New Stella 2014 !!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: New Stella 2014 !!!

Mesaj de semlecangheorghe » 01 Noi 2015, 08:04

Carevasazica aerowrap reduce semnificativ senzitivitatea.. :lol1: maxima..

Forta mulinetei Ene draga este data de raportul rotilor dintate,n-are nici o treaba cu sistemul secundar de adunare a firului.Cu cat raportul de recuperare este mai mic si manivela mai lunga cu atat este forta mai mare.Forta de franare pe tambur nu-i litera de lege ,dar te ajuta sa iti faci o idee despre cat duc angranajele.....inutil sa subliniez pentru ca mintea ta oricum nu pricepe acest adevar, pentru ca aceste produse nu au STAS-uri fiecare producator poate scrie ce vrea la carateristici tehnice.Inca multi dintre ei scriu pe pagina ,ca nu isi asuma in totalitate exactitatea datelor tehnice..Daiwa e celebra la capitolul asta..

Sistemul aerowrap este usor mai complicat decat sistemul pe cama.Marele avantaj al sistemului pe cama este soliditatea lui intr-adevar, in special daca ar si o sina de sprijin in rulare.Insa avanatajele oferite de melc sunt mari si deloc de neglijat.Shimano are in oferta mulinete cu ''2 speed oscilation'' care aduna firul intr-un mare fel.Adica pe o tura aduna spira linga spira, si pe cealalata parte a cursei aduna o spira in diagonala facand in acest fel un fel de separare intre randurile de spire dese.In vecii vecilor un sistem cu cama nu va putea obtine acesta infasurare a firului.Aceste mulinete sunt incredibile in lanseu asta vazandu-se la firele subtiri in special.

Parerea mea este ca Daiwa nu s-a complicat cu sistemul vierme pe majoritatea modelelor deoarece este mai ieftin ,iar cumparatorul plateste acelasi pret exorbitant pentru care de la concurenta(shimano) cumperi cu sistem vierme.

Desi acest sistem are vulerabilitatile lui(bucse de teflon pe capeti la modelele sub stellla,si surubul calaretului se poate destrange daca nu ii pui solutie de blocoare)acestea se pot inlocui cu rulmenti.Insa pina sa se uzeze dureaza mult si bine..

:D Ma distreaza enorm argumentul asta cu ''forta'' ..Ene la ce iti trebuie tie forta??Pescuiesti pe Dunare??Pescuiesti pe rauri ori fluvii unde iti intra frecvent somni mari sau mrene??Din cate am vazut accidental pe lacul ala al lui Varlaaam ai reusit performanta sa prinzi zeci de marlitze intre care cea mai rasarita o avut vro 2 kile..ori la pesti din astia iti ajunge orice fel de mulineta..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 01 Noi 2015, 09:30

Gigi, in ceea ce priveste explicatiile catre ene, atotstiitorul si "autostivuitorul" sunt de acord cu tine, omul este in mijlocul unor confuzii si dileme evidente.
Nu cred ca o sa te superi daca iti spun ca simtul tau tehnic este unul bun fara indoiala, insa ai avea o mult mai mare credibilitate in ceea ce spui daca nu ai scoate in fata in mod constant doar avantajele Shimano si ai lasa neobservate si blurate "defectele" acestui brand ... Nu-ti spun asta ptr ca imi place mie Daiwa, desi acum pescui ocazional cu un Shimano, insa cred ca este mai util sa vedem intreg tabloul, cu tot cu rama :wink:. Stima !

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 01 Noi 2015, 09:36

:headbash: Asta cu mulineta care lanseaza mult nu o inteleg inca

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 01 Noi 2015, 11:14

Shimano este nr.1 la introducerea plasticului chiar pe mulinete dedicate pescuitului cu fire groase/forta. o generatie relaiv veche si apreciata are deja ambele capace deci inclusiv si cel care sustine angreneajele din plastic!
in foamea de banii si dorinta de a fi nr.1 conduce clar la taieri de pret si direct si ce fiabilitate la inca o generatie adica Curado G Shimano a inlocuit star dragul de aluminiu cu unul de plastic si a redus numarul rulmentilor cu 2 ( 5 la G in loc de 7 la G) .

Curado E5 http://www.tackletour.com/reviewshimanocuradoe5.html

Curado G http://www.tackletour.com/reviewshimanocuradoe5.html

Scaderea notarii a fost de la Editor Choice la Good oricum niste note mult prea mari pentru niste multiplicatoare cu capace din plastic.

