Pareri despre motoare 4timpi 2.5CP!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
mihaif99
senior
senior

Re: motor de 25cp

Mesaj de mihaif99 » 04 Aug 2008, 16:15

tudor scrie:
laurentiucat scrie:scuze ca ma bag peste voi,dar s-ar putea sa-mi recomande cineva care le are,ce barca e indicata ptr un motor de 25 cp(eu am tohatsu in 4 timpi).greutate ,lungime,latime,eventual model,poze.as vrea sa prinda o viteza cat mai mare.apropo,daca consumi bauturi alcolice si te sui la volanu barcii..ce poti pati?io ma gandeam sa iau barca sa ma duc la pescuit cat mai departe de zona mea si daca mi s-o face sete sa pot sa ajung in timp util la o cismea,carciuma ..ceva distribuitor de lichide..
Mie imi plac Carolina si California Skiff. Pentru 25cp iti iei modelul J14.
Sunt barci foarte stabile. Gasesti pe net tot ce vrei despre ele.
Legislatia fluviala in privinta alcolului este aceeasi ca si cea rutiera. Sunt insa mai putine controale. :lol:
De acord, numai ca eu as recomanda modelul de 16 picioare. Diferenta de pret e mica si avantajele sunt mari: viteza, stabilitate, spatiu interior.

Daca vrei pneumatica, un model de 14-15 picioare (4.20-4.50m) e perfect. Chiar daca ai motor cu cizma lunga si barca e pt cizma scurta se poate cumpara un asa numit "outboard jack plate".

Cat despre bautul in barca, iti recomand sa o iei usor. Nu zic sa stai pe uscat, Doamne-fereste dar ai grija ca se urca la cap mai repede ;-)

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 04 Aug 2008, 16:24

Pe J16 e cam lejer motorul de 25 de cai. De aceea am recomandat J14.

soniqwe78
utilizator nou
utilizator nou

suzuki 2.5hp

Mesaj de soniqwe78 » 11 Aug 2008, 09:05

Salve
io de cam 3 luni ma interesez de un Suzuki 2,5hp pentru o gonflabila SeahawkII
cei care au motoru rog sa imi dea niste detalii referitor la viteza ,consum fiabilitate si chiar zgomot
sau daca e cineva din constanta sa dea un beep la 0727208263 Gaby si sun io ,poate ne intalnim sa vad si io dihania

byteworks
junior
junior

Suzuki DF4 + catamaran gonflabil

Mesaj de byteworks » 24 Sep 2008, 16:44

As vrea si eu o parere despre perechea Suzuki DF4 si catamaranul asta:
http://www.seaeagle.com/SailCat.aspx

La prima tura cu vela am ajuns un pic peste 9km/h cu vant de vreo 20 km/h, n-am ridicat inca motorul, poate se baga cineva sa faca o previziune pentru viteza maxima cu motor?

Multumesc!

byteworks
junior
junior

Mesaj de byteworks » 04 Oct 2008, 10:39

Am luat motorul, iata raportul:
- la relanti, 4,5 km/h
- acceleratie 1/2, 11-12 km/h
- acceleratie 3/4, 14-15 km/h
- acceleratie la maxim, 17 km/h
Cred ca poate un pic mai mult, n-am insistat caci motorul e in rodaj si suportul motorului necesita o ranforsare.

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 21 Mai 2010, 17:46

Reactivez eu topicul acesta....
Caut motor pentru o barca de fibra de 3,5m si m-am oprit la 2,5 Suzuki si din ratiuni de pret. E clar ca nu voi glisa nici cu barca asta nici cu oricare alta cu acest motor, insa ma intreb care ar fi rezultatul cu o Portabote de 12ft?
Pentru cei care au deja motorul acesta, ceva feedback?
RX6 & Daiwa SS owner!

byteworks
junior
junior

Mesaj de byteworks » 21 Mai 2010, 19:03

Mai mult decat sa o impingi onest la viteza "de deplasament" nu poti spera, si e in regula zic eu pe lac sau deplasari scurte. Ca de obicei, depinde de scopul urmarit. Din ce spun altii si din experienta: pune maximul care-l tine barca, poate un pic peste, altfel va trebui tot timpul sa faci compromisuri si sa ai raspunsuri la propriile frustari.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 22 Mai 2010, 09:30

fanelul scrie:Reactivez eu topicul acesta....
Caut motor pentru o barca de fibra de 3,5m si m-am oprit la 2,5 Suzuki si din ratiuni de pret. E clar ca nu voi glisa nici cu barca asta nici cu oricare alta cu acest motor, insa ma intreb care ar fi rezultatul cu o Portabote de 12ft?
am acest motor.
sunt super multumit de el si deocamdata ma satisface pe deplin pt pescuitul pe care il practic si intinderile de apa pe care umblu.
atata timp cat vorbesti de
ratiuni de pret
este cat se poate de clar ca banii conteaza si eu zic ca acest motor isi face treaba suficient de bine pt a impinge barca, insa mai jos vorbesti de un PortaBote si asta nu mai intra in categoria low cost sau medium deci............banii nu mai conteaza??
fiidca in acest caz, iti recomand cu caldura un Suzuky de 6cp - la aceeasi greutate si marime cu unul de 4cp, este o bijuterie.
am mers cu motorul de 2.5cp montat pe barca cu chila rigida, adica pe lotca pescareasca, de care am legat alta lotca si le-a dus pe amandoua destul de decent si un consum incredibil de mic.
acelasi motor montat pe o barca gonflabila cu chila gonflabila, consuma mult mai mult fata de prima varianta.
alegerea este a ta.

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 22 Mai 2010, 10:14

Porta bote este un "proiect" pentru viitor.....
Intentionez deplasari de max 5 km in Delta, pe lacuri si putin pe brate principale. Barca de care vorbeam (fibra 3,5m) nu este a mea si nici nu intentionez sa ma complic cu permise (5hp si mai sus) si inmatriculari (4,5m si mai sus).
M-am oprit la 2,5 hp urmarind topicul (mai mult de viteza de deplasament trebuie multi cai) si pentru portabilitate (13kg vs 25 si peste).
RX6 & Daiwa SS owner!

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 22 Mai 2010, 10:49

adiwolf scrie:
fanelul scrie:Reactivez eu topicul acesta....
am acest motor.
sunt super multumit de el si deocamdata ma satisface pe deplin pt pescuitul pe care il practic si intinderile de apa pe care umblu.
atata timp cat vorbesti de
ratiuni de pret
este cat se poate de clar ca banii conteaza si eu zic ca acest motor isi face treaba suficient de bine pt a impinge barca, insa mai jos vorbesti de un PortaBote si asta nu mai intra in categoria low cost sau medium deci............banii nu mai conteaza??
fiidca in acest caz, iti recomand cu caldura un Suzuky de 6cp - la aceeasi greutate si marime cu unul de 4cp, este o bijuterie.
am mers cu motorul de 2.5cp montat pe barca cu chila rigida, adica pe lotca pescareasca, de care am legat alta lotca si le-a dus pe amandoua destul de decent si un consum incredibil de mic.
acelasi motor montat pe o barca gonflabila cu chila gonflabila, consuma mult mai mult fata de prima varianta.
alegerea este a ta.
Adi, inca regret ca ti-am vandut motorul... Daca mai intarziai 1 saptamana nu ti-l mai dadeam ca au aparut bani din vanzarea barcii pneumatice... Oricum sa-l stapanesti sanatos si sa nu ai parte de vizite cu el in service. Acum trebuie sa-mi iau din nou motor... :lol:
Bucuresti

Scrie răspuns