Mulineta spinning somn

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Re: Mulineta spinning somn

Mesaj de Sorin » 12 Noi 2012, 15:26

SF scrie: Toata Europa da bine mersi cu scule de spin lungi la somn ,pe rauri mari , Italia , Spania ,Germania , de ce oare ?
nu ma bag in detalii ca nu ma pricep la stilul asta de pescuit , dar exemplul cu Europa e in mod cert total irelevant .....
europa da la spinning la somn pt ca ......europa da la spinning la orice
atata stie ea .....e vorba de ,,traditie'' sau de limitare sau de gust ....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 12 Noi 2012, 15:46

Tavi scrie:Care este max drag-ul unei mulinete de cast si care este al unei mulinete de spin SW marimea 5-6000?

Asta-i veche...si iexpirata...nu-i nevoie de nus ce drag ,pentru ca proptesti degetul pi tanbur si gata...stie si un ciochil de gradinita,mai putin scobararii si clenarii..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 12 Noi 2012, 15:49

Shimano calcutta max drag: 17.5 http://xxx.shimano.com/publish/content ... cutta.html
Shimano stella 5000 SW max drag: 29 (modelele mai mari au 55 :!: ) http://xxx.shimano.com/publish/content ... la_FA.html

Din ce vad eu aici mulinetele de spin mari au frana mult mai puternica decat alea de baitcast. Asta cam e un argument cand dai cu fir de 80 .
Cum pompezi un somn de 20 de kg tinand batul de foregrip fara sa pui degetul degetul pe tambur, cu frana maxima de 17.5 lbs si fir de 80 lbs :roll:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 12 Noi 2012, 15:50

Si Europa face pasi timizi si nesiguri pe carari pe care americanii or calcat deja de zeci de ani....europenii ramin tributari lansetelor care-ti fac vinatai pe coaste si gramajelor 50-100...lungi,grele si incomode..Asta sa vazut la competitiile internationale la care au participat si echipe romanesti,echipe care pescuiesc pe alte coordonate decit europenii_rusii,nemtii,etc)Polonezii insa, ne sufla in ceafa...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 12 Noi 2012, 16:07

semlecangheorghe scrie:Si Europa face pasi timizi si nesiguri pe carari pe care americanii or calcat deja de zeci de ani....
adica al unei piete de consum :lol: ...

ps: nu m-am putut abtine, sorry de off-topic ...

celor care pescuiesc cu baitcasting-ul ... nu are rost sa bagati motive pro sau contra pentru ca fiecare pescuieste asa cum ii place si cum se simte mai bine cu avantajele si dezavantajele pe care le are stilul pe care il practica.

celor care insista cu baitcastingul la somn - tare mi-as dori sa aveti ocazia sa pescuiti in apele in care pescuiesc eu si sa aveti in capatul firului pesti care duc spre 100 de kilograme. chiar as vrea sa vad o lanseta de 2m (mag.bass, flipping sau ce-o mai fi) si un low-profile cu fir de 20-30lb pe el cum ar face fata unui pescuit de pe mal pe un rau cu un curent puternic si constant care in multe locuri e la nici 2 metri de mal. va spun eu ca dupa doi pesti care rup (daca nu chiar dupa primul) ati alerga la primul magazin de pescuit si ati trece pe chestii "traditionale" uitand de toate "avantajele" bait-casting-ului si a chestilor bagate pe gat in media sau pe net ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 12 Noi 2012, 16:10

Aia era :).."crucea" si/sau manerul de sub mulineta curbata . Bine ca ai dat gugel si te-ai prins :)

Nu am nevoie de gugel..am vazut live aceste chestii si le-am pipait...de pescuit intradevar nu am pescuit cu ele.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 12 Noi 2012, 16:39

Nu stiu cu cine vorbesti , da la mine sculele is in dulap , chit ca de vreo 2 ani am descoperit ca-i mai misto sa dai de pe mal si is cam abandonate :)

Sorin , nu stiu cat tine de traditie lungimea betelor , americanii dau si ei cu scule lungi la somon si steelhead pe rauri mari , la fel cum si europenii care dau las bass in Spania , Italia sau Franta dau cu bete scurte .

Se intampla la noi aici pe forum unde indivizi ca Gigel incearca sa convinga publicu ca scurta si subtire(adica usoara :lol: ) ii solutia in toate cazurile , montata de un mulinel de baitcast !

Gigel , lectiile alea in pescuit la alte natii io nu le-as baga prea mult in seama . Cel mai mult depinde timpu petrecut pe apa , si la noi o prins puternic pescuitu de competitie , la fel ca si K1 si io mai stiu ce !
Sa stii ca nu totii o iau la fel de serios ca ai nostrii , si oricum , la competitiile groase pe bani nu ne vedem , nici macar la crap ! Stai linistit ca nu santem buricu pamantului !

