Mulineta spinning somn
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Mulineta spinning somn
Sincer nu credeam sa degenereze discutia in asa hal.........
Voiam pareri si recomandari pentru o mulineta de SPINNING pentru pescuit la somn.
Rew-uri concrete despre modele cu care ati pescuit sau care se preteaza la aceasta aplicatie.
Eu sunt incepator la spinning la somn de aceea am deschis acest topic,nu pentru polemici
intre baitcasting si spinning.
Pentru asta puteti deschide alt topic
Multumesc tuturor care mi-au facut recomandari pe baza experientei lor de pescari
de somn la SPINNING.si nu numai.
Voiam pareri si recomandari pentru o mulineta de SPINNING pentru pescuit la somn.
Rew-uri concrete despre modele cu care ati pescuit sau care se preteaza la aceasta aplicatie.
Eu sunt incepator la spinning la somn de aceea am deschis acest topic,nu pentru polemici
Multumesc tuturor care mi-au facut recomandari pe baza experientei lor de pescari
ma pish pe indignare ta de doi bani !lau_bau scrie:Sincer nu credeam sa degenereze discutia in asa hal.........
de cind si pina cind o degenerat si in ce hal habar nu am !
tu insuti ai intrebat de chestia asta...
uite citat !
io am fost cit se poate de on topic si ti-am dat parere sincera din experienta proprielau_bau scrie:Aceeasi senzatie am avut-o si eu cand am incercat sa dau la casting,nu imi puteam imagina cum voi
desfasura un dril cu un peste mai mare.Mai ales cu o mulineta non low prifile gen sa zicem
Abu garcia ambasador.Cum tii si de bat si de mulineta sa nu se rasuceasca?????
Pentru mine cel putin o sa ramana SPINNING clasic.
Am vazut si eu un Fin Nor,foarte legate,full metal,o sa iau in considerare,multumesc.
daca ai probleme... , ia pastile !
Am vrut sa dau aceasi citat. Pana nu incerci un dril cu asaceva..doar presupui si iti imaginezi. Dupa...STII
. Aici nu ma refer ca neaprat stii ca e ok... defapt stii ca iti place ce ai simtit sau nu. E full house de presupunangii dupa ureche...te rog..rien ne va plu 
Dumitru tu ai incercat si ti-a placut...ne zici cam cu ce pesti:specie si greutate..eventual viteza de demarare..foarta de tractiune..chestii de genu'?
Gigi tu ce zici..mulineta in sine in sus provoaca rasucirea mai mare sau inelele foarte scurte in picior mai ales cele pe varf...si care de multe ori pe lansetele de fabrica lasa firul sa atinga blankul si nu odata sa il si depaseasca in jos? Care e mai mare?
Si pentru "all"...Atunci ce mama draq forte de torsiune lucreaza? Inafara de cazurile mulinetelor de trolling care ating cateva kile care chiar ca-s naspa sa le tii mult cucuru'sus. Varful lansetei cu cat se indoaie mai mult cu atat este depasit sau macar intr-o linie cu firul..deci de acolo eu nu vad nici o torsiune....Mulineta cu cat este mai low si mai usoara nu iti forteaza cu nimic incheietura in lateral..lasand fir foarte aproape de blank si avand o greutate nesemnificativa...din care ramane o cantitate insignifianta care se indreapta spre lateral..Majoritatea greutatii fiind sprijinit de lanseta de jos.
Nu mai zic, ca ai tragaciul printre degete care este inca un punct de sprijin...iar palmand mulineta de sus aproape ca tii tot ansablul de undeva de sus...somehow apropiat de spin(ca si punct de greutate)...greu sa explic feelingul...dar este foarte comod..fara nici o rasucire.
Nu comentez drag-ul si din astea...nu le vad nici eu cele mai adecvate pentru monstruozitati din punctul asta de vedere...dar dupa ce am citit pe aici am o singura concluzie..."Unii" baga din burta(basinile de acolo vin defapt)...doar pentru ca nu le place mirosul adus de respiratia "altora", in acest topic

