New Stella 2014 !!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
octavio79
senior
senior

Re: New Stella 2014 !!!

Mesaj de octavio79 » 26 Oct 2015, 17:18

E lung topicul asta :lol: :lol: :lol: . Pana in prezent nu cunosc nici macar un detinator de Stella care sa fie dezamagit de ea. In schimb vad o multime de ,,cunoscatori,, de Stella care nu le-au avut si sunt tare dezamagiti. De ce oare?? Sa fie chestia cu vulpea si cu strugurii precum amintea Gogol inainte?? Domnilor va recomand sa faceti reclamatie la Shimano si sa le explicati cum sa faca Stelle performante la preturi economice. :lol: :lol: :lol:
Stellele de azi nu mai sunt ce-au fost odata :lol: :lol: :lol: Apropo am sa-mi iau si eu una dasta noua sa vad cat e de nasoala ca pe cele mai vechi inca nu am reusit sa le stric.

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 26 Oct 2015, 18:46

Sunt multi pe aici care au avut varfuri de gama din ambele si au ales numai una probabil pur subiectiv, deoarece obiectiv ambele sunt bune. Nu apuca nimeni sa le pescuiasca pana crapa si apoi sa le faca autopsia sa traga o concluzie clara.
De ex ma mine ma dispera fasaitul galetului si rontaitul de la Daiwa. Singura de la daiwa care m-a impresionat pozitiv a fost certate hypercustom si mi-ar place sa o detin, din pacate eu fiind pescar de salau si stiuca daca pica, m-ar fi incantat modelul de 2000, dar nu exista. Ce sa fac cu 2500R? Sa dau la salau cu ea? Personal consider ca 2000 de la shimano e deajuns pt salau si stiuca accidental pt lacuri si balti.
An facut destule experiente cu mulinete, am zis ca trebuie sa existe si altceva in afara de daiwa si shimano. Din pacate din pct meu de vedere nu mai exista.
Si eu ii dau tarcoale noului model de stela dupa ultimele reduceri, insa prima impresie la rece nu ofera nimic in plus fata ultimul twin power. Rotorul de magneziu si cativa rulmenti in plus? Parca prea mult pt inca 200 de euro.
Dar niciodata sa nu spui niciodata...

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 26 Oct 2015, 19:52

Nemernic scrie:Vorbe :lol: se vorbesc prea multe "discutii" aici.... :censored:
Nu inteleg cum puteti cere o parere despre ceva aparut cu nici un an de zile-n urma!?! :idea:
Voi, cei care nu ati pescuit o Stella....fie ea FA, FB, FD, FE sau FI......ce cautati aici!? Aaaaa, informatii, nu? Atunci de ce mama dracu contraargumentati? :arrow:
Eu folosesc un FE de doua sezoane intregi + acest sezon..... Service-ata o singura data (unsa)..... Merge ca atunci cand am scos-o din cutie. Am pescuit exclusiv cu ea pe balti (nu am alta mulineta pt balta si nici nu simt nevoia :D ).
Despre FI .....nu pot spune decat ca la prima atingere/ invarteala in gol (in magazin), nu-mi inspira nicio incredere.
Cine a dat contraargumente?
Citeste de 3 ori poate intelegi...nu e prima data :idea:
Folositi mulinete la pescuit cu alde 10gr si ziceti ca-s durabile :lol1:
2 FE-uri cu mers patrat am avut in mana. Pt mine este egala cu 0 stella FE.
Din pacate service-ul shimano e cam aproape de mine si am vazut destule mulinete de renume de la ei terminate.
Frumoase la exterior si patrate la mers...de la exage la stella fe.
Asta e realitatea, nu o galerie de football pt stella.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 26 Oct 2015, 20:06

semlecangheorghe scrie:Si ca sa vezi ca nu exagerez in privinta Daiwelor cum ca ar avea serioase probleme de proiectare care duc la ruperea bratului, uita-te la acest review a lui A.H., unde compara o stela cu o saltiga..
The only thing the 2001 Stella had over the Saltiga was the drag. Both reels could produce 66# of drag, but at high drag settings (over about 35#), Saltiga's drag had a felt starting inertia that in some cases led to breakages of the stem of the smaller models, and in at least one documented case a breakage of the bail arm on a large model.

Carevasazica 1-0 pentru shimano pentru ca si-a gandit mai bine produsul..Din cate am mai citit prin alte reviewuri A.H. asta o avut ceva probleme spunand lucrurilor pe nume, inclusiv acuzatii ca e platit de concurenta sa distruga o imagine la care se inchina multi..

SF-ule nu traduci tu mai bine ce zice aici,mai ales ca si tu ai o unealta de asta de sfortza.. :D hai ca devine interesant si vine iarna.. :D
1. Am mai zis pe forumu asta , de vre 3 ani , nu va mai luati dupa Alan Hawk :wink:
2. Zice ca frana de la Saltiga ar fi brusca , nu , dar ca trebuia sa ai linie pentru 35 de lb , cu 50 lb nu ajunge si daca nu stii noduri nu ajunge nici cu 80 lb . Frana de la Stella chiar devine brusca dupa un run mai serios , si daca scazi presiunea scapa prea tare ,parca cedeaza .
3. Am 2 unelte din astea de forta , si am avut cateva Stellas :wink: Pricepi :D :wink:

https://www.youtube.com/watch?v=_6PtjxVp7Dc

Probleme si defecte se intalnesc din pacate prea des , si nici Shimano Stella nu face exceptie ,SW 2013 de ex. , pentru cunoscatori , chiar si Alan , Saltiga ramane mai buna decat Stella :wink:

Ar trebui sa incercati un Shimano Saragosa , echivalentu Seagate . Din asta am avut si eu unu , nu am avut probleme da nu-mi venea raportu de recuperare cu marimea tamburului , si nu puteam scoate ce voiam din unele naluci , daca jigu plus soft ii baza ,te impaci cu multe , altfel ii mai greu .

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 26 Oct 2015, 21:01

Nici nu-l iau pe A.H. drept litera de lege.Acuma ,indiferent de cum interpreteaza el incidentul acolo e un brat rupt.Si as zice,ok,se mai intimpla.Dar uite, la Anem s-au mai rupt doua..
Nu e vorba pina la urma care peste care este, ca amandoua sunt scule de top,chestia este ca daca dau atitia bani pe o scula de top,n-as vrea sa mi se intimple asta..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 26 Oct 2015, 21:09

George1985 scrie:
Nemernic scrie:Vorbe :lol: se vorbesc prea multe "discutii" aici.... :censored:
Nu inteleg cum puteti cere o parere despre ceva aparut cu nici un an de zile-n urma!?! :idea:
Voi, cei care nu ati pescuit o Stella....fie ea FA, FB, FD, FE sau FI......ce cautati aici!? Aaaaa, informatii, nu? Atunci de ce mama dracu contraargumentati? :arrow:
Eu folosesc un FE de doua sezoane intregi + acest sezon..... Service-ata o singura data (unsa)..... Merge ca atunci cand am scos-o din cutie. Am pescuit exclusiv cu ea pe balti (nu am alta mulineta pt balta si nici nu simt nevoia :D ).
Despre FI .....nu pot spune decat ca la prima atingere/ invarteala in gol (in magazin), nu-mi inspira nicio incredere.
Cine a dat contraargumente?
Citeste de 3 ori poate intelegi...nu e prima data :idea:
Folositi mulinete la pescuit cu alde 10gr si ziceti ca-s durabile :lol1:
2 FE-uri cu mers patrat am avut in mana. Pt mine este egala cu 0 stella FE.
Din pacate service-ul shimano e cam aproape de mine si am vazut destule mulinete de renume de la ei terminate.
Frumoase la exterior si patrate la mers...de la exage la stella fe.
Asta e realitatea, nu o galerie de football pt stella.

De la mersul patrat pina la cele descrise mai jos e cale lunga.2 DAIWE sa faca problemele astea de noi..nu-o ok..Tare as vrea sa stiu ce inseamna ''mersul patrat'' si tot odata care sunt cauzele tehnice,daca tot zici ca ai acces la un service unde poti afla multe info de genul asta.

ps: in weekend am fost iarasi "surprins" de un Seagate Hyper 3500 ... al amicului cu care ies la pescuit. Mulineta avea o problema inca de cand a fost cumparata (ca si a mea de altfel – se inchide pick-up-ul la orice lansare in forta). Lamulineta amicului, orice plecare pe frana (deci fortarea tamburului sa se roteasca) antireversul instant disparea si manivela pleca in spate dupa bunul ei plac de la 1cm pana la o tura completa (chestie exagerat de deranjanta). A trimis-o inapoi pentru reparatie sau inlocuire … dar i s-a intors in fix aceleasi conditii. Sambata intr-un anumit dril cu un mustacios evident ca mulineta nu a putut lucra cum trebuie si dupa ce de vreo 3 ori a uitat de problema si i-a plecat mulineta in sens opus, restul drilului a fost nevoit sa stea cu mana stanga non stop pe manerul de la mulineta :censored:

.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 26 Oct 2015, 21:26

asteptam si alte impresii din partea celor care pescuiesc si-n ape publice(Dunare,Siret,Olt)unde presiunea asupra mulinetelor este alta decat in balti
george si-a exprimat cateva puncte de vedere
alaturi de el si eu pescuiesc mult timp pe Dunare,Siret,Delta Dunarii(in special bratul Sulina) si mulintele care-mi tin companie sunt Daiwele :wink:

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 26 Oct 2015, 23:06

Eu zic asa vrei fineturi pana n 7g ia shimano vrei mulinete de forta de pescuit pe Danube si alte ape involburate du te pe Daiwa dar atentie de cumparat modele de la ambi producaturi care au trecut testul timpului, daca vrei sa experimentezi pe banii tai cumpara ce i nou
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 27 Oct 2015, 07:31

Exagerezi cu alea 7 grame..
De model de daiwa care sa reziste la pescuitul cu cranck-uri pe rau ,in curent cum se pescuieste prin Arad,nu am auzit.Acolo este mulineta supersolicitata.Tierra, Sol, Fuego...prastie..Sustain,Twin Power, Stella ,rezista.La pescuituri zilnice prin balastiere si apa mai mult murdara plina de suspensii o daiwa inseamna sa umbli dupa tine cu foarfeca de taiat tabla(conzerve sunt destule pe jos) si pompitza de ulei..Un antiretur care cedeaza cand pleaca o mreana mare in viteza si te mai alegi si cu degete invinetite..asta e daiwa..

.

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 27 Oct 2015, 08:13

Exista daiwa certate HC 2508 (second) care e mai mica decat 2500R, are corp de 2000-2500, cu care se poate da la salau,stiuca pe lacuri.Laurentiu Andronic avea un 2508 la un moment dat.Pt. pescuit in current cu crankuri seria Hyper Custom (2500R,3000,Infinity Q 3000XP) si seria Certate normala (Gigigear) sunt extraordinare.Pot sa spun dc. pescuiesc cu ele si am prieteni care au si ei aceleasi modele.In privinta spinningului mai greu este Daiwa Tournament Force 3000/3500 (echivalenta cu Saltiga Game) care e facuta pt. asa ceva.

Scrie răspuns