discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
kingofbeasts
- veteran

-
SF scrie:Scurt pe doi , daca ii sa dispar cateva luni in Siberia , Alaska sau vreo insula pustie io zic pas la un galet pe bile !
sa inteleg ca ai opta pentru varianta cu lagar pentru asemenea conditii extreme?
SF scrie: Sper sa nu apara careva sa-mi zica ca mai bine un mosor pe invers ca-i dau de nu se vede
si eu

, sa-si faca topic

-
SF
- veteran

Da , as merge pe un roler simplu .M-as intoarce si ar functiona , nici macar nu ar fi nevoie sa-l curat daca ii bine facut . Pe bile , indiferent cat de bine ar fi facut , daca nu-l cureti periodic il nenorocesti , chiar 2 sa fie in galet .
Intr-un pescuit de apa dulce , unde nu atingi jumatate din viteza care o bagi in mare uzura firului ar fi mai redusa .
Toata chestia ii insa sa fie bine facut !
-
kingofbeasts
- veteran

-
m-o intrigat ideea de galet etans si am cautat putin pe google. ceea ce am gasit m-a pus iar pe ginduri intrucat sistemul de la Zeebaas pare sa rastoarne toata teoria cu rulmentii vs. apa sarata .
dati si voi o geana aci:

pentru detalii topicul sursa (in engleza):
http://www.stripersonline.com/t/723435/ ... e-assembly
-
SF
- veteran

Pai tehnologie plus materiale , insa ii o chichita cu Zeebaas si Van Staal
Cred ca 90% din mulinetele lor se folosesc in surf

Nici pestii nici nalucile nu supun mulineta la o presiune nici un sfert cat o ai in deepjiggin sau popping tropical .
La pescuitu asta un Shimano 5000 (400 de grame) sau un Daiwa 3500 ajunge .
Chiar daca au modele si pentru un astfel de pescuit , nu-s prea bine vandute , fata de Shimano sau Daiwa .