New Stella 2014 !!!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- George1985
- veteran
Re: New Stella 2014 !!!
Cele mai "de soi" shimano cu mers patrat (exact cum se traduce=nu au mers rotund) dau impresia ca au dintii de la pinion sau melcul din angrenaj lipsa sau tociti.
Nu am desfacut mulinetele sa zic exact ce si cum.
In schimb dupa o servisare/reparatie completa functionau ca noi. Nu m-a interesat ce probleme au avut...astea nici nu prea se spun pe aici, lucru foarte vizibil.
Si eu am facut o servisare completa la theory si merge mai bine ca atunci cand am cumparat-o, deci cu intretinere corespunzatoare faci sezonul cu multe mulinete care nu costa un brat de bani.
Asta e motivul principal pt care nu am cumparat ceva gen certate inca, probabil ca mi-ar fi mila sa trag de ea ca de o mulineta de buget...pe care o pot aduce la zi cu o servisare anuala.
Oricum probleme ca ale lui Anem nu am auzit pe la noi, nici macar la mulinete de 50ron.
Seagate aia nu mi-a inspirat mare lucru in magazin si e vreo 1500ron...
Roata aceea de plastic de la noul certate...nu-i vad rostul atentiei acordate asupra ei, nu este o piesa de forta, nu ea transmite forta din manivela la rotor, si nici invers!
Imi place si noua serie, doar ca forumul m-a pus pe ganduri si o sa raman pe modelul vechi cand o fi...
Nu am desfacut mulinetele sa zic exact ce si cum.
In schimb dupa o servisare/reparatie completa functionau ca noi. Nu m-a interesat ce probleme au avut...astea nici nu prea se spun pe aici, lucru foarte vizibil.
Si eu am facut o servisare completa la theory si merge mai bine ca atunci cand am cumparat-o, deci cu intretinere corespunzatoare faci sezonul cu multe mulinete care nu costa un brat de bani.
Asta e motivul principal pt care nu am cumparat ceva gen certate inca, probabil ca mi-ar fi mila sa trag de ea ca de o mulineta de buget...pe care o pot aduce la zi cu o servisare anuala.
Oricum probleme ca ale lui Anem nu am auzit pe la noi, nici macar la mulinete de 50ron.
Roata aceea de plastic de la noul certate...nu-i vad rostul atentiei acordate asupra ei, nu este o piesa de forta, nu ea transmite forta din manivela la rotor, si nici invers!
Imi place si noua serie, doar ca forumul m-a pus pe ganduri si o sa raman pe modelul vechi cand o fi...
Ia reciteste ce ai scrisGeorge1985 scrie:
Cine a dat contraargumente?
![]()
![]()
![]()
![]()
Folositi mulinete la pescuit cu alde 10gr si ziceti ca-s durabile![]()
2 FE-uri cu mers patrat am avut in mana. Pt mine este egala cu 0 stella FE.
Din pacate service-ul shimano e cam aproape de mine si am vazut destule mulinete de renume de la ei terminate.
Frumoase la exterior si patrate la mers...de la exage la stella fe.
Asta e realitatea, nu o galerie de football pt stella.

Tocmai despre asta vorbeam......vi aici si te contrazici cand defapt doar ai "auzit"..... Serios, George.....incearca sa te rezumi la ce ai folosit, nu la ce ai auzit.
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
Ia intreaba-l pe Andronic de cat timp foloseste Stellutele alearazvan cristescu scrie:Exista daiwa certate HC 2508 (second) care e mai mica decat 2500R, are corp de 2000-2500, cu care se poate da la salau,stiuca pe lacuri.Laurentiu Andronic avea un 2508 la un moment dat.Pt. pescuit in current cu crankuri seria Hyper Custom (2500R,3000,Infinity Q 3000XP) si seria Certate normala (Gigigear) sunt extraordinare.Pot sa spun dc. pescuiesc cu ele si am prieteni care au si ei aceleasi modele.In privinta spinningului mai greu este Daiwa Tournament Force 3000/3500 (echivalenta cu Saltiga Game) care e facuta pt. asa ceva.

Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
- George1985
- veteran
Astea nu-s auzite...si din ce motiv as folosi asa ceva(FE)? Mai citeste 1 data, te rog!Nemernic scrie:Ia reciteste ce ai scrisGeorge1985 scrie:
Cine a dat contraargumente?
![]()
![]()
![]()
![]()
Folositi mulinete la pescuit cu alde 10gr si ziceti ca-s durabile![]()
2 FE-uri cu mers patrat am avut in mana. Pt mine este egala cu 0 stella FE.
Din pacate service-ul shimano e cam aproape de mine si am vazut destule mulinete de renume de la ei terminate.
Frumoase la exterior si patrate la mers...de la exage la stella fe.
Asta e realitatea, nu o galerie de football pt stella.![]()
Tocmai despre asta vorbeam......vi aici si te contrazici cand defapt doar ai "auzit"..... Serios, George.....incearca sa te rezumi la ce ai folosit, nu la ce ai auzit.
Am mai zis...mai zic 1 data. Singura stella care mi-a placut a fost FD marimea 4000. Un tanculet forjat pe dunare, cu alde 60-70gr care mergea foarte bine, cu care am si pescuit putin...din pacate incepuse sa-mi placa si era grija ca trebuia sa o opresc pt mine

