel.. ca si concluzie.. cred ca am reusit sa o pun in glisaj... desi singur in barca am ajuns la 24-25km/h si PortaBote zice "up to 20mph..."(adica appx 33km/h)...dar .. mai sapam
poze si impresii am pus aici.. si astept coments-urile si sugestiile voastre
http://www.xxx.ro/suzuki-6cp-sfarsit-rodaj/

@ tudor... ai avut dreptate nu e mare diferenta intre pozitia 2 si 3 la trim din pdv a vitezei... dar am verificat cu atentie si nu atinge nervura barcii... decat in pozitia 1... ceea ce mi se pare ciuda

@ovidiu - perfect de acord: am avut sfatuitori buni!

multumesc
v

Keiler
junior
junior

Mesaj de Keiler » 15 Iul 2008, 12:26

Dupa alte incercari am reusit sa pun in glisaj barca, doar cu mine in ea si cu echipamentul de pescuit. Diferenta este radicala, pot chiar spune ca atinge viteze destul de mari, poate chiar peste 40 km/h.
Totusi, cand mai iau o alta persoana in barca nu mai reusesc asta, poate nu stiu s-o echilibrez inca, poate chiar nu poate motorul, la urma urmei 6 CP nu-i chiar asa mult.

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 15 Iul 2008, 20:41

Keiler scrie:Dupa alte incercari am reusit sa pun in glisaj barca, doar cu mine in ea si cu echipamentul de pescuit. Diferenta este radicala, pot chiar spune ca atinge viteze destul de mari, poate chiar peste 40 km/h.
Totusi, cand mai iau o alta persoana in barca nu mai reusesc asta, poate nu stiu s-o echilibrez inca, poate chiar nu poate motorul, la urma urmei 6 CP nu-i chiar asa mult.
:-) este ca-i misto cand intra in planaj? Undeva pe la 30 km/h trebuie sa ai, da se simte ca si cum ar fi mai repede!

Uite ce mai poti sa mai faci: intoarce-o cu burta in sus si asigura-te ca e intinsa ca o toba pe toata lungimea ei (spre exemplu daca are creturi in spate, e o problema mare). Vezi sa fie umflata la presiunea maxima admisa 3 psi ( NU cumva sa confunzi cu 3 atmosfere !!! ) daca bagi aer cu pompa dinaia grasa, de picior si ai 75-80 kg, 3 psi e atunci cand te apesi cu toata greutatea si nu mai intra aer. (1.5 kg/ 7 cm2)

Ajusteaza trim-ul in positia in care intra in planaj cel mai usor.

Pentru centrarea greutatii, trebuie sa va postati, cu partenerul in asa fel incat centrul de greutate sa fie la mijlocul barcii: tu un spate dreapta, partenerul in fata stinga (dar nu chiar in varful barcii) apoi va mai miscati un pic.

Generalitati:
Barca se umfla la umbra. Daca o umfli la soare, trebuie adaugat presiune cand o bagi in apa.
Umflii astfel: sa zicem ca ai 3 compartimente + chila: Se baga presiune medie in 1 si 2, si abia ultimul: 3 se umfla la maximum, apoi daca mai e nevoie se mai pune un pic de aer in 2 si in 1 apoi se umfla chila ZDRAVAN!
Dupa ce ai bagat presiune maxima, barca trebuie tinuta neaparat in contact cu apa!! Daca o scoti cu totul pe mal, trebuie sa dai drumul un pic la presiune altfel face poc!
Daca ai respectat oridinea de umflare, scoti doar din compartimentul 3, si celelalte trebuie sa se inmoaie de la sine... Nu uita chila pt ca ai nu comunica cu alte compartimente.
Succes!

Keiler
junior
junior

Mesaj de Keiler » 28 Iul 2008, 15:47

Multumesc pentru sfaturi, Mihai.
Intr-adevar am umflat-o mai bine de data asta, dar nu chiar asa de tare cum spui tu. Am pompa "grasa", dar nu ma-m gandit sa merg atat de departe cu umflatul. :lol: Ma gandesc sa investesc intr-una electrica (are si manometru), dar doar la anul.
Cat despre faptul ca poate sa faca "poc", asta-i ultimul lucru pe care si-l doreste orice posesor de gonflabila.
Cred ca urmatoarele incercari le voi face doar in septembrie.

Un lucru interesant: de cand am barca, mai mult ma plimb cu ea decat pescuiesc. :lol: Imi lipseste sonarul, sa vad dihaniile din apa, dar vine si el.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 28 Iul 2008, 18:52

Mihaif99 nu zice rau, doar ca mai trebuie facut ceva foarte important: dupa ce ai pus barca pe apa si afara s-a incalzit bine (cam la ora 11 daca e o zi insorita), cuplezi manometrul la ventile si mai dai drumul la presiune (in 99% din cazuri, vara, urca bine peste 3psi, chiar cu barca pe apa)
Cu lacrimi Bastus!

laurentiucat
utilizator constant
utilizator constant

motor de 25cp

Mesaj de laurentiucat » 02 Aug 2008, 22:05

scuze ca ma bag peste voi,dar s-ar putea sa-mi recomande cineva care le are,ce barca e indicata ptr un motor de 25 cp(eu am tohatsu in 4 timpi).greutate ,lungime,latime,eventual model,poze.as vrea sa prinda o viteza cat mai mare.apropo,daca consumi bauturi alcolice si te sui la volanu barcii..ce poti pati?io ma gandeam sa iau barca sa ma duc la pescuit cat mai departe de zona mea si daca mi s-o face sete sa pot sa ajung in timp util la o cismea,carciuma ..ceva distribuitor de lichide..
Toti pescarii ajung in Rai...

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 03 Aug 2008, 02:17

http://www.stratosboats.com/modelIntro.cfm?mid=5195 Cu asta prinzi viteza mare.Vesta de salvare nu o da jos sub nici o forma in circiuma.Sa poti fi gasit mai repede si cu 'capul la suprafata' .
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

tudor
Moderator
Moderator

Re: motor de 25cp

Mesaj de tudor » 03 Aug 2008, 18:43

laurentiucat scrie:scuze ca ma bag peste voi,dar s-ar putea sa-mi recomande cineva care le are,ce barca e indicata ptr un motor de 25 cp(eu am tohatsu in 4 timpi).greutate ,lungime,latime,eventual model,poze.as vrea sa prinda o viteza cat mai mare.apropo,daca consumi bauturi alcolice si te sui la volanu barcii..ce poti pati?io ma gandeam sa iau barca sa ma duc la pescuit cat mai departe de zona mea si daca mi s-o face sete sa pot sa ajung in timp util la o cismea,carciuma ..ceva distribuitor de lichide..
Mie imi plac Carolina si California Skiff. Pentru 25cp iti iei modelul J14.
Sunt barci foarte stabile. Gasesti pe net tot ce vrei despre ele.
Legislatia fluviala in privinta alcolului este aceeasi ca si cea rutiera. Sunt insa mai putine controale. :lol:

Scrie răspuns