discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
crapmaniacul
- veteran

bogdan82 scrie:Aia e ... fusese o oferta la un moment dat pe Plat ... multi le-au luat de acolo
Mergea bine Freams-ul ala ... era inchegata, nu avea jocuri si era destul de puternica ... am vandut-o dupa ce mi-am luat doua copii dupa Zauber 4000(mai aveam si un Stradic) si Freams-ul cam soma ... era si cam micuta pt mine ...
Scosesei atunci un somnic frumos cu ea (sarit de 12-13 kg) parca , aveai tu o poza la anunt asa imi amintesc si cu poza aia m-ai "pacalit"

glumesc ... Si acum tatonez un Freams pe plat, nu e chiar scumpa ...
-
George1985
- veteran

-
Fiecare isi alege echipamentul dupa anumite criterii.
Eu am aruncat un ochi la topul de la Daiwa, am culcaluat bugetul, apoi am incercat sa gasesc un pachet convenabil intr-o mulineta care se incadreaza in buget. Am ales Theory 2500.
Frana mai puternica, mulineta usoara, marime potrivita pentru ce vreau sa o folosesc. In mare, aici m-am incadrat.
Plasticul Zaion da impresia de soliditate comparat cu plasticul de la Exceler.
In plus mi-a si placut mulineta,aspectul...
Daca as fi avut banii de un Branzino nou, l-as fi luat fara sa mai intreb(probabil ca as fi vrut sa invart mulineta putin inainte).
La Stella as mai intreba stanga.dreapta care model sa-l aleg si de ce(bineinteles cu acelasi "test").
Asta e diferenta pt mine.
-
George1985
- veteran

-
Inca o curiozitate as avea cu referire la Stella.
Care este valoarea ei reala?
http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 23573.html
Eu am mai vazut reduceri de pret,dar aici sunt exagerate!
Cine a luat teapa? Cei care au platit 3800ron sau cei care o cumpara cu 2250ron?
Unde se face diferenta enorma de pret, in calitate? Sau asta era valoarea mulinetei de la bun inceput?
PS Nu sunt raspunsuri pt. "De ce sa alegi modelul nou?"

-
kingofbeasts
- veteran

-
George1985 scrie:
PS Nu sunt raspunsuri pt. "De ce sa alegi modelul nou?"

Nici n-au cum sa fie intrucat n-a tinut-o nimeni in mana inca . Teoretic , conform reclamei, ruleaza mai fin, da iluzia ca e mai usoara (fiind partial mai apropiata de lanseta si dand comboului un alt centru de greutate) lanseaza mai departe si e mai impermeabila.

-
dumi_id
- veteran

-
Pentru crap am avut un set de Shimano Biomaster, un fel de Technium pt spinning (ma refer la categoria de pret) si au vazut ceva ploi pe balta la viata lor. Cu toate astea nu intra stop de apa in ele...mama lor, nu erau nici macar "washable".
Asta cu corpul super izolat si impermeabil mi se pare o simpla vrajeala. Singurul lucru folositor este impermeabilitatea zonei galetului. Acolo se aduna cea mai multa mizerie, deh, o cara firul din apa si cum nu putem pescui cu un fir numai 2 partide acolo incepe sa scartaie treaba.
-
crystianoo
- veteran

Nemernic scrie:Eu sunt posesorul unui FE si omul cu care ies f des la pescuit tot un FE. Acelasi om a avut un Certate Vintage Custom 2500R (mulineta care am avut-o si eu de altfel), plus un New Certate.... Omu mare fan Daiwa.... Ce s-a intamplat dupa ce omu asta a invartit un FE folosit aproape un sezon intensiv? (si cand zic intensiv, vorbesc despre 100-120 partide).... Iti zic eu: Vandut Certatele si cumparat FE....
FE-ul meu a trecut prin toate...de la biban la romanesti over 15kg si de la romanesti la stiuci f bataioase si nu mici

.... Cum se prezinta? CA NOUA!
Ceilalti, care scriu doar din povesti si doar din prisma faptului ca au vazut multe FE-uri puse in vanzare.....cel mai bine ar fi sa va abtineti si sa pescuiti, macar, o partida un FE....
Ma intreb cine o fi "omul" cu care tu iesi atat de des la pescuit?
Cat despre mulinete...
Omul trece prin mai multe etape ale vietii,asa am trecut si eu la urmatoarea etapa cand mi-am dat seama ca trebuie sa avansez de la Daiwa la Shimano,stati linistiti,la un moment dat toti fanii Daiwa vor trece la urmatoarea etapa...stim cu totii care

Nu lasa pe maine ce poti sa faci poimaine cand defapt totul se rezolva raspoimaine...
-
Nemernic
- veteran

crystianoo scrie:
Ma intreb cine o fi "omul" cu care tu iesi atat de des la pescuit?
....un..............zalabos

Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
-
crystianoo
- veteran

Zalabos?sau ZABALOS?
Aha,aha...te-am notat!!!

Nu lasa pe maine ce poti sa faci poimaine cand defapt totul se rezolva raspoimaine...
-
crapmaniacul
- veteran

Astazi am invartit iar o Stella FE 2500 noua si mi-a parut o mulineta inchegata, metalul din ea si greutatea ii tradeaza forta insa nu am fost total impresionat cum as fi crezut. M-as fi asteptat sa mearga si mai fin, mai fluid, sa mearga ca pe aer dar mergea ca orice mulineta noua, parca nu complet impecabil, nu deosebit de fin. Am invartit asa la rece si Exist si un Morethan Branzino si astea mergeau singure, parca pinioanele nu se atingeau, parca aveau o subtire patura de aer care le imprima o rulare fiiiina rau. Parca mai silent decat Stella mergea un Vanquish de 4000 care chiar imi pare mai frumos ...
Nu contest deloc prin ce am spus ca Stella nu ar fi o morisca de super calitate, ptr ca sunt multe alte aspecte care conteaza la o mulineta in afara mersului deosebit de fin dar cred ca multe chestii de la Stella sunt si in capul nostru pentru ca daca n-ar fi n-am da o poala de bani pe ea ... Nu am pescuit-o, deci mai multe nu pot spune despre ea, dar de un lucru sunt aproape sigur, nu-si prea face banii cumparata de noua in opinia mea. Sau altfel spus Stella nu e pentru orice buzunar, adica nu pare ca ar aduce ea in sine satisfactiile pe care le astepti in comparatie cu sacrificiile pe care le faci cumparand-o de noua ... Daca banii sunt cea mai mica problema, atunci clar ca Stella e una dintre alegerile fericite, dar cu siguranta nu singura optiune buna ...