Nu am zis ca-s proaste shimano, doar ca nu au calitatile care ma intereseaza pe mine, exceptia confirma...
George … nu stiu ce sa zic in privinta mulinetelor alora de 50 de ron. Eu iti spun ceea ce mi s-a intamplat mie si colegului de pescuit, coleg cu care sunt pe mal minim de 70 de ori pe an si al carui echipament il cunosc cat se poate de bine.George1985 scrie:[.....]
[.....]
Nu am nici un interes sa vorbesc de rau Daiwa … gandeste-te doar ca prin casa pe langa alte mulinete am 5 Daiwa si doar 3 Shimano-uri … chestie ce spune suficient de multe chestii despre ceea ce AS PREFERA sa folosesc … din pacate intre A PREFERA si SUNT NEVOIT este cale lunga.
As putea sa scriu romane despre cum m-au dezamagit Daiwele (la fel as putea sa scriu si cum si-au facut treaba in repetate randuri) si cati pestoci m-au facut sa pierd sau ratez dar este prea mult de scris si imi este lene. Urmatoarea mulineta pe care o voi cumpara sunt convins ca va fi un Shimano, am pus ochii pe niste chestii de 5000 care s-ar potrivi la fix cu o anumita lanseta pe care am pus ochii.
Sincer, despre Shimano nu pot sa spun nimic in privinta dezamagirilor … din cele 3 avute inca NICI UNA nu mi-a facut vreo surpriza de nici un fel si toate au avut de munca de cand sunt la mine.
De alte mulinete nu pomenesc pentru ca doar ma enervez aducandu-mi aminte de anumite driluri terminate urat de tot …
ps: Seagate-ul chiar este o mulineta misto, care merge asa cum trebuie, are forta necesara si frana lucreaza bine de tot ... pacat de alte chestii.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Daca comparam marimea 3000 sau 4000 la ambele firme, daiwa sunt mai solide. Dar daca compar 2500 de la daiwa cu 4000 de la shimano, e altceva, desi bradia 2500R pe care o am imi lasa un feeling de robustete extraordinar. Eu sunt convins ca o daiwa 3500/4000 e mai solida decat shimano aceeasi marime, pentru aceeasi aplicatie si din aceeasi gama de pret si sunt convins ca fac fata la orice aplicatie de apa dulce, inclusiv pe la Arad. Poate ar trebui mai mare daca dai dedicat la somn mare.
- crapmaniacul
- veteran
Oricat ai incerca sa le apropii, marimile celor doua marci nu sunt perfect echivalente, se apropie cat de cat dar mai raman lufturi ...
2500 de la Shimano e undeva intre 2000 si 2500 de la Daiwa, nu spun vreo noutate.
Abea 3000-ul de la Daiwa e cam cat 4000 de la Shimano.
Dar strict m-am referit la marimea tamburilor, ceea ce nu e chiar complet sau complect cum zice nea Oprea care se clatina pe valuri zilele astea.
Daca intram in miezul lor, in miezul moristilor, la diametre de roti dintate si melcate, aici trebuie sa se pronunte cu sublerul in mana artistii de la chirurgie.
Da' cum ramane cu Stella a noua, convinge sau nu prea convinge fanii ?
2500 de la Shimano e undeva intre 2000 si 2500 de la Daiwa, nu spun vreo noutate.
Abea 3000-ul de la Daiwa e cam cat 4000 de la Shimano.
Dar strict m-am referit la marimea tamburilor, ceea ce nu e chiar complet sau complect cum zice nea Oprea care se clatina pe valuri zilele astea.
Daca intram in miezul lor, in miezul moristilor, la diametre de roti dintate si melcate, aici trebuie sa se pronunte cu sublerul in mana artistii de la chirurgie.
Da' cum ramane cu Stella a noua, convinge sau nu prea convinge fanii ?

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... alada.html
Ce-i ziceam lui Gigi acu 2 zile .
Perceptia era ca stradicu era ceva rapid , high gear !
Ai modele , in aceasi marime , cu 4,8 sau 5,8 pana la un 6,2 , in cazu in care conteaza raportu de recuperare
, daca nu ar conta nu le-ar face 
Ce-i ziceam lui Gigi acu 2 zile .
Perceptia era ca stradicu era ceva rapid , high gear !
Ai modele , in aceasi marime , cu 4,8 sau 5,8 pana la un 6,2 , in cazu in care conteaza raportu de recuperare

-
- veteran
La Certate modelele 2004, marimile 2000 si 2500 au acelasi corp, doar tamburul si implicit rotorul difera, si probabil pinionul este mai lung la 2500.Un prieten are Certate 2500R pe care-l foloseste de ani buni, fara cea mai mica urma de uzura.Nu stiu celelalte generatii Certate dar prima generatie cu variantele ei (Certate, Finnesse,Certate HC,Infinity) sunt niste mulinete care au trecut testul timpului cu brio(peste 10 ani pe piata).Niciodata nu m-am luat dupa noutati,intodeauna am cautat mulinete care au trecut testul timpului. Am mulinete Daiwa din 1990,1995,1997,2003 si 2004,toate merg f. bine si sunt pregatite de actiune, pacat ca in ultimul timp actiunea e din ce in ce mai slaba 

Marimea 1500 si 2000 au acelasi corp 2500 e mai mare la Daiwa modele 2004