NFC SJ706-1(IM) vs PHENIX K2 TX-715H-C

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
smg
senior
senior

Re: NFC SJ706-1(IM) vs PHENIX K2 TX-715H-C

Mesaj de smg » 24 Feb 2013, 19:49

@ NFC SJ706-1(IM) / PHENIX K2 TX-715H-C in final le-am luat pe amandoua !
Unul a venit adica K2 ,pe celalat il astept de vre-o 4 luni .....si nu mai ajunge la mine !
Scump si prost am mai vazut ,ieftin si bun niciodata !

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Feb 2013, 07:35

Aia inseamna sa fii hotarit..Imi place :wink:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

adyy
junior
junior

Mesaj de adyy » 25 Feb 2013, 13:49

Dupa ce ajunge si NFC-ul sa ne spui si noua diferentele (asa cum le simti tu).

smg
senior
senior

Mesaj de smg » 25 Feb 2013, 16:03

adyy scrie:Dupa ce ajunge si NFC-ul sa ne spui si noua diferentele (asa cum le simti tu).
Am mai multe bete de care eram incantat ,dar de cand am K2-ul am uitat de ele asa ca nu cred ca NFC se poate compara cu Phenix K2 ,oricum dupa ce va veni sper sa vina asa mi-a promis dl.Ene voi posta diferentele !

L.N.D.
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de L.N.D. » 01 Mar 2013, 11:15

a ajuns ?
impresii ?

smg
senior
senior

Mesaj de smg » 01 Mar 2013, 14:48

L.N.D. scrie:a ajuns ?
impresii ?
Deocamdata nu ,sper saptamana viitoare sa ajunga ,dl ENE mi-a cerut adresa de livrare !
Sunt sigur ca nu se poate compara cu K2-ul dar dupa ce vine am sa postez diferentele !

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 01 Mar 2013, 15:55

L.N.D.,

iti dai seama ce obiectiv poate sa fie smg, el deja stie fara sa vada blankul NFC :lol:

Nu spun ca s-a purtat incat Gigi Becali paote fi considerat un gentleman, injuraturi ,amenintari asta e stilul un baieti de la Craiova care pozeza in mardeiasi.

Despre blankurile K2 smg exagereaza la fel cum respira, Bogdan 82 a postat primele impresiile despre un K2 de oz. si nu este asa de impresionat.

Din folclorul lui smg ,,nici nu trebuie sa intepi, pestele se inteapa singur,, ,,am rupt jigul de sub bila, s-a retezat instant,, ,,la pesti de 1.2kg le rupi coloana pur si simplu,, ,cu blankul TX-736H-C arunc fara probleme 100g,, si lista de perle poate continua

Laurentiu Andronic a spus clar ca este senzitiv pe plaja medie -superioara de greutati, cauta in topic . Tot el a spus ca nu se incarca bine in plaja inferioara de greutati.

Sunt blankuri si mai bune care fac joburiele mai bine pe o plaja mai larga de greutati in nici un caz smg nu poate fi un reper in aprecierea unor blankuri dar la capitolul comportament ,,asa nu,, exceleaza.

Multe lansete construite pe blankuri K2 au ajuns la tot felul de incepatori care au pus botul la senzitivitatea suprasenzoriala a blankurilor K2 si a versatilitatii lor care arunca ,,natural,, de pe toata plaja de lansare

Pana una alta doar s-au rupt un numar semnificativ de blankuri adica stau ,,excelent,, la capitolul fiabilitate

Despre diferente ce am observat

1. Blankurile K2 sunt mai usoare dar mai rigide, NFC SJ 706-1 IM este mai rapid mai puternic pe butt dar mai elastic in drill si pe varf .Se incarca mai bine cu jiguri din plaja inferioara - medie, prezinta altfel naluca si pescuieste diferit de K2

Sunt blankuri diferite, cu actiuni diferite chiar daca compari cu puteri similare ale blankurilor K2.

NFC SJ 706-1 IM poate pescuit cu jiguri de la 10 la 30g in curent, este bun pentu aplicatiile de jigging unde se folosesc aceste greutati. Pe Dunare in multe situatii poate a fie subdimensionat cand este nevoie de juri mai grele peste 30g.

Pe rauri mari ca Olt, Mures, Somes, Prut poate sa fie una din alegerile bune, poate sa fie folosit si pe baraje foarte adanci dar nu cred sa fie un blank pentru pescuit pe Dunare

vezi aici cum se indoaie blankul NFC SJ 706-1 IM

http://www.northforkcomposites.com/product/sj-706-1-im

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 01 Mar 2013, 16:08

Laurentiu Andronic a spus clar ca este senzitiv pe plaja medie -superioara de greutati, cauta in topic . Tot el a spus ca nu se incarca bine in plaja inferioara de greutati.

Limita inferioara a greutatii iti indica cea mai usoara naluca posibila cu care blank-ul se incarca.
Eu vad asta cam asa..Pe la mijlocul plajei de incarcare ,ar trebui sa lucreze foarte bine,spre excelent,spre limita superioara ,si peste ea sa 'gifiie',iar spre limita inferioara sa se incarce ,dar nu ca si la mijlocul plajei de incarcare,adica optim.Normal ca nu se va incarca ca si cum ai folosi un gramaj de la jumatatea plajei de incarcare..
Nu cred ca sa descoperit inca lanseta care sa se incarce la fel de bine si cu 3 grame si cu 18,dau un exemplu..Spune-mi ca gresesc,si sa descoperit..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 01 Mar 2013, 16:14

,,Eu am pescuit cu 4 modele diferite de k2 si pot sa-ti spun ca exceleaza la jiging in special ca sensitivitate in plaja medie spre superioara a greutatilor de lansare recomandate , in plaja inferioara nu lanseaza prea bine iar senzitivitatea e una medie .,,

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 01 Mar 2013, 16:20

Normal ca senzitivitatea este una medie..iti explic si de ce..
Senzitivitate maxima este atunci cind firul este bine intins..(naluci medii spre grele)
Cind firul face burta,se duce si din senzitivitate,,
Cind scade greutatea nalucii,normal ca firul numai este asa de intins,deci scade si din senzitivitate..
Ca sa obtii aceeasi senzitivitate la naluci mai usoare,trebuie sa pui un fir mai subtire..
Sint convins ca asta este valabil la orice blank, indiferent de firma..

.

Scrie răspuns