New Stella 2014 !!!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Re: New Stella 2014 !!!
Eu am un Certate Hyper Custom 2500R, model identic cu prima Certate (cred 2004) dar care are angrenaj de bronz(roata conducatoare) + otel(pinionul) ca si la Morethan Brazino sau Saltiga.Este o mulineta f. robusta,cu angrenaje simple din metale de calitate.Am uns-o doar o data in aprox 3 ani si acum urmeaza a 2-a servisare.Nu este f. usoara (270 gr) dar imi amintesc ca modelele Daiwa din anii `90 de marime 2000 aveau aceeasi greutate (team daiwa s 2000 cu,emblem z 2000).Mai am un Daiwa Tournament Force 3000 (o mulineta rara) tot cu angrenaj bronz/otel,prima produsa de Daiwa cu acest tip de angrenaj,cu care dau cu bete lungi si puternice.Are 390 grame, cat un Abu Suveran 4000 dar mie mi se pare ca echilibreaza mai bine un bat lung si puternic decat o mulineta usoara.Piesele interioare sunt de exceptie, are surub fara sfarsit si aseaza firul f. bine.Imi plac mai mult modelele mai vechi care sunt complet metalice si inspira mai multa incredere.In anii aceea, nefiind aparuta tehnologia de ultima ora,piesele erau realizate cu mai multa atentie ,prin procedee care generau o durata de viata mai mare a pieselor,comparativ cu ce se intampla azi (similara comparatia oarecum exagerata" produse serie vs produse comanda").
Razvan, Daiwa Tournament Force 3000 este deosebita, o super mulineta
-
- junior
Au aparut si preturile pe plat : http://www.plat.co.jp/shop/catalog/defa ... tella.html
www.pentrupescuit.ro
salut,va spun sincer ca nici nu am avut rabdare sa citesc tot...am citit undeva pana in paginile 6=7...alteceva vruiam sa va spun..cu ceva timp in urma..vre-o 6-7 ani am cumparat o daiwa tierra,am pescuit cu ea o toamna la olt pana intr-o zi cand din drilul unui somn ceva mai imbracat s-a rupt picorul mulinetei...era ieftina..se mai intampla...mi-am luat intre timp2 bucati de stella fd de 3000 si un morethan branzino...m-a apucat o primavara pe la izbiceni cand dadea pestele de te dureau mainiile si stricai morenthanu...mergea..se bloca si se auzea un rontait pronuntat inconinuu...l0am folosit cu frana stransa si pestii dadeau in 3-4m de mal...erau nisste scouri destul de puternice ce se resimteau in angrenajele mulinetei mai ales ca pestii ii luam pe sus in bat..deci i-a fost cam un an...si pt cat?28 de miloane am platit pe mulineta...dupa toata chestia asta mi-am mai luat o stella de 2500 care a avut accelasi tratament ca si cele de 3000(tot FD si asta)...doar ca intr-un final a ajuns pe un bat de pastrav...
printr-o combinatie aiurea ma procopsesc cu un certate de 3000 modelul vechi,inaintea mag sealdu-lui....am pescuit cu ea la vobler,rapotru mai mic,etc...o luai la Moldoveni,mai jos 5 km de izbiceni,unde urca tot pestele din Dunare pe Olt primavara...am stat 2 zile si mulineta dadea semne de oboseala...si acolo pestii dau tot aproape de mal si trebuie saltati din bat peste un prag inalt,in al doilea pescuit consecutiv mulineta s-a blocat....nu stiu cum sa pun poze dar poate ma ajuta Ilie sau Andrei Ovidiu...si mulinetele stella au avut accelasi tratament chiar mai indelungat si perioda lor de viata oricare ar fi ea...este amorsata pentru ca fiecare mulineta si-a triplat valoarea!sper sa nu fi suparat pe nimeni,am citit undeva aici de o Bradia a unui tip...zicea ca pescuieste si a iesit si de cateva ori la Dunare..de vre-o 7 ori..si in rest da cu greutati de 17g...
)mai bine tacea..
Daca a-ti fi in pielea mea,a-ti mai cumpara vre-0 dAIWA?nici gratis nu imi mai trebuie...imi stica buna dispozitie:)
Numai bine!
printr-o combinatie aiurea ma procopsesc cu un certate de 3000 modelul vechi,inaintea mag sealdu-lui....am pescuit cu ea la vobler,rapotru mai mic,etc...o luai la Moldoveni,mai jos 5 km de izbiceni,unde urca tot pestele din Dunare pe Olt primavara...am stat 2 zile si mulineta dadea semne de oboseala...si acolo pestii dau tot aproape de mal si trebuie saltati din bat peste un prag inalt,in al doilea pescuit consecutiv mulineta s-a blocat....nu stiu cum sa pun poze dar poate ma ajuta Ilie sau Andrei Ovidiu...si mulinetele stella au avut accelasi tratament chiar mai indelungat si perioda lor de viata oricare ar fi ea...este amorsata pentru ca fiecare mulineta si-a triplat valoarea!sper sa nu fi suparat pe nimeni,am citit undeva aici de o Bradia a unui tip...zicea ca pescuieste si a iesit si de cateva ori la Dunare..de vre-o 7 ori..si in rest da cu greutati de 17g...

