New Stella 2014 !!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: New Stella 2014 !!!

Mesaj de semlecangheorghe » 11 Noi 2015, 10:39

George1985 scrie:Uite asa se face reclama la shimano!
Te uiti pe imagini 3d si cumperi stelle :lol:
Apoi incerci sa scapi de ele cat mai repede, fara sa zici ce probleme au :twisted:
Daca stii ce vrei reproducerile 3d plus imaginile de pe sit-ul lui Edi,plus youtube te pot ajuta sa iti faci cat de cat o parere corecta oricat ai rade tu..Pentru cine intelege un angrenaj cu avantajele si defectele sale,e important.Pentru cine se ia dupa ''magseal ''si alte denumiri d-astea, e de ras,in fine..

Ce imi place mie la tine e ca sustii p-acilea ca Daiwa sunt cu mii de ani lumina' naintea Shimano-ului si aduci drept argument asa zisa ''tehnologie magseal'', insa pe alt forum vad ca esti in cautare de un model de daiwa, dar culmea -fara magseal.Pai daca e asa de rupta din soare ''tehnologia'' asta de ce nu iti iei cu mag seal??

Am pedalat-pescuit stradic fk si twinpower-ul nou.Ambele ruleaza intr-un mare fel, un rulaj cum daiwele nu vor avea probabil niciodata.Cat sunt de fiabile ,cum rezista in timp nu am de unde sa stiu,insa feeling-ul,ergonomia, sunt ceva de vis..presupun ca la o stella fi e tot cam pe acolo..

In plus ,sa iti fie clar :nu fac reclma la shimano,constat si atat.Mai putin un penn pt. clonc si un abu care va pleca de la mine ,toate muinetele mele sunt shimano, ceea ce demonstreaza clar ca si cred ceea ce spun,nu e doar reclama goala.Nu ridic in slavi ceva si sa caut pe ascuns altceva..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 11 Noi 2015, 10:45

semlecangheorghe scrie:Pai or zis cei de la Daiwa ca asa sunt mulinetele lor,''mai zgomotaose''..pe unii ii deranjeaza pe altii nu.Eu unul prefer una cat mai silent. Argumentul suprem al fanilor Daiwa este asa zisa lor''forta'' in comparatie cu Shimano.
Forta totala a unei mulinete e forta de franare (drag-ul) si aici Daiwa obisnuiau sa stea mai prost ca Shimano pana nu demult. Cel putin in cazul meu, ca si comparatie directa , Twin Power MG C3000 - 9 kg forta vs. Daiwa Morethan Branzino 3000 - 7 kg forta . Ambele din aceeasi generatie. Abia mai recent au realizat cei de la Daiwa ca un angrenaj puternic fara o frana pe masura e balast inutil in mana pescarului si au luat masuri la capitolul asta.
Cat despre marait, atunci cand acesta iti acopera vibratia nalucii astfel incat noaptea, cand nu-ti vezi varful batului, nu sti daca ceea ce simti in mana e de la vobler sau maraitul mulinetei, si in consecinta nu sti daca aduci voblerul corespunzator sau ba, eu unul voi zice pas si voi opta pentru silentiozitate. Si tot pentru ea, pentru silentiozitate voi opta si in detrimentul fasaitului metalic de la galet al unor Daiwe de gama medie sau chiar mai sus (din fericire la Morethan nu e cazul).

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 11 Noi 2015, 11:00

Eu nu ma refer la valoarea dragului care oricum este o chestie relativa ma refer la incadrarea power gear-high gear..Cineva a comparat o bradia cu 4.8 cu o stela cu 5.2 zicand ca daiwa e mai puterica, ca nici nu simtea cand dadea din manivela cu jig greu..pai normal raportul de recuperare difera..
Am zis, dau cu un 4.6-1 si feeling-ul este ceva fantastic..La modelul nou de Twiinpower este model in oferta japan cu raport 4.4 la 1..no sa vad cum merge o daiwa pe linga ala..nah, ca iarasi o sunat ca o reclama :D

Asa cumzici ,orice zgomot de fond e deranjant,mai ales la pescuitul salaului care in lungile lui perioade de mahmureala salaiasca are prostul obicei ca deabia o ''maraie ''pe linga guma si daca interpretezi corect astfel de ''maraieli ''poti sa agati salai pe cinste..Da ,cand dau ciocane ca disperatii, nu conteaza tacanitul mulinetei..dar oare cate sunt momentele astea??

.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 11 Noi 2015, 11:34

semlecangheorghe scrie:
George1985 scrie:Uite asa se face reclama la shimano!
Te uiti pe imagini 3d si cumperi stelle :lol:
Apoi incerci sa scapi de ele cat mai repede, fara sa zici ce probleme au :twisted:
Daca stii ce vrei reproducerile 3d plus imaginile de pe sit-ul lui Edi,plus youtube te pot ajuta sa iti faci cat de cat o parere corecta oricat ai rade tu..Pentru cine intelege un angrenaj cu avantajele si defectele sale,e important.Pentru cine se ia dupa ''magseal ''si alte denumiri d-astea, e de ras,in fine..

Ce imi place mie la tine e ca sustii p-acilea ca Daiwa sunt cu mii de ani lumina' naintea Shimano-ului si aduci drept argument asa zisa ''tehnologie magseal'', insa pe alt forum vad ca esti in cautare de un model de daiwa, dar culmea -fara magseal.Pai daca e asa de rupta din soare ''tehnologia'' asta de ce nu iti iei cu mag seal??

Am pedalat-pescuit stradic fk si twinpower-ul nou.Ambele ruleaza intr-un mare fel, un rulaj cum daiwele nu vor avea probabil niciodata.Cat sunt de fiabile ,cum rezista in timp nu am de unde sa stiu,insa feeling-ul,ergonomia, sunt ceva de vis..presupun ca la o stella fi e tot cam pe acolo..

In plus ,sa iti fie clar :nu fac reclma la shimano,constat si atat.Mai putin un penn pt. clonc si un abu care va pleca de la mine ,toate muinetele mele sunt shimano, ceea ce demonstreaza clar ca si cred ceea ce spun,nu e doar reclama goala.Nu ridic in slavi ceva si sa caut pe ascuns altceva..
Nu m-ar deranja sa aiba rulmenti magseal sau galet magseal, dar la rotor nu ma intereseaza sistemul!
Nu pescuiesc pe apa sarata si nu-i vad rostul pe mulinetele mele momentan, mai ales ca va fi servisata anual daca e nevoie!
Pe modelele noi nu prea mai vad angrenajele "hyper", poate la cele de 1000euro, ce e exagerat pt mine ca pret.
SI pe site-ul lui Edy apare o schema cu magseal rotor si pozitionarea lui, cu minusurile evidente...
Ineresul e sa fie protejata cat se poate de bine impotriva prafului si nisipului, nu impotriva apei sarate!

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 11 Noi 2015, 11:36

PS: "Dincolo" ai cu cine purta o discutie civilizata!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 11 Noi 2015, 21:03

https://www.youtube.com/watch?v=2fjlgf3B_Q0

''2014'' pe dinauntru..live.

.

lau_bau
veteran
veteran

Mesaj de lau_bau » 11 Noi 2015, 23:43

Sincer....ce mai vreti ???
Stella a fost si este steaua mulinetelor de spinning !!!!

P.S. TP 2015 cu raport 4.4/1 e foarte puternica. Nu simti cu ea nici spinnerbaiturile Mihuta
de 28 de g cu palete Colorado.....

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 11 Noi 2015, 23:46

Pt mine e simplu, o jerkui hard, Daiwa, cauti animale groase Daiwa, vobler, gume mari, jerkuri - Daiwa
O jerkui soft Shimano, dai la finesse, Shimano, clean , Shimano, Salau , Shimano
Somn ciuca groasa = Daiwa
nu am Morethan, am IQ zaion 3000 si ceva Daiwa ITO 2500 (snobism dar imi place - nepescuita), Emeraldas vechi 2500 (snobism dar imi place - pescuita Suedia , face fata) , Fuego rosu, ala vechi 2500, il tarai peste tot , asta duce orice pana in 15k apa dulce , linistit
Stella FB 2500 vine cu mine oriunde merg la salau, inca una e bucati dar se va reface :)
Stradic FB 1000 clean, Cardiff Area 2000 clean biban
Nu am testat Stella 4000 dar nu ma incanta la angrenaje , mi se pare soft
Am dus ciuca de 6k la Stella 2500 dar as fi plusat la putere, gafaia dar si era reglata pe pesti sub 4k
Ca si concluzie, o dai moale la jig Shimano, si te rogi cand intra balabusta - jonglezi din batz, o dai hard Daiwa dar te chinuie la soft :lol1:
Lista de mai sus nu e pt lauda , doar mulinete pe care le-am rulat...la cast nu intru pentru ca e pe invers, adica tot ce cititi Shimano e pt Daiwa si ce e Daiwa e pt Shimano :lol1:
Daca vrei sa fii sigur la spin mergi pe Daiwa dar la jig nu vei simti placerea smooth de la Shimano :!:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 12 Noi 2015, 07:22

Io zic ca si daiwa merge bine la clean.Uite ce zice un utilizator..
cosmin
iulie 12th, 2015
REPLY QUOTE
mi-am luat Certate 1003 ultimul model,pescui doar la clean cu el pe 1 rau mic dar in curent in special freaca ceva dar freaca urat imi vine sa dau cu ea de pamant si nu are nici 3 luni de cand o pescui,numai tin minte daca de prima data era asa dar oricum in ultima luna cel putin tin minte sigur k tot asa urat face la fiecare iesire.am de 1 an Stradic CI4+ 2500 FA pt avat pai ala e ca in prima zi,nu l-am pescuit exagerat de mult dar destul si e mult mai ok k si Certate care il pescui pe rau mic si cu naluci foarte usoare,de la ce sa fie frecatul ala atat de repede ?
https://mulinete.wordpress.com/2012/04/ ... a-certate/
cosmin
iulie 12th, 2015
REPLY QUOTE
pana sa am Certate asta am avut pt spinning UL 1 Shimano Symetre 750 Fi care l-am folosit vreo 4 ani dar e ok si acum si nu am uns-o niciodata nu freaca nimc a costat 360 ron … :) in proportie de 90% pe viitor cred k o sa ma feresc la maxim de Daiwa si ma gandeam ca 1 data o sa imi iau pt stiuca1 Morethan nici decum 1 Stella,dar acum m-am schimbat radical !!!
Symetre versus Certate.. :lol:

.

octavio79
senior
senior

Mesaj de octavio79 » 12 Noi 2015, 10:48

Gigi omul a a avut ghinion cu certatele și sigur putea să-l ducă la reparat. E o mulineta adevărată . Am avut și eu Certate și merge frumos. Adevărul e ca l-am folosit puțin dar mi-a plăcut. Cât despre shimano nu am decât cuvinte de laudă și le prefer. Le folosesc de mulți ani și am unele shimano syncopate de acum 19 ani care încă mai funcționează bine. Probleme pot apare la oricare dintre aceste marci dar sunt cazuri izolate.
Trebuie sa recunoaștem însă că amândouă firmele fac mulinete de excepție și nu cred ca vom greși cu nici una. Aici e deja chestie de gust.

Scrie răspuns