andrei-ovidiu scrie:Cred ca va fi cat de cat interesant...
Cam cate naluci aveti(asa cu aproximatie), ma refer in special la voblere(cred ca sunt cele mai utilizate naluci all times), si ce importanta are numarul lor? In sensul ca banuiesc ca fiecare are cateva modele preferate, diferite, de la firmele consacrate...
Conteaza nr. de voblere sau modelul, culoarea si aplicatia catorva modele care ofera satisfactii an de an?
Am apox 4000 naluci de firma (plus divers home made) dintre care voblere Rapala cam 300 si Salmo 150 in plus mai am diverse voblere de alti producatori (Predatek, Abu, Stormfish si X Zone)cam 50 . Am achizitionat cam tot ce am putut gasi, multe din comunitate inclusiv firme de oscilante foarte bune si greu accesibile in Romania (Kuusamo sau Abu Lures).
Dintre ele pot sa spun ca folosesc intensiv catre 100 de bucati, restul compenseaza lipsa acuta de capturi

. Serios vorbind 90% le-am cumparat pentru ca am avut disponibilitate nicidecum nevoie si oricat de interesante frumoase rare e.t.c. ar fi nu le prea folosesc, am pentru fiecare peste, adancime si tip de apa 2-3 bucati preferate, plus vreo 20 de naluci care imi plac foarte mult si s-au dovedit utile in aproape orice situatie.
Situatia penibila este ca anul trecut am prins detasat cel mai bine la un shad Storm xxx care m-a costat 5 RON.
Concluzia mea este ca, cu 150 de naluci faceam tot atat cat am facut cu 4000. Deci investitia a fost clar nejustificata.