Numarul nalucilor si importanta lor...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
mariush
senior
senior

Re: Numarul nalucilor si importanta lor...

Mesaj de mariush » 18 Feb 2013, 12:46

mda...saptamana trecuta nu mi-am luat nici un vobler si sotia nu stie....dar nu stie nici ca saptamana asta am luat !
este o vorba veche,dar buna:ce nu stii,nu doare ! :lol:
"nevoia este parintele inovatiei" PLATON

johnnybravo
Moderator
Moderator

Re:

Mesaj de johnnybravo » 18 Ian 2015, 10:30

johnnybravo scrie:eu am 2 voblere, unul de 40.000 de pe piata si un cozma mic de tot de nici nu pot sa-l lansez cu echipamentul ce il folosesc deobicei...Intentionez sa ieu ceva poppere pe anul asta.

am avut 2 gruburi, unul l-am pierdut anul trecut in delta, si un shad

mai am 25 de oscilante berti (numai ce mi-a venit comanda:)), vre-o 3 effzett, gipo 2-3, baracuda 2-3, vibrax la fel si una de pe vremea lu' ceasca cu care deobicei dau pe loc necunoscut doar doar ma scap de ea :D

rotative am mepps, una de 0, 3 de 1, una de 3 si vibrax una de 2, la care mai adaug vre-o 2-3 de pe vremea lu' ceasca pe care le tin pe post de exponate de muzeu :)

pe anul asta fac investitie doar in jeliboane, un popper, un floater si un sinking de 1m, in rest deja imi fac probleme ca n-o sa apuc sa pescuiesc cu toate jucariile :)
7 ani distanta...acum 210 voblere :wallbash: :cry:
http://www.smartfishing.info/articles.php?aid=5

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 18 Ian 2015, 12:21

...de la "JB-u" citire :

"Nu ma laud, chiar imi e ciuda ca nu am avut taria sa ma tin de ideea ca iti faci treaba cu 30-40 de voblerele, dar poate altii vor invata din experienta mea si isi vor tine pronirile in frau.
Sper sa fie ultimele..."

...propun sa nu mai astepti sa treaca alti 7 ani si sa faci un nou "recensamant"
...abia atunci iti vei da seama ce "lipsa de caracter" ai (asta in sensul ca nu ai puterea sa te abtii) si ce sume ai investit fara a fi neaparat necesar
...nu esti singurul care a cazut in "patima" asta , cred ca majoritatea "suferim" , dar cunosc persoana care in "nebunia" lui este atat de zgarcit cu el insusi (nu-si cumpara nici apa cand merge la pescuit) doar pentru a avea bani sa cumpere "sculele" dintre cele mai scumpe pentru pescuit ...in fine , fiecare cu pasarica lui , dar asta cred ca are un stol intreg :oops:
...la urma urmei poate fi vorba si de snobism , nu neaparat doar de dorinta de a obtine cele mai performante rezultate folosind "tehnologia de top ".
...sau nu ? :roll:

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 18 Ian 2015, 12:51

sincer ma bucur ca n-am si alte "vicii"...cu jeliboanele m-am calmat de ceva vreme (chiar ma tem sa le cantaresc pt ca s-ar putea sa sar de 10kg...)
legat de un nou recensamant la voblere, poate la anul...sper sa mai dau din ele pana atunci :wallbash:
ca tot e iarna si inca n-am apucat sa-mi fac permisu', am avut timp sa fac o analiza asupra investitiilor (din nou chiar nu ma recunosc) ... cel mai tare ma amuza perioada mea de inceput cu experienta aproape 0 la spinning pe Dunare (pe rauri de munte mai pescuisem inca din copilarie):
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... 130#p70241
asta e, invatam din greseli :)
revenind la subiectul asta, sunt curios de cei care aveau 200-400 de voblere acum 7 ani...cate au acum?! :shock:

