mulinete de forta vs rulment la galet

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 13 Noi 2011, 23:55

SF scrie:Scurt pe doi , daca ii sa dispar cateva luni in Siberia , Alaska sau vreo insula pustie io zic pas la un galet pe bile !
sa inteleg ca ai opta pentru varianta cu lagar pentru asemenea conditii extreme?

SF scrie: Sper sa nu apara careva sa-mi zica ca mai bine un mosor pe invers ca-i dau de nu se vede :lol:
si eu :lol: , sa-si faca topic :twisted:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 14 Noi 2011, 00:32

Da , as merge pe un roler simplu .M-as intoarce si ar functiona , nici macar nu ar fi nevoie sa-l curat daca ii bine facut . Pe bile , indiferent cat de bine ar fi facut , daca nu-l cureti periodic il nenorocesti , chiar 2 sa fie in galet .

Intr-un pescuit de apa dulce , unde nu atingi jumatate din viteza care o bagi in mare uzura firului ar fi mai redusa .

Toata chestia ii insa sa fie bine facut !

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 14 Noi 2011, 12:46

m-o intrigat ideea de galet etans si am cautat putin pe google. ceea ce am gasit m-a pus iar pe ginduri intrucat sistemul de la Zeebaas pare sa rastoarne toata teoria cu rulmentii vs. apa sarata .
dati si voi o geana aci:
Imagine
Imagine
pentru detalii topicul sursa (in engleza):
http://www.stripersonline.com/t/723435/ ... e-assembly

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 14 Noi 2011, 13:50

Pai tehnologie plus materiale , insa ii o chichita cu Zeebaas si Van Staal :wink:

Cred ca 90% din mulinetele lor se folosesc in surf :wink: Nici pestii nici nalucile nu supun mulineta la o presiune nici un sfert cat o ai in deepjiggin sau popping tropical .

La pescuitu asta un Shimano 5000 (400 de grame) sau un Daiwa 3500 ajunge .

Chiar daca au modele si pentru un astfel de pescuit , nu-s prea bine vandute , fata de Shimano sau Daiwa .

Scrie răspuns