Daca a-ti fi in pielea mea,a-ti mai cumpara vre-0 dAIWA?nici gratis nu imi mai trebuie...imi stica buna dispozitie:)
Numai bine!
imi cer scuze pt literele mancate,am scirs de pe tel..dintr-o sala de curs:)
- crapmaniacul
- veteran
Doctore de rapitori, dat fiind experienta matale vasta pe balti/Dunare este riscant sa fii contrazis de catre aproape orice pescar de rapitor, care astfel risca sa cada in derizoriu usor si gratuit. Nu as vrea sa fiu nici carcotas si nici de neadevaruri nu te suspectez, dar crezi ca poti fi poate usor subiectiv in comparatia facuta anterior ?
Inteleg si sunt de acord ca Stella e brici si e top, e tot ceea ce isi poate dori un pescar de rapitor, dar chiar asa Daiwele alea cu care ai dat atunci, de mult, au cedat tzac pac dupa doua trei drilluri ?? Nu contest ca n-o fi fost asa , dar nici ele nu sunt de plastic sa faca plici la prima contra pe forta ce naiba .... zic si eu ....
Ma gandesc ca poate ai fost partinitor cu Stelele tale si poate si ele ti-au cauzat ceva neajunsuri, ptr ca asa cum povestesti , conditiile de pescuit erau unele grele si iti impuneau un pescuit in forta si agresiv daunator ptr scule. Poate ca in acele cazuri ar fi trebuit sa ai o alta mulineta mai potrivita pentru situatiile alea, un 4000, un 5000 full metal cu care sa te proptesti in forta si din scurt in pesti impanati bine si odihniti (in scurt si in mal nu mai ai elasticitate nici pe fir, pestele odihnit , toate shocurile se duc direct in bat, fir si in mulineta si nu ai nici ragaz, tragi tare sa-l strunesti sau la revedere).
Cred ca la stilul asta de pescuit pe care l-ai descris tu, stil pe care uneori esti nevoit sa-l adopti daca vrei sa ai peste pe mal, la acest stil deci putine scule rezista mai mult de un sezon, e un stil care clar le distruge repede si e un lucru firesc.
Acele Stele dupa cateva partide de stress puternic mai mergeau ca inainte, nu au avut nevoie de ceva reparatii nici macar la final de sezon ? Respectele mele domnule.
Inteleg si sunt de acord ca Stella e brici si e top, e tot ceea ce isi poate dori un pescar de rapitor, dar chiar asa Daiwele alea cu care ai dat atunci, de mult, au cedat tzac pac dupa doua trei drilluri ?? Nu contest ca n-o fi fost asa , dar nici ele nu sunt de plastic sa faca plici la prima contra pe forta ce naiba .... zic si eu ....
Ma gandesc ca poate ai fost partinitor cu Stelele tale si poate si ele ti-au cauzat ceva neajunsuri, ptr ca asa cum povestesti , conditiile de pescuit erau unele grele si iti impuneau un pescuit in forta si agresiv daunator ptr scule. Poate ca in acele cazuri ar fi trebuit sa ai o alta mulineta mai potrivita pentru situatiile alea, un 4000, un 5000 full metal cu care sa te proptesti in forta si din scurt in pesti impanati bine si odihniti (in scurt si in mal nu mai ai elasticitate nici pe fir, pestele odihnit , toate shocurile se duc direct in bat, fir si in mulineta si nu ai nici ragaz, tragi tare sa-l strunesti sau la revedere).
Cred ca la stilul asta de pescuit pe care l-ai descris tu, stil pe care uneori esti nevoit sa-l adopti daca vrei sa ai peste pe mal, la acest stil deci putine scule rezista mai mult de un sezon, e un stil care clar le distruge repede si e un lucru firesc.
Acele Stele dupa cateva partide de stress puternic mai mergeau ca inainte, nu au avut nevoie de ceva reparatii nici macar la final de sezon ? Respectele mele domnule.
- George1985
- veteran
Chiar si o Stella de 2500-3000 cred ca este firava pt situatiile de mai sus.
Nici nu pot sa imi imaginez ce lovituri dau "crocodilii" aia langa mal...
Nici nu pot sa imi imaginez ce lovituri dau "crocodilii" aia langa mal...

Nu sunt doctor de rapitori si nici nu am ceva in plus fata de alti pescari,doar ca imi place asa mult sa dau la twister incat as face orice sa fiu pe apa,asta ar fi singura diferenta care ma aduce in pragul anumitor situatii in care pestele trage ca un nebun si este strans ca sardinele in conserva, de ce sa pescuiesc cu mulinete de 5000 full metal pe bete de 150-180 de grame,de ce au facut atata reclama la MoreThan daca nu este in stare?nu ma intalnesc tot timpul cu asemeena situatii astfel incat sa car mulinete fullmetal cu mine,de multe ori pentru un pescuit la mulinat tota noaptea cu capete de 7max 10grame..nu imi trebuie pentru ca m-am oprit la mulineta care nu m-a dezamagit niciodata,inca ceva...TwinPowerul de la shimano este iar o mulineta foarte rezistenta..nu fac reclama si nici antireclama si nici discount nu o sa am la urmatoarea stella,dar eu tot pe ea o cumpar!
In cele afirmate de mine,ar fi niste pescar de top spun eu care s-au mai nimerit pe acolo...gen Nea Costi din Slatina,Vasi Dobrota,Tony de la buc cu niste baietii din rosiori,Mihai din Doanca(mai sus de izibiceni),Ene din Izbincei,Romica(slatina)pescarii care stiu ce inseamna sa prinzi o apa buna la Izbiceni,sute de salai care iti cauta twisterul,numai in apa sa fie...
ba altceva,morethanul a fost cumparat cam in aceelasi timp cand si-a cumparat inca un prieten,Narik,a lui dupa doua saptamni de pescuit,ne-a prins o ploaie la Dunare in care mulinetele au dormit afara pe parbriz...in ploaie...ca de-aia sunt fiare si dau banii pe ele,sa nu aiba sentimente:) si de dimineata a lui era gata...facea ca remorcherul ala de impinge tot convoiul lui TTSLINE de barje,cica de apa sarata...
si despre stella il las pe Tody Antoniu sa va povesteasca daca are chef..cate au mai patit,el nu mai este in tara si nu pot sa il lege astia de la protectia fitofagilor..in schimb eu mai am ceva salai de prins pe aci'
Nu va supara0ti pe mine dar cand aud de dAIWA ma gadesc ca mai bine jucam la ruleta.
In cele afirmate de mine,ar fi niste pescar de top spun eu care s-au mai nimerit pe acolo...gen Nea Costi din Slatina,Vasi Dobrota,Tony de la buc cu niste baietii din rosiori,Mihai din Doanca(mai sus de izibiceni),Ene din Izbincei,Romica(slatina)pescarii care stiu ce inseamna sa prinzi o apa buna la Izbiceni,sute de salai care iti cauta twisterul,numai in apa sa fie...
ba altceva,morethanul a fost cumparat cam in aceelasi timp cand si-a cumparat inca un prieten,Narik,a lui dupa doua saptamni de pescuit,ne-a prins o ploaie la Dunare in care mulinetele au dormit afara pe parbriz...in ploaie...ca de-aia sunt fiare si dau banii pe ele,sa nu aiba sentimente:) si de dimineata a lui era gata...facea ca remorcherul ala de impinge tot convoiul lui TTSLINE de barje,cica de apa sarata...
si despre stella il las pe Tody Antoniu sa va povesteasca daca are chef..cate au mai patit,el nu mai este in tara si nu pot sa il lege astia de la protectia fitofagilor..in schimb eu mai am ceva salai de prins pe aci'
Nu va supara0ti pe mine dar cand aud de dAIWA ma gadesc ca mai bine jucam la ruleta.
Sase zile consecutiv am fost cu barca pe Dunare, si am folosit Shimano Stella 3000 si Daiwa New Certate 2500, mama lor de mulinete ca doar 21 de salai au fost in stare sa-i scoata la aer in 5 zile iar in ce-a de-a sasea zi pe o apa de 21m la un ciocan de s-a spart si gheata de pe inelele lansetei Stelluta mea nu s-a mai invartit, inghetase ceva pe undeva ca parea sudata.
In seara aceasta le scot iarasi la Dunare, si daca-mi urati bafta va pun ceva poze cu capturile si va zic si care din ele isi face treaba mai bine, ca mai buna nu-mi dau seama care este.
In seara aceasta le scot iarasi la Dunare, si daca-mi urati bafta va pun ceva poze cu capturile si va zic si care din ele isi face treaba mai bine, ca mai buna nu-mi dau seama care este.