NFC SJ706-1(IM) vs PHENIX K2 TX-715H-C
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: NFC SJ706-1(IM) vs PHENIX K2 TX-715H-C
Cristi n-ai dreptate, lasa-l pe Andronic in pace ca stie sa pescuiasca ... si, spre deosebire de multi pescari care se plimba weekend de weekend numai pe 3-4 balti din jurul Bucurestiului, el le stie f bine si la somn sau la avat pe garla ... de salau pe Dunare nici nu vorbesc ...
daca se va continua in stilul asta, discutia pierde toata substanta ...
daca se va continua in stilul asta, discutia pierde toata substanta ...
Si eu sunt curios de ce zice smg luni, marti cand primeste marfa!
-
- senior
Daca nu erau concursurile astea , gen "aflare in treaba", cu bani din buzunar si mare glorie, cam cite din cele peste o suta de lansete ( dupa spusele tale) pe an, ai mai fi construit acum?cristian.ene scrie:Gigi hai ca esti cragios al fel ca si Andronic mai bine vezi cati centimetrii de clean a prins Andronic impresionanta marime de 42 cm pentru 2 pesti.
http://www.lrs.ro/clasamente/clasament_ ... _2006.html
Nu erau oare obleti?![]()
oricum numarul de de pesti si marimea lor este impresionata , Darvari 5 pesti 165cm
Orcum o iei concursurile de pescuit la rapitori sunt o aflare intreaba asa cum se intampla pe aceste meleaguri.
Bani din buzunar si mare glorie
Fa un efort supraomenesc, upgradeaza-ti inteligenta pina la I.Q. 80 ( nu mai mult de o secunda, ca ti se incarca 486-le din cap) si incearca sa realizezi cum ar fi aratat forumul asta, piata de profil, emisiunile de pescuit, si.....au, era sa spun, viata ta fara cei peste o suta de prieteni noi pe an.
[quote="semlecangheorghe"]Normal ca senzitivitatea este una medie..iti explic si de ce..
Senzitivitate maxima este atunci cind firul este bine intins..(naluci medii spre grele)
Cind firul face burta,se duce si din senzitivitate,,
Cind scade greutatea nalucii,normal ca firul numai este asa de intins,deci scade si din senzitivitate..
Ca sa obtii aceeasi senzitivitate la naluci mai usoare,trebuie sa pui un fir mai subtire..
Sint convins ca asta este valabil la orice blank, indiferent de firma..[/quote]
Pe mine ma amuza cei care au lansete cu pret >350$, foarte mandrii ca au ce mai senzitiva lanseta si care totusi pescuiesc cu firul detensionat pentru a sesiza muscaturile de salau.Cu greutati medii spre grele, 90% din lansetele din clasa de pret mediu, disponibile pe piata sunt senzitive.
Scuze de off-topic
Senzitivitate maxima este atunci cind firul este bine intins..(naluci medii spre grele)
Cind firul face burta,se duce si din senzitivitate,,
Cind scade greutatea nalucii,normal ca firul numai este asa de intins,deci scade si din senzitivitate..
Ca sa obtii aceeasi senzitivitate la naluci mai usoare,trebuie sa pui un fir mai subtire..
Sint convins ca asta este valabil la orice blank, indiferent de firma..[/quote]
Pe mine ma amuza cei care au lansete cu pret >350$, foarte mandrii ca au ce mai senzitiva lanseta si care totusi pescuiesc cu firul detensionat pentru a sesiza muscaturile de salau.Cu greutati medii spre grele, 90% din lansetele din clasa de pret mediu, disponibile pe piata sunt senzitive.
Scuze de off-topic
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.
- semlecangheorghe
- veteran
Cum pescuiesti cu firul detensionat ,pe riu-Mures ori Dunare?
Daca scad gramajul,o ia la vale ca racheta..in plus il ridica de pe substrat..
Daca scad gramajul,o ia la vale ca racheta..in plus il ridica de pe substrat..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Ai dreptate ...nu am precizat ca e vorba de lacuri.
Ceea ce am vruut eu sa spun este ca de la o anumita greutate a jigului in sus, este mai usor sa simti trasaturile si substratul indiferent de lanseta. Cine da pe rau cu 30-40 gr si spune ca nu simte nimic cu o lanseta medie ca pret cred ca are o problema cu simturile.
Ceea ce am vruut eu sa spun este ca de la o anumita greutate a jigului in sus, este mai usor sa simti trasaturile si substratul indiferent de lanseta. Cine da pe rau cu 30-40 gr si spune ca nu simte nimic cu o lanseta medie ca pret cred ca are o problema cu simturile.
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.
- semlecangheorghe
- veteran
Da,corect..30-40gr....e foarte muult,pe Mures.Doar in citeva locuri folosesc gramajul asta..Pe curent liniar,apa de 4-5m,am pescuit bine cu fir stren de 8lb,si gramaje de 7-10-14ggr.,in functie de cit de tare batea vintul,ca si asta conteaza enorm..Pe gramajele mai sus mentionate,am putut sa simt bine structura substratului,moale-tare,bolovan-bolovani,atingeri de pesti pasnici in fir..eu zic ca e multumitor..atacurile ,nu mai vorbesc...
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Mai, am avut o lanseta Capture Lures cu care efectiv nu simteai nimic. Asta au constatat toti cei cu care am iesit la pescuit si i-am intrebat ce simt cu lanseta...deci nu e o parere subiectiva si singulara. E corect ca de la o gama medie de pret in sus cam toate lansetele sunt senzitive si figurile referitoare la senzitivitatea sunt bashini, dar am vrut sa spun doar sunt si lansete care nu transmit nimic. Cu toate astea Capture Lures-ul meu era una din cele mai baftoase lansete pe care am avut-o...am luat o gramada de salai mari cu ea, mult mai multi decat cu altele de lux.
...acum am vandut-o si prind salai din ce in ce mai putini si mai mici...oare o fi de la senzitivitatea sporita?! 

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB
mai sensibil , mai milos cu salaii.....
Cert e ca multi dintre noi incercam sa compensam prin scule scumpe ce nu reusim sa facem cu priceperea sau ce au distrus deja altii in ape ...
Oare asa a fost dintotdeauna o cursa din asta de "inarmare" ? adica da cineva o duma pe forum : bai lanseta aia e uau, prinde singura si brusc se intetzesc comenzile pt blankul respectiv .....
Cert e ca multi dintre noi incercam sa compensam prin scule scumpe ce nu reusim sa facem cu priceperea sau ce au distrus deja altii in ape ...
Oare asa a fost dintotdeauna o cursa din asta de "inarmare" ? adica da cineva o duma pe forum : bai lanseta aia e uau, prinde singura si brusc se intetzesc comenzile pt blankul respectiv .....

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...