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 12 Noi 2012, 16:47

anem scrie:
semlecangheorghe scrie:Si Europa face pasi timizi si nesiguri pe carari pe care americanii or calcat deja de zeci de ani....
adica al unei piete de consum :lol: ...

ps: nu m-am putut abtine, sorry de off-topic ...

celor care pescuiesc cu baitcasting-ul ... nu are rost sa bagati motive pro sau contra pentru ca fiecare pescuieste asa cum ii place si cum se simte mai bine cu avantajele si dezavantajele pe care le are stilul pe care il practica.

celor care insista cu baitcastingul la somn - tare mi-as dori sa aveti ocazia sa pescuiti in apele in care pescuiesc eu si sa aveti in capatul firului pesti care duc spre 100 de kilograme. chiar as vrea sa vad o lanseta de 2m (mag.bass, flipping sau ce-o mai fi) si un low-profile cu fir de 20-30lb pe el cum ar face fata unui pescuit de pe mal pe un rau cu un curent puternic si constant care in multe locuri e la nici 2 metri de mal. va spun eu ca dupa doi pesti care rup (daca nu chiar dupa primul) ati alerga la primul magazin de pescuit si ati trece pe chestii "traditionale" uitand de toate "avantajele" bait-casting-ului si a chestilor bagate pe gat in media sau pe net ...

Anem
dincolo de gluma cu piata de consum traiesti niste prejudecati feroce .... :oops:

,,nu are rost sa bagati motive pro sau contra''....cine baga motive si de ce ?
era o discutie spin sau cast la somn....
asa ....de ce nu trebuie unii sa bage motive dau de ce ar trebui altii sa bage ?....ca nu mi-e f clar ....

din ce scrii deduc ca ai dat la baitcast cam cat am dat eu la fly .....asta ca pt tine baitcastul se reduce la low profile

pai asa te-as pune si eu sa tragi de somu ala al tau de 100 de chile tot acolo pe curentu ala aproape de mal cu o mulineta de spinning de 1000 , hai 1500 treaca de la mine ....e relevant ?
pescuiasca si el va

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 12 Noi 2012, 16:54

SF scrie: Sorin , nu stiu cat tine de traditie lungimea betelor , americanii dau si ei cu scule lungi la somon si steelhead pe rauri mari , la fel cum si europenii care dau las bass in Spania , Italia sau Franta dau cu bete scurte .
eu ma refeream doar la mulinete , nu stiu de ce pana acum Europa a mers doar pe spin , indiferent de aplicatii

la bete probabil punctul de plecare e; din barca versus de pe mal .....
pescuiasca si el va

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 12 Noi 2012, 16:58

Sorin scrie:,,nu are rost sa bagati motive pro sau contra''....cine baga motive si de ce ?

era o discutie spin sau cast la somn....
asa ....de ce nu trebuie unii sa bage motive dau de ce ar trebui altii sa bage ?....ca nu mi-e f clar ....
Sorine, altceva am incercat sa spun si pentru a evita polemicile care fac praf orice topic iti voi raspunde doar ca ceea ce am vrut sa spun cu motive pro si contra consta in faptul ca in orice topic se vorbeste orice despre pescuitul cu artificiale vine cineva si incepe sa ridice in slavi bait-casting-ul si cat e de misto, ce putere si feeling ai in mana, cat e de usor si alte bullshit-uri de genul asta care nu ma duc cu gandul decat la faptul ca respectiva persoana mai mult isi admira sculele pe malul apei decat sa pescuiasca si probabil urmareste toate emisiunile alea cu iz puternic de reclama gen bassmaster ...
Sorin scrie:din ce scrii deduc ca ai dat la baitcast cam cat am dat eu la fly .....asta ca pt tine baitcastul se reduce la low profile

pai asa te-as pune si eu sa tragi de somu ala al tau de 100 de chile tot acolo pe curentu ala aproape de mal cu o mulineta de spinning de 1000 , hai 1500 treaca de la mine ....e relevant ?
acum nu stiu in ce clasa s-o incadra de exemplu un Abu Revo STX dar sub nici o forma nu e in categoria de 1000 comparand cu spinning-ul. Sau poate imi vei spune ca mulineta aia nu e suficient de puternica si imi trebuie vreun multiplicator dintr-ala de big-game, ca atunci chiar nu vad unde sunt avantajele de a pescui la bait-casting (ca pana acum se tot dadea inainte cu usurinta echipamentului).

dupa cum ziceam ... fiecare pescuieste cu ce ii pica mai bine in mana dar de aici si pana a prea-slavi un anumit stil si a il face “bun la toate” e totusi cale lunga.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Scrie răspuns