NFC SJ706-1(IM) vs PHENIX K2 TX-715H-C
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: NFC SJ706-1(IM) vs PHENIX K2 TX-715H-C
@L.N.D. vorba cu casantul am auzit-o la C.ENE acum daca calci pe el sau ii faci cunostiinta cu vre-o...bila sau portiera de la masina toate sar sau se reteaza..!
Eu pescuiesc cu K2-ul pe Dunare si n-am avut nici o problema si daca o sa am tot K2 o sa-mi iau ,saptamana asta voi comanda la A.Sava inca un K2 TX-715H-C si pe cel de 2oz !
Eu pescuiesc cu K2-ul pe Dunare si n-am avut nici o problema si daca o sa am tot K2 o sa-mi iau ,saptamana asta voi comanda la A.Sava inca un K2 TX-715H-C si pe cel de 2oz !
Scump si prost am mai vazut ,ieftin si bun niciodata !
MuskMd scrie:senzatia de usor am avut-o si eu ......dar sensitivitatea nu mi s-a parut la nivelul reclamei facute
multumesc celui care mi l-a aratat pt distractia "colaterala"
PS: coane is apt....daca supravietuiesc 8 martie poate mai bagam o tura

merem bre, dar stai sa treaca 8 martie ... am dat de un loc bun de pescuit cu masina in spate

sunt ceva japoneze mai senzitive decat K2 ... K2-ul exceleaza pe senzitivitatea aia seaca ... adica simti atacul si piatra f bine, ai vazut cum simteai TN-ul in lanseta

T Russelul este mai senzitiv pe latura aia ... de finete ... simti mai bine substratul moale etc etc ... si mai sunt si altele mai senzitive(gen Kaleido, Olympic-urile alea cu bor prin ele etc etc) ...
Atacul salaului pe garla il simti acceptabil in 90% din cazuri si-ntro lanseta de 300RON ... eu vreau sa simt cand urc pragul, cand il cobor, cand dau de un minisanfren intre dunele de nisip, cand dau de cioata/cocioc, cand mi se rostogoleste guma la vale, cand dau de buza anaforului(asta e la reactive), cand dau de o zona cu substrat moale, cand mi se freaca firul de buza pragului(nu mai da guma asa de puternic din coada), cand imi baga curentul guma in prag si alte detalii din astea care eu, nu prea le percep intr-o lanseta care exceleaza la capitolul senzitivitate chiar daca firul e intins ... si mai imi place sa pescui si noaptea la gume ...
Iar detalii de mai sus am observat ca sunt importante - pe zonele mele intotdeuna am atacuri mai multe pe pragul gaozului de balastiera dinspre mal, daca dau de o zona unde se „rupe” curentul subacvatic pot juca guma aproape pe loc ... daca imi impinge guma in cotet sub mal prind mai bine aruncand amonte ... din astea

In caz ca nu stiti, salaul este o mare curva

Daca stiu locul si cotetul il pot pescui cu o Tierra f bine cu o mana legata la spate

Imi pare rau, dar mie imi plac lansetele cat mai senzitive la salau pe plastice

Daca firul e intins de curent pe apa adanca(sarita de 4m), va face „burta” in apa ... iar „burta” asta va atenua vibratiile fix ca un arc

Senzitivitatea aia legendara a K2-ului care te da pe spate este un mit din punctul meu de vedere(este o lansete foarte senzitiva, dar diferentele sunt destul de mici fata de alte lansete) ... cel mai impresionat lucru la K2 este greutatea scazuta - este usor per total ca blank, dar are si un varf f usor(deci se echilibreaza cu f putin lest pe butt) ...
Din punctul meu de vedere, inca nu s-a inventat lanseta care sa intepe singura

* „nu prea le percep intr-o lanseta care nu exceleaza la capitolul senzitivitate chiar daca firul e intins”
mi-e foame, mananc cuvinte
mi-e foame, mananc cuvinte

zi ca nu-i asaandrei-ovidiu scrie:Bai bre tizule...m-ai omorat efectiv cu ecolocatia aia![]()
![]()
![]()

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
Tre' sa imi iau manusile de sala cu bureti in palma cand tin de lanseta, sa nu ma simta salaul cand ia bila in bot.Tavi scrie:Mai stii ca nu? E un principiu in fizica al atiunilor reciproce. Conform acelui principiu ce simti tu simte si salaul...sau altfel spus lanseta e senzitiva la in ambele sensuri. Daca salaul are reflexe mai bune, pa, pa...Adelin scrie:Mai, am avut o lanseta Capture Lures cu care efectiv nu simteai nimic. Asta au constatat toti cei cu care am iesit la pescuit si i-am intrebat ce simt cu lanseta...deci nu e o parere subiectiva si singulara. E corect ca de la o gama medie de pret in sus cam toate lansetele sunt senzitive si figurile referitoare la senzitivitatea sunt bashini, dar am vrut sa spun doar sunt si lansete care nu transmit nimic. Cu toate astea Capture Lures-ul meu era una din cele mai baftoase lansete pe care am avut-o...am luat o gramada de salai mari cu ea, mult mai multi decat cu altele de lux....acum am vandut-o si prind salai din ce in ce mai putini si mai mici...oare o fi de la senzitivitatea sporita?!

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB
- semlecangheorghe
- veteran
Burta firului este mai accentuata la gramaje mai mici.Cu cit cresti gramajul,intinzi din burta firului.Automat simti mai bine ce-i la capatul firului.Asta am vrut sa reliefez..Daca firul e intins de curent pe apa adanca(sarita de 4m), va face „burta” in apa ... iar „burta” asta va atenua vibratiile fix ca un arc deci teoria asta ca firul intins genereaza extra senzitivitate se aplica numai in anumite cazuri(gen reactive, fund relativ plat etc etc)
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
...nu doar burta firului scade daca folosesti gramaje mai mici...o dieta cumpatata face minuni, daca te ti de ea, daca nu o sa pescui toata viata cu burta!

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB
de la ce gramaje se poate pescui corect cu un k2 de 2 oz?("simte" 10g?/7g cu fir subtire?(pana in 10lb)are o senzitivitate
cel putin egala in acest caz fata de 8'6 de 2 oz folosind acelasi fir ) apreciez raspunsurile detinatorilor/cei care au pescuit -cu K2 2oz!

te referi la avid?o|o scrie:d cel putin egala in acest caz fata de 8'6 de 2 oz folosind acelasi fir
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez