New Stella 2014 !!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
RYOBI
veteran
veteran

Re: New Stella 2014 !!!

Mesaj de RYOBI » 04 Noi 2015, 18:55

Bineteles ca nu-i nici o rusine sa pescui cu Stradicuri dar din cauza asta nu prea esti interesat de Stella FI si asta se vede in posturile tale aperi mulineta asta fara sa ai habar de ceva.Jumate din posturile tale sunt numai atacuri si refulari nu scri nimic sustinut cu argumente, ataci in stanga si-n dreapta,jignesti fara rost pt ca asta-i nivelul tau intelectual.

Revenind la subiect modelele anterioare de Stella sunt mult mai bune decat FI, poate Claudiu daca are timp si chef ne zice mai multe a postat o parere foarte la subiect pe celalalt forum legat de Stella FI care confirma ce am spus eu cu cateva posturi anterior.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 04 Noi 2015, 19:12

Unele comparații cu alte mulinete pot sa contureze mai bine opiniile exprimate.
Urmăresc cu interes topicul fiindcă as vrea sa cumpăr o stella și as vrea sa aflu dacă Fi este modelul potrivit sau poate FE, ori alt model din câte sunt.
Am folosit pana acum doar Daiwa, așa s-a nimerit. Au fost în ordine Prodigy, Advantage, Fuego, iar acum folosesc alternativ 2 Sol și Certate Custom R; mai am un Infinity Q XP care așteaptă să-i vina rândul. La Advantage la un moment dat nu a mai ținut antireturul, în afară de aceasta nu am avut alte probleme cu excepția rulmentului de galet pe care îl tot permutam intre mulinte când devenea extrem de agasant. Unele dintre ele începeau sa mârâie, dar destul de târziu.

Stella Fi ce probleme are? Sunt mai bune decât precedentele?
Nu sunt apărute ieri, ar trebui sa avem câteva opinii.

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 04 Noi 2015, 19:24

Robi, posturile mele sunt de atentionare asupra unor subiectivisme gratuite ale tale si ale altora. Citesteti posturile cu atentie si vei observa ca din trei posturi, doua ridici daiwa in slavi si ura pe shimano, si in unul din trei bradia e the best.
Acu serios, de unde naiba sa se strice asa repede un fi daca nu are decat un an? E adevarat, poti spune despre bradia ca e rezistenta ca are cativa ani de la aparitie, mai putin pb cu antireturul si fasaitul la galet, dar despre fi? Asa s-a spus si de fd ca e sux, si apoi si despre fe ca e naspa.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 04 Noi 2015, 20:00

'Ai maai nu va mai ciondaniti..
Daca zicem frumos plusuri si minusuri la un model sau altul mai aflam una,alta..de exemplu io nu stiam ca Ryobi este ''ciainofob'' :D
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 04 Noi 2015, 20:42

Mai oameni buni, nu vad de ce va certati si va contrati ca la bere pe echipe defotbal. Pe daiwa si pe shimano ii doare in poala de noi pescarii.
Deciziile se iau la nivel de marketing nu de inginerie. Daca ar decide inginerii cum sa se faca o mulineta ar fi si mai ieftina si mai durabila.
Acum sa compari doua mecanisme si sa sti sigur ca unu e mai bun ca altul e naivitate. Mulinetele nu sunt minuni ingineresti, sunt mecanisme simple, sunt un kkt cand vine vorba de mecanica. KAKAT. fix poala. Pe ce dam banii de fapt e marketing si design artistic, adica vrajala, ne imbatam cu apa rece.
De exemplu vine de la curve managerul pe divizia de dezvoltare de la daiwa unde a dat la rame cu prietenul lui de la shiano, si ii aduna pe gusteri si le zice:
- Vreau pana saptamana viitoare un powerpoint cu noua super mega mulineta hiper custom super GTRMB cu galet poleit cu aur si vazelina cu kkt magnetic quantic in rulmenti titanizati prin tehnologie ultra-mega sofisticata si secreta incapsulata intr-un material super usor si ultrarezistent cu reteta secreta furata de la NASA de pe un OZN martian esuat.
- ok boss, sayonara mancatz-as lanseta ta super steeZ
- mars la produs gusterilor ca va fac harakiri, nu va dau prima de pasti si va tin peste program neplatiti labagiilor sa va foota altii nevestele.
Pe urma managerii astia mai mici merg la departamentul de proiectare unde sef de proiect e unu muncit bine si plictisit la vreo 35 de ani care baga bice pe niste copii visatori in stagiatura care chiar au vointa si putinta. Cam astia scot inovatiile cu care cei de la economic se sterg la kur si le modifica ideile sa stoarca fiecare $ din ele. Se scoate un model care de obicei e super, pe urma intra la "optimizare de costuri", adica se face un kkt dintr-o idee buna. Sa faci o mulineta si sa sti la ce sa te asepti se face un model matematic, de obicei in softuri specializate cu elemente finite. Pentru modelare trebuie sa ai parametri si date cat mai exacte. Datele astea cum ar fi uzura, se obtin prin teste. Foarte multe teste la nivel de cercertare care dureaza. Dar pentru ca trebuie sa arate bine mulineta e modificata de designeri. Asta duce la recalculare si reproiectare mecanica si retestare. Incet incet termenul se aproprie si nu mai e timp de teste destule. In consecinta mulineta e bagata in productie si scoasa pe piata.
Acuma ea ca si concept e super dar neavand destule teste nu se cunosc exact anumiti parametri de exploatare, uzura, jocuri, etc. Depind de prea multi factori, mediul de utilizare, stilul si agresivitatea utlizatorului. Si atunci e ca la masini, una se strica, alta merge perfect 20 de ani.
Dar nu conteaza, oricum se vinde pentru ca baiatul ala smecher care a dat ordinul sa se faca, da bani grei la alti baieti care studiaza psihicul uman si stiu sa il faca sensibil la vrajala. La fel cum animam noi nalucile sa ii fraierim pe pesti asa ne fot si astia pe noi. Astia fac kkt-ul, cleiul care leaga societatea capitalista si ne tine intr-o iluzie a fericirii.
Eu zic sa va mai cumparati stele si hyper customuri ca sa aibe baiatul ala din japonia sau de unde o fi bani sa isi dea prime singur ca e scump la curve fine si mancare scumpa. Pana mea o sticla de Macallan 55yo e 12.500$.

Eu inteleg si pasiunea dar si faptul ca unii isi permit sa cheltuie pe pasiunea lor, ca si eu fac la fel. Dar in cazul in care nu sunteti ingineri mecanici care ati lucrat in cercetare/proiectare/dezvoltare de mulinete la vreo companie dinasta si nu stiti exact ce tensiuni se dezvolta in angrenajele alea la precizie de micropascali sa nu va mai certati mai oameni buni ca e pacat. Asta e un obicei prost romanesc care nu ne face cinste, sa ne jignim reciproc aiurea si sa ne unflam ca cocosii pe ce au facut altii. Asa fac si astia in parlament. Asa facea si basescu cu ponta. Mai ales ca satisfactia pescuitului e cam mica pe la noi. In loc de salau prinzi o mreana de 300g agatata de coada, una la 5 iesiri sau un caras la balta privata ca sa simtim si noi ca mai prindem peste, cu toate customurile si mulinetele noastre de top.
Nu mai bine va impartasiti priceperea in ale pescuitului decat sculele ca sa aibe ce invata si astia ca mine care sunt la nivelul de invatacel!?
Numai bine oameni buni!

PS: Cele scrise mai sus trebuiesc luate in gluma, ceea ce si este.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 04 Noi 2015, 20:59

Spring, un singur cuvant, bravo, hai c-am pus punctul pe "fi" in ecuatia data !

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 04 Noi 2015, 21:15

Nu ai dialog...nu sti ce-i ala.
In fine, altul = 0

De zauber(spro) nu am ce vorbi, de cate ori am vrut sa-mi iau un red arc care are ceva avantaje fata de original, de atatea ori nu mi-am luat.
Prefer o daiwa de plastic, de vreo cativa ani. Sau o Okuma...
Xos e pe applause facut, a fost incercarea mea pe partea asta de mulinete.
Vorbeam de sistemul "worm" care este si pe Stella, in alta varianta.
O curiozitate, toate componentele(pinion, melc si worm) sunt din aceleasi material?

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 04 Noi 2015, 21:27

Uite, vezi, zici ca am ceva cu tine, de ce puii mei scrii despre spro si zauber si topicul este despre stella FI, in pana mea?
Deci am dreptate cand afirm ca postezi aiurea.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 04 Noi 2015, 21:48

Gogol scrie:Uite, vezi, zici ca am ceva cu tine, de ce puii mei scrii despre spro si zauber si topicul este despre stella FI, in pana mea?
Deci am dreptate cand afirm ca postezi aiurea.
Am zis de sistemul 'worm' la inceput...dar e vorba de -dialogul- cu un coleg @semlecangheorghe

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Noi 2015, 07:13

....lasa, n-are rost..unii o iau prea personal.Fire-ntinse tuturor..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns