discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
George1985
- veteran

-
semlecangheorghe scrie:Si ca sa vezi ca nu exagerez in privinta Daiwelor cum ca ar avea serioase probleme de proiectare care duc la ruperea bratului, uita-te la acest review a lui A.H., unde compara o stela cu o saltiga..
Ma intreb retoric..oare o vrut sa desfiinteze daiwa??Zice ca exista cel putin un caz documentat de rupere a bratului..Anem mai are doua..oare cate or mai fi?Asa-i , unde e prea multa sfortza...
http://www.alanhawk.com/reviews/stlsw.html
The only thing the 2001 Stella had over the Saltiga was the drag. Both reels could produce 66# of drag, but at high drag settings (over about 35#), Saltiga's drag had a felt starting inertia that in some cases led to breakages of the stem of the smaller models, and in at least one documented case a breakage of the bail arm on a large model.
Starting inertia in a nutshell could be explained as follows: Newton says that a static body tends to stay static, and a moving body tends to keep moving. So, a static spool set at 40# of drag will not move at 40# of pull, but it will need a starting pull of anything between 45-55# to start moving, then once mobile it will start giving line at the original 40# until it stops and starts again. The difference between the drag setting and the initial pull required to start it is what makes a good drag and a bad one. Obviously, in the Saltiga a considerably big pull is required to start it moving at those very high settings, which results in a felt jerk. When the braid is too strong and the drag is very high, a breakage could result from this phenomena as illustrated in the photo above. The Stella FA did not have this jerk because it had bigger drag washers on the bottom of the spool as well as on top of it, thus achieving the same braking power at much less stress than in the Saltiga.
Carevasazica 1-0 pentru shimano pentru ca si-a gandit mai bine produsul..Din cate am mai citit prin alte reviewuri A.H. asta o avut ceva probleme spunand lucrurilor pe nume, inclusiv acuzatii ca e platit de concurenta sa distruga o imagine la care se inchina multi..
SF-ule nu traduci tu mai bine ce zice aici,mai ales ca si tu ai o unealta de asta de sfortza..

hai ca devine interesant si vine iarna..

Din cate vad eu nu prea ai pareri personale bine intemeiate. Din pacate chiar nu-mi pasa ce zice unul ca AH asta de o mulineta.
Din experientele fiecaruia dintre putem sa invatam ceva pe forumul asta, eventual sa stim de ce sa ne ferim sau sa ne asteptam de la un produs.
De stelle ma feresc de acum, cu toate ca mi-au placut vreo doua cum mergeau.
Daca au corpul acela imens(comparativ cu tamburul) si pinioanele subdimensionate nu le vad utilitatea pt mine(toata gama shimano cred ca are aceeasi constructie).
Iar vrajeala cu "constructie" metalica e prea tare

-
Gogol
- veteran

Bine ca te feresti de stele de parca ai avut vreuna pana acum. :lol: :lol:
-
anem
- veteran

George1985 scrie:Asta cu 2500 mai mare decat 3000 poti sa o explici, te rog?
Am 2500 daiwa, le masuram cand vrei cu 3000 shimano...@semlecangheorghe sunt marimi foarte comparabile.
George ... marimile sunt comparabile dar departe de a fi asemanatoare. se stie ca "numerele" Shimano sunt mai mici decat cele de la Daiwa. astfel incat, ca si dimensiune si greutate:
- Shimano de 2500 sau 3000 (au corpurile identice) sunt comparabile cu 1500-2000 de la Daiwa
- Shimano de 4000-5000 (cu unele exceptii din seria 5000 SW) sunt comparabile cu 2500-3000 de la Daiwa
- Shimano de 6000-8000 (aici unele modele noi din seriile SW nu se incadreaza) sunt comparabile cu 3500-4000 de la Daiwa
am pus mana pe multe mulinete prin magazine si cam am din fiecare marime cate ceva de la Shimano si cate ceva de la Daiwa (din cele scrise mai sus) pentru a fi convins de ceea ce spun.
in celelalte discutii prefer sa nu ma bag ... am cam zis ce aveam de zis si imi voi mentine parerea.
ps: in weekend am fost iarasi "surprins" de un Seagate Hyper 3500 ... al amicului cu care ies la pescuit. Mulineta avea o problema inca de cand a fost cumparata (ca si a mea de altfel – se inchide pick-up-ul la orice lansare in forta). Lamulineta amicului, orice plecare pe frana (deci fortarea tamburului sa se roteasca) antireversul instant disparea si manivela pleca in spate dupa bunul ei plac de la 1cm pana la o tura completa (chestie exagerat de deranjanta). A trimis-o inapoi pentru reparatie sau inlocuire … dar i s-a intors in fix aceleasi conditii. Sambata intr-un anumit dril cu un mustacios evident ca mulineta nu a putut lucra cum trebuie si dupa ce de vreo 3 ori a uitat de problema si i-a plecat mulineta in sens opus, restul drilului a fost nevoit sa stea cu mana stanga non stop pe manerul de la mulineta

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
George1985
- veteran

-
Gogol scrie:Bine ca te feresti de stele de parca ai avut vreuna pana acum.