Shimano a mutat productia in Malaezia mai devreme de 2010 si pentru mulinete ca Stradic dupa care a urmat si Curado in 2012 si sunt mulinetele lor cu cel mai bun raport calitate /pret. Nu-i o problema tara unde se produc cat este calitatea matarialelor folosite.
Am cautat despre Daiwa si SOL spinning era produs din 2005 in Thailanda, dar era inca o mulineta complet metalica http://www.tackletour.com/reviewtdsolspin.html

Thailanda si Zaion http://www.tackletour.com/reviewdaiwafuegoaspin.htm

Concurenta in reducerea preturilor nu va aduce nimic bun pentru pescari.

a... si mulineta cu jocuri mai mari decat Sustain nu am vazut in clasa 200-300$ si nici in gama low cost a firmelor consacrate. Jalnic Shimano!

X Ship exista pe Daiwele de top cu mult inainte( TD Z, X,S sau Certate, Exist) si pe toate multipliatoarele care au free Floating Spool adica la inceptul anilor 2000 :lol:

Se pot vedea aici schemele http://daiwafishing.com.au/services/rea ... chematics/

http://daiwafishing.com.au/services/low ... chematics/

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 01 Noi 2015, 11:21

Hai mai George nu fi rau...Stii foarte bine ca modul de aranjare a firului si constructia tamburului pot ajuta la lanseu.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 01 Noi 2015, 11:55

Chestia cu senzitivitatea la modelele cu cama am simtit-o si eu.Inertia angrenajului este mai mica decat la mulinetele cu surub fara sfarsit,se simte cand opresti brusc mulinatul, deci nu mai radeti degeaba. angrenajul cu cama este simplu, cu mai putine piese.La surubul fara sfarsit cuplajul cu pinionul( un ax de miscare in plus) si calaretul care urca/coboara punand in miscare axul tamburului contin f. multe piese si genereaza eforturi mai mari ale angrenajului general in a pune in miscare si in a opri tot acest sistem

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 01 Noi 2015, 13:22

Zamfi scrie:Hai mai George nu fi rau...Stii foarte bine ca modul de aranjare a firului si constructia tamburului pot ajuta la lanseu.
Da, dar greul distantei lungi tot lanseta o duce. ;)

Si puii mei..era vb de stella noua, nu te alte chestii... :(

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 01 Noi 2015, 14:45

crapmaniacul scrie:Gigi, in ceea ce priveste explicatiile catre ene, atotstiitorul si "autostivuitorul" sunt de acord cu tine, omul este in mijlocul unor confuzii si dileme evidente.
Nu cred ca o sa te superi daca iti spun ca simtul tau tehnic este unul bun fara indoiala, insa ai avea o mult mai mare credibilitate in ceea ce spui daca nu ai scoate in fata in mod constant doar avantajele Shimano si ai lasa neobservate si blurate "defectele" acestui brand ... Nu-ti spun asta ptr ca imi place mie Daiwa, desi acum pescui ocazional cu un Shimano, insa cred ca este mai util sa vedem intreg tabloul, cu tot cu rama :wink:. Stima !

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Noi 2015, 08:05

Ene a scris..
X Ship exista pe Daiwele de top cu mult inainte( TD Z, X,S sau Certate, Exist) si pe toate multipliatoarele care au free Floating Spool adica la inceptul anilor 2000 :lol:
Urmariti cu atentie filmuletzul.Se face autopsia la o Daiwa Exist Hyper Custom(pe cand hyper-mega custom?? :D )
Ca veni vorba de galet este extrem de interesant pe la minutul 11.50.Acolo se ajunge la subansamblul galet.Depanatorul este nevoit sa foloseasca un pistol cu aer cald ca sa decimenteze surubul.Nu cred ca e vorba doar de un pic prea multa solutie de fixare..si dupa ce scoate surubul se vede ca deabia scoate din locasul ei rola cu rulment cu tot sau ce o fi avand sub ea.
Deci pe linga foarfeca de taiat tabla mai trebuie si un heat gun pentru mentenanta..e bine de stiut. :D
Extrem de interesante clipurile acestui depanator poti sa afli multe lucruri care pe forumuri sunt 'blurate' :D :respekt:

.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 02 Noi 2015, 09:06

Zamfi scrie:Hai mai George nu fi rau...Stii foarte bine ca modul de aranjare a firului si constructia tamburului pot ajuta la lanseu.
Ajuta...castigi 2-3 metri.

Lasand gluma la o parte, nu poti sa afirmi ca o mulineta lanseaza mult...

Sistemul wormshaft imi pare mai fragil decat alte sisteme, si cam complicat.
Intr-adevar functioneaza impresionant la rece, dar ca anduranta prefer ceva mai simplu.
Ai luat o mulineta noua si prima grija este sa-i pui vreo 5 rulmenti sa nu-ti faca probleme in timp...
Exist hyper custom...ne cam indepartam de stella cu bugetul...costa dublu!
Tehnologii la care Simano viseaza si inovatii la fiecare nou model, nu doar actualizari.
Exact diferenta intre Ferrari si Porsche in domeniul auto!

Scrie răspuns