discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
bogdan82
- veteran

Cristi, blankurile Kistler sunt mai usoare decat cele NFC ...
conform producatorului Z Bone LE 3 MH Spin 7' 12 - 17lb 1/8 - 3/4 oz. are 102g, iar NFC MB7051HM 7' 10 - 17lb 1/4 - 3/4 oz are 64g blankul gol

... cat de minimalista ar fi lanseta(iar Kistlerul are rubber cork, care-i grea) nu o scoti la 102g, mai ales cu VSS 17(blanku NFC e prea gros pe cotor pt mandrina Fuji nr 16) ...
Si cica sunt si un pic diferite - ceva mai rapide ...
-
cristian.ene
- veteran

Bogdan,
posibil sa blankuriel Kistler LE sa fie putin mai usoare dar blankul NFC MB 705 HM este ami puternic decat echivalentul lui Kistler.
HM l-am construit si modelul de putere similara l-am vazut la Sorin.
NFC MB 705 HM este mai pe varf si mai agresiv ca actiune pensture ca este mult mai conic decat modelul simialr MB705 din fibra HM.
blankul Z Bone LE 3 MH cast este ceva mai rapid decat NFC 705 IM dar similar ca pattern de blank cu varf ceva mai gros pe varf si progresiv pe priam jumatate aasa cum sunt blankurile Mag Bass.
Singura diferenta care pot sa o percep este o mica diferenta ca actiune LE este putin mai rapid dar am pescuit cu NFC MB705 -1 IM si este bun pentru jigging pe la pe ape de 8-20m.
Blankul NFC MB 705-1 IM este unul din cele mai bune blankuri din clasa lui de putere si este mai reusit decat versiunea HM care are varful cam fin si apoi e brusc foarte conic
Le-am spsus celor care l-au comandat de diferente dar nu ai cu cine sa te intelegi sunt orbiti de eticheta HM

-
semlecangheorghe
- veteran

Le-am spsus celor care l-au comandat de diferente dar nu ai cu cine sa te intelegi sunt orbiti de eticheta HM
Fiecare pescar percepe diferit blanck-urile si lansetele.Chestii care tie ti se par definitorii,altuia nu i se par.
Jocul nalucii,aduce pestele in cirlig.Restul sint detalii,care nu prea conteaza,mina pescarului poate suplini eficient,unele caracteristici lipsa sau in exces la o lanseta..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
cristian.ene
- veteran

De acord ca te poti adapta la o variatie de actiune daca ai experianta de pescuit totusi ......o lanseta cu o anumita actiune specializata a blankului este mai buna intr-o anumita situatie de pescuit (tip de naluca, greutate de naluca, tip de fir, distanta de pescuit, adancime,etc)
Chiar si pentru un pescar cu experienta il ajuta un blank care sa fie mai elastic sau mai puternic pe varf in functie de situatia particulara in care pescuieste ,uneori un var mai elastic te ajuta sa nu ratezi pesti cand salaul ataca pe ridicarea nalucii sau o lanseta mai puternica te ajuta sa intepi si sa controlezi naluca cand pescuisti pe vant lateral puternic.
Cand pestele se hraneste slab o lanseta perfect acordata ca actiune si putere pe varf cu jiguri mai usoare te ajutat mult sa diminuezi rata pestilor ratati la muscaturi indecise sau scapati pe drum.
Mai poti jongla si cu fire mono, dar cum se comporta lanseta este foarte important in situatii critice cand salaul nu se sinucide

-
semlecangheorghe
- veteran

Din acest motiv,mie personal nu-mi place sa-mi schimb lansetele des..Care le am la mine vor muri..stiu cu fiecare lanseta ce si cum sa fac,si ideal ar fi sa te incadrezi pe doua lansete,dar mai vine si ..pofta

,vreau si aia si ailalta..asa sintem noi pescarii..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.