Bine ca n-am avut! Dai 2500 ron pe una si apoi mai iei mai putin de 1500(majoritatea le dau dupa vreun an), valoare ca la un smartphone.
Chiar ieri am comaprat un stradic de 4000 cu theory 2500. Doar marimile tamburilor sunt comparabile, ca diametru.
In schimb corpul e mult mai mare la shimano, cam ca la 3000-ul pe care il aveam cu mine pe cealalta lanseta.
Se stie sau nu de marimi, asta e ce am vazut cu ochii mei.
Trecand la galet, la theory nu am upgradat cu rulment acolo, si functioneaza foarte bine cu sistemul original!
Doar ca trebuie adaugat putin ulei la 5-10pescuituri.
-
Gogol
- veteran

George1985 scrie:Gogol scrie:Bine ca te feresti de stele de parca ai avut vreuna pana acum. :lol: :lol:
Bine ca n-am avut! Dai 2500 ron pe una si apoi mai iei mai putin de 1500(majoritatea le dau dupa vreun an), valoare ca la un smartphone. :mrgreen
Ce afirmi tu aici este o mentalitate de om primitiv. A nu se intelege ca te-am jignit, departe de mine gandul...
Atunci hai sa nu ne mai luam smarturi ca se devalorizeaza si sa umblam cu caramizile de acu doujdeani, sa nu mai folosim laptopuri ci unitati de zeci de kile cu monitoare asijderea si sa nu mai folosim lcd-uri ci tv-ul alb negru marca grigorescu a lu bunica de acu 50 de ani.
Deja suna a treaba cu strugurii si vulpea...;)
Cine isi permite sa fie sanatos.
-
Gogol
- veteran

Apropo, de maine ma duc la tata sa ii iau dam quick 220 si lanseta din piper sa dau la salau, fir mono tortue si naluci facute din colaci de salvare din cauciuc legati cu sarma de carmace (ca acu 30 - 40 ani nu existau la noi in ro naluci suple si jiguri). Ce plm...sunt pescar..
La fel cum sunt unii care se mira ca boii ce fac nalucile lu teleianu. Pai teleianu facea naluci cand ei nici nu existau ca persoane, dar isi dau cu presupuța.
-
George1985
- veteran

-
Valoarea unui lucru este data de calitatea lui!
De ce mulinetele din generatiea veche de certate, exist, branzino isi mentin mare parte din valoare?
Cine a cumparat vreodata branzino aproape nou la 1200ron?
Vreau si eu unul daca e asa!
Veniti fratilor cu ceva argumente solide, daca aveti...
PS Mentalitatea si discutia despre ea nu-si are rostul si locul aici!
-
Gogol
- veteran

Nici ce ai afirmat tu mai sus nu isi are rostul aici unde se vorbeste in fapt despre stella 2014, dar unii printre care si tu ati deviat discutia daiwa vs shimano.
Si fara sa ma intelegi gresit, nu-ti mai da tu cu parerea care nu ai avut nicio mulineta de top de la daiwa sau shimano. Sunt altii multi mai indreptatiti sa si dea cu parerea. Si am obs ca nu prea exista topic cu scule unde sa nu intervii tu atotcunoscator, in fapt fara sa fi pus mana pe multe scule in discutii.
Cum il considerati unii dintre voi, pokemon, pe Gigel, va cam bate la găoaza cu multe.
-
George1985
- veteran

-
Ar trebui sa fie inteles de la sine ca asemenea topicuri se fac pentru pererile celor care detin aceste mulinete..din pacate ei lipsesc cu desavarsire.
De la posesori ar trebui sa vina informatii bune sau rele despre produse.
Pentru ca este un forum si fiecare cauta cat mai multe despre un lucru scump inainte sa-l cumpere, e pacat ca nu-s informatii, decat speculatii!
Ideea e ca o mulineta de genul sunt multi care si-o permit, problema e ca nu-i face nimic sa si-o cumpere.
Discutiile sunt ok pana intervin aparatorii de colegi, care nu au nimic de spus...daca aici se discuta comparativ shimano vs daiwa asta e!
Sa ne intelegem, vreau o mulineta foarte buna si am vreo doua in vizor, totusi nu mai exista noi pe piata si asta e un minus.
Poate apare ceva sa inlocuiasca daiwele din preferinte...
PS "Gigel" face afirmatii care nu au acoperire...nu am nimic cu el...
-
Nemernic
- veteran

Vorbe

se vorbesc prea multe "discutii" aici....
Nu inteleg cum puteti cere o parere despre ceva aparut cu nici un an de zile-n urma!?!
Voi, cei care nu ati pescuit o Stella....fie ea FA, FB, FD, FE sau FI......ce cautati aici!? Aaaaa, informatii, nu? Atunci de ce mama dracu contraargumentati?
Eu folosesc un FE de doua sezoane intregi + acest sezon..... Service-ata o singura data (unsa)..... Merge ca atunci cand am scos-o din cutie. Am pescuit exclusiv cu ea pe balti (nu am alta mulineta pt balta si nici nu simt nevoia

).
Despre FI .....nu pot spune decat ca la prima atingere/ invarteala in gol (in magazin), nu-mi inspira nicio incredere.
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...