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 18 Ian 2015, 13:05

johnnybravo scrie:sunt curios de cei care aveau 200-400 de voblere acum 7 ani...cate au acum?! :shock:
Cred ca vreo 60... :lol:
Si-au dat seama ca nu au ce sa faca cu atatea :D

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 18 Ian 2015, 13:30

sorinB scrie:
johnnybravo scrie:sunt curios de cei care aveau 200-400 de voblere acum 7 ani...cate au acum?! :shock:
Cred ca vreo 60... :lol:
...
...da Sorine , personal apreciez ca ar fi "cantitatea" absolut necesara si suficienta.
...asta daca mai adaugi "cateva" gume , rotative , oscilante si alte... "vibratoare" :headbash:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 18 Ian 2015, 13:49

huh ... unde am ajuns? cred ca undeva peste 300 plus vreo 100 facute de mine. gume, jiguri ... nu le stiu numarul. table nu prea folosesc. si asta cu precizarea ca a trecut poate un an de zile de cand nu mi-am mai cumparat un vobler.

la pescuit cu mine vin vreo 50-60 ... restul stau de pomana pe acasa ne-vazand apa de mai bine de vreo 2 ani cred.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 19 Ian 2015, 15:47

Luate pe modele , vreo 10 voblere ,vreo 10 stickuri sinking , vreo 10 floating , maxim 5 de poppere , vreo 10 modele de jig si cred , daca nu ma insel , max 7 modele de soft , insa...... astea au ajuns aici dupa ani de probe , si odata ce au primit avizu , s-a intamplat sa am 10 voblere identice , aceasi marca , marime , culoare .Dealtfel , chiar am maxim 2 culori pe marca , mai mult de jumatate intr-o singura culoare .
Orice altceva ce am probat si nu s-a ridicat la nivelu titularilor am vandut , nu aici pe rapitori , deci v-o spun pe aia buna :D

Pare greu de crezut , desi eu si cercu apropiat de amici am incercat o multime de naluci , si o sa incercam in continuare fara ezitare , la unele categorii , titularii is naluci scoase acum cativa ani , in unele cazuri ani buni , si de multe ori doar o culoare .

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 19 Ian 2015, 16:42

SF scrie:Luate pe modele , vreo 10 voblere ,vreo 10 stickuri sinking , vreo 10 floating , maxim 5 de poppere , vreo 10 modele de jig si cred , daca nu ma insel , max 7 modele de soft , insa...... astea au ajuns aici dupa ani de probe , si odata ce au primit avizu , s-a intamplat sa am 10 voblere identice , aceasi marca , marime , culoare .Dealtfel , chiar am maxim 2 culori pe marca , mai mult de jumatate intr-o singura culoare .
Orice altceva ce am probat si nu s-a ridicat la nivelu titularilor am vandut , nu aici pe rapitori , deci v-o spun pe aia buna :D

Pare greu de crezut , desi eu si cercu apropiat de amici am incercat o multime de naluci , si o sa incercam in continuare fara ezitare , la unele categorii , titularii is naluci scoase acum cativa ani , in unele cazuri ani buni , si de multe ori doar o culoare .
eu am o problema cu vandutul sculelor de pescuit ... deci implicit a nalucilor. daca le-as vinde pe toate care nu au prins peste in ultimi 2 ani cred ca as ajunge sa am maxim 15 modele diferite de voblere pe 1-3 culori fiecare ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 19 Ian 2015, 22:49

Jucarii pentru copii mari! Cruda realitate! :lol: Eu cel putin recunosc ...

Ps: ma bucur ca reusesc sa ma "mentin " :lol: undeva la 100 voblere , 2-3 kg de tabla . Eforturi maxime! :lol:
Ciungile insa imi pun capul... :wallbash:

Acuma ,asa mai serios, este o chestiune psihologica ...lasa sa fie acolo ,daca trebe? Pana la urma stiti foarte bine cate naluci folositi din cele carate pe garla...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Scrie răspuns