Numarul nalucilor si importanta lor...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
srb
veteran
veteran

Re: Numarul nalucilor si importanta lor...

Mesaj de srb » 14 Feb 2013, 17:21

stii ce e funny?imi aduc cate odata aminte de povestile alea din 1001 nopti.povesti cu magari incarcati .... :lol: mi-ar lipsi doar o masca de aia de jackass ... la cum arat cu o geanta in stanga si una in dreapta :wallbash:

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 14 Feb 2013, 21:22

Am constatat ca din ce cumpar mai multe zgarciuri din aia ma indobitocesc mai tare. Cred ca ideal ar fi sa am in trusa un alb perla (eventual cu spate negru la shaduri), un verde glitter, un galben fluo (cu spate negru sau orange la shaduri), un motor oil si atat. Si sa am cam 4 vibratii gen manns shad, big hammer, kopyto si ohio la shaduri si o vibratie gen grub, una slider si una ceva de genul sandra la viermotenii. Cred ca ar fi mai mult decat ok. Acuma daca stau si socotesc...cam 10 buc. din fiecare ar veni cam 280 de bucati de zgarci in trusa....asta inseamna cam 3 cutii compartimentate. Astea ar cantari cam 3-4 kg de gume la care se adauga inca 3-4kg de jiguri plus alte maruntisuri utile...pfaaaa, deja incepe sa ma doara spatele numai cand ma gandesc :wallbash:
In barca nu e problema, dar sa o iei pe maluri prin boscheti cu toate alea in carca, la care mai pui si o sticla de apa de 2l pe perioada verii si eventual sacul de rafie plin ochi de salai :twisted: deja cand te gandesti cata truda e, iti vine sa te lasi de pescuit.

Hai s-o recunoastem, cand mananca ca spartul prinzi si cu cea mai jegoasa naluca din trusa, si cand nu vrea neam, constatam ca am dat o caruta de bani pe ceva ce e oricum inutil in astfel de conditii.
Urasc atarnatorii!

srb
veteran
veteran

Mesaj de srb » 15 Feb 2013, 17:52

de obicei nu merg cu toate sarsanalele prin boscheti.iau cateva intr-o gentuta mai mica ... prefer sa cobor rapele cat mai light.cat despre partea ca atunci cand mananca haotic o ia la orice ... din punctul meu de vedere te contrazic.am patit de prea multe ori sa ii zapacesc pe un anumit patern de culoare si o anumita vibratie, iar cand schimbam, muscaturile se rareau sau dispareau, pana cand treceam iar pe combinatia castigatoare.aici poate sa fie vorba si despre increderea ce o acorzi gumei, talentul ala cu care o misti atunci cand stii ca e ok smecheria.io am cateva bube cu unele culori ... de exemplu banalul verde glitter.nu pescuiesc cu el decat pe lacuri ... acolo e singurul loc unde mi-a dat rezultate ... si sa traznesc de nu l-am incercat aproape de fiecare data si pe alte locuri, fara ca macar sa am o amarata de ciupitura la el, ca e shad sau grub.

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 15 Feb 2013, 20:37

astazi am citit topicul acesta de la inceput si am ramas :shock: daca stau sa ma gandesc si la arsenalul de bete si mulinete care cu siguranta insoteste nalucile respective, incep sa cred ca ori sunt prea sarac, ori nu sunt pescar. la cele 20 de table ale mele, cuplate cu tot atatea voblere, tot atatea rotative si cateva zeci de plastice plus jigurile aferente nici nu mai imi vine sa spun ca ma duc la pescuit.

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 15 Feb 2013, 21:06

Stai linistit , nici nu iti trebuie mai multe , daca cele 20 din fiecare sunt din cele mai prinzatoare, triate dupa o anumita experienta pe malul apelor, sunt suficinte , chestia ca din cand in cand mai trebuie incercate si modele noi ca altfel devine plictisitor, de asta la un moment dat trusele pot parea pline , dar de baza sunt cateva modele pentru fiecare specie .

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 16 Feb 2013, 21:43

Imagine

Uploaded with ImageShack.us

Astea chiar sunt luate la numar! :lol: :lol:

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 17 Feb 2013, 00:21

Eu am vreo 100 de voblere dupa multe selecti,am incercat sa pastrez doar care mi-au confirmat personal cu mici exceptii.Am si multe dubluri care nu le-am pus la socoteala am facut stoc pt ca multe nu se mai fabrica si ma simt mai linistit cu mici stocuri in casa pt ca alea care-mi plac pot deceda oricand si oriunde.
Gume am multe nu le stiu numarul nici macar cu aproximatie.
Ma zbat sa ma opresc din cumparat cateodata mai si reusesc altadata iarasi calc pe bec, cred ca ar trebui infiintate cercuri de terapie in grup pt dependentii de achiziti noi care chiar daca nu au nevoie cumpara si iar cumpara.
Imi vine sa rad cand ma gandesc cum ia unul cuvantul si zice:
-Saptamana asta nu mi-am luat nici o naluca,sotia mea a fost f impresioanata!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 17 Feb 2013, 13:43

RYOBI scrie:Eu am vreo 100 de voblere dupa multe selecti,am incercat sa pastrez doar care mi-au confirmat personal cu mici exceptii.Am si multe dubluri care nu le-am pus la socoteala am facut stoc pt ca multe nu se mai fabrica si ma simt mai linistit cu mici stocuri in casa pt ca alea care-mi plac pot deceda oricand si oriunde.
Gume am multe nu le stiu numarul nici macar cu aproximatie.
Ma zbat sa ma opresc din cumparat cateodata mai si reusesc altadata iarasi calc pe bec, cred ca ar trebui infiintate cercuri de terapie in grup pt dependentii de achiziti noi care chiar daca nu au nevoie cumpara si iar cumpara.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol1: Subscriu...eu m-am apucat sa le raresc randurile si la gume si la voblere...inutile extrem de multe...am ajuns la concluzia ca cel putin in pescuitul salaului cu gume peste 70% din varianta castigatoare este pozitionarea pe structura asa cum trebuie si prezenta pe apa atunci cand trebuie...si conteaza mai putin guma :!:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 17 Feb 2013, 13:52

RYOBI scrie:..............
cred ca mai degraba este asa:
- saptamana asta mi-am luat iarasi niste naluci si accesorii pt pescuit - sotia mea nu stie nimic (si da doamne sa ramana asa :twisted: )

asta pentru tinerii insurati, la cei trecuti deja de 20 ani de convietuire cu consoarta, nu mai conteaza :lol:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 17 Feb 2013, 13:56

Am uitat sa precizez ca la capitolul voblere, situatia este identica si la fel cu cea a gumelor...pe 2012 am dat de 5 ori la vobler si atunci pe 10 voblere maxim... :lol1: :wallbash:

Scrie răspuns