Dumitru tu ai incercat si ti-a placut...ne zici cam cu ce pesti:specie si greutate..eventual viteza de demarare..foarta de tractiune..chestii de genu'?
Gigi tu ce zici..mulineta in sine in sus provoaca rasucirea mai mare sau inelele foarte scurte in picior mai ales cele pe varf...si care de multe ori pe lansetele de fabrica lasa firul sa atinga blankul si nu odata sa il si depaseasca in jos? Care e mai mare?
Si pentru "all"...Atunci ce mama draq forte de torsiune lucreaza? Inafara de cazurile mulinetelor de trolling care ating cateva kile care chiar ca-s naspa sa le tii mult cucuru'sus. Varful lansetei cu cat se indoaie mai mult cu atat este depasit sau macar intr-o linie cu firul..deci de acolo eu nu vad nici o torsiune....Mulineta cu cat este mai low si mai usoara nu iti forteaza cu nimic incheietura in lateral..lasand fir foarte aproape de blank si avand o greutate nesemnificativa...din care ramane o cantitate insignifianta care se indreapta spre lateral..Majoritatea greutatii fiind sprijinit de lanseta de jos.
Nu mai zic, ca ai tragaciul printre degete care este inca un punct de sprijin...iar palmand mulineta de sus aproape ca tii tot ansablul de undeva de sus...somehow apropiat de spin(ca si punct de greutate)...greu sa explic feelingul...dar este foarte comod..fara nici o rasucire.
Nu comentez drag-ul si din astea...nu le vad nici eu cele mai adecvate pentru monstruozitati din punctul asta de vedere...dar dupa ce am citit pe aici am o singura concluzie..."Unii" baga din burta(basinile de acolo vin defapt)...doar pentru ca nu le place mirosul adus de respiratia "altora", in acest topic

bradypus poate ar fi bine sa mai citesti odata mesajul pe urma sa faci asemenea afirmatii.
Nu cred ca am jignit pe nimeni,am vrut pareri cat se poate de obiective despre o mulinete de
spinning la somn nu sa ne certam care e mai bun:spinningul sau castingul.
La fiecare sunt convins ca exista si exceptii si la urma urmei fiecare pescuieste cum si
cu ce ii place:
Asta e o exceptie:
http://www.wsbteam.com/diverse/o-noua-c ... -pe-mures/
Nu cred ca am jignit pe nimeni,am vrut pareri cat se poate de obiective despre o mulinete de
spinning la somn nu sa ne certam care e mai bun:spinningul sau castingul.
La fiecare sunt convins ca exista si exceptii si la urma urmei fiecare pescuieste cum si
cu ce ii place:
Asta e o exceptie:
http://www.wsbteam.com/diverse/o-noua-c ... -pe-mures/
Maaa.deci se poate?...cu un drag asa de slab? Apoi na...tre si physic de bodybuilder cu drag mare in biceps...ca acolo era
.
Iesista o explicatie!!

Iesista o explicatie!!

Pentru cei ce se tot tem ca nu au drag suficient. Ia incercati sa vedeti cate kilograme ridicati din lanseta aia de somn de 50-100 gr. Ridicati 7-8 kg ? 10 kg ??? Mai mult ?!! Nu prea cred, ca rupeti batul. Si atunci pentru ce e nevoie de 100 de lb de frana cand rupi lanseta iridicand 15 kile ?!
In ce priveste torsiunea care iti face praf incheietura, am prins multi somni de peste 10 kile si cativa peste 20 cu echipament de baitcasting, dar am inca incheietura intreaga. La fel si alti cunoscuti de ai mei care au prins pesti mari. A se vedea exemplul cu somnul Alinutz, care a avut in jur de 70 kg, nu mai stiu exact. Somn de 100 kg inca nu a prins niciun cunoscut de al meu si cred ca nici vreunul de aici de pe forum.
Treaba cu torsiunea care iti face rau la sanatate ori la echipament e vrajeala scornita din spatele monitorului. Pescuiti cu castul si o sa vedeti ca e asa cum au afirmat toti care l-au incercat pe propria piele.
E clar ca fiecare pescuieste cu ce se simte el mai comod. N-are nimeni, cred, nimic impotriva.
Dar afirmatiile de genul "baitcastingul nu e bun la somn mare" sunt greu de digerat, cu atat mai mult cu cat vin de la cineva care pescuieste doar cu echipament spinning.
Parerea mea este ca echipamentul de baicasting e mult mai potrivit la pescuitul somnului cu naluci decat echipamentul de spinning. In rest, spor la cumparaturi, ca vine iarna !
In ce priveste torsiunea care iti face praf incheietura, am prins multi somni de peste 10 kile si cativa peste 20 cu echipament de baitcasting, dar am inca incheietura intreaga. La fel si alti cunoscuti de ai mei care au prins pesti mari. A se vedea exemplul cu somnul Alinutz, care a avut in jur de 70 kg, nu mai stiu exact. Somn de 100 kg inca nu a prins niciun cunoscut de al meu si cred ca nici vreunul de aici de pe forum.
Treaba cu torsiunea care iti face rau la sanatate ori la echipament e vrajeala scornita din spatele monitorului. Pescuiti cu castul si o sa vedeti ca e asa cum au afirmat toti care l-au incercat pe propria piele.
E clar ca fiecare pescuieste cu ce se simte el mai comod. N-are nimeni, cred, nimic impotriva.
Dar afirmatiile de genul "baitcastingul nu e bun la somn mare" sunt greu de digerat, cu atat mai mult cu cat vin de la cineva care pescuieste doar cu echipament spinning.
Parerea mea este ca echipamentul de baicasting e mult mai potrivit la pescuitul somnului cu naluci decat echipamentul de spinning. In rest, spor la cumparaturi, ca vine iarna !

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Firele groase rezista mult mai bine la frecarea de diferite obstacole submerse, ce poate aparea in drilul cu un peste mare. Pe cand un fir subtire va ceda mai repede, evident. Vrei sa scoti pestele din agatatura, bagi fir gros.Tavi scrie:...
de ce mai punem fir de 60-80 daca restul echipamentului oricum nu duce atat? ancorele indreptate sunt un foarte bun exemplu, clar ii trebuiau altele.
Apoi, cand pescuiesti cu naluci mari, se poate intampla ca in timpul lanseului firul sa se incalceasa in jurul inelelor sau sa faca peruci, indiferent ca pescuiesti la spin ori la cast. O naluca mare are inertie mare, iar firul plezneste instantaneu. Vrei sa nu pierzi naluci aiurea, bagi fire mai groase.
Sau vrei sa te simti bine din punct de vedere psihologic, fara sa iti tremure izmenele ca dihania din carlig iti rupe firul. Bagi fir gros.
Avantajele sunt destule, la fel cum sunt si o gramada de dezavantaje.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
-
- utilizator constant
hello, ii dau dreptate lui Razvan, eu unul nu pescuiesc la cast, dar castul poate multe, in ceea ce ma priveste dau doar pe spin, cu mulinete de 3000-4000 la somn, din somnii ce i-am prins am tras cateva concluzii, neaparat lider mono gros, peste 0.5, eu unul doar cu leader de 0.7, cat priveste mulineta eu unul sunt sigur ca pot scoate un somn de 50 kile cu un red arc de 3000, nu sunt adeptul unui echipament extra heavy la somn, de exemplu cu un avid M de 8.6 ft am luat de 35 kile si sunt sigur ca poate pana in 45 kile, deci ....
, prietenul meu Alin a luat de 74 kile cu batz Mh de bait de la St. Croix, unii de prin zona Timisoarei au avut replica `` mirama-s`` le transmit sa se mire in continuare..., din punctul meu de vedere bineteles potzi sa ai echipament Extra Extra Heavy, daca esti o prastie de pescar degeaba ca tot il pierzi sau de cele mai multe ori nu il intzapi,
Numai bine.

Numai bine.
Frana mulientei mele are in jur de 7,5-8kg si nu de putine ori eram nevoit sa pun mana pe tambur pentru ca oricum pleca (si pescuiesc cu o lanseta ce e data pana in 2.5oz). Ai nevoie de o frana mai puternica pentru momentele in care somnul iti intra in curent si trebuie sa il opresti – si aici vorbesc de curent puternic si nu un curs domol. Atunci inclusiv cu o lanseta ce duce pana in 500 de grame vei fi nevoit sa o pui in sanie (pentru ca nu ai suficienta forta in brate sa o ti pe verticala si sa opresti si somnul intrat in curent) si sa lasi strict doar firul si frana sa lucreze. Pentru asta ai nevoie de un drag puternic ... si asta e doar un exemplu.razvan m. scrie:Pentru cei ce se tot tem ca nu au drag suficient. Ia incercati sa vedeti cate kilograme ridicati din lanseta aia de somn de 50-100 gr. Ridicati 7-8 kg ? 10 kg ??? Mai mult ?!! Nu prea cred, ca rupeti batul. Si atunci pentru ce e nevoie de 100 de lb de frana cand rupi lanseta iridicand 15 kile ?!
In afara de Gigi cine a spus ca iti luxeaza incheietura sau alte bullshit-uri la care s-a ajuns? Am zis doar ca ITI OBOSESTE incheietura mai repede decat pe un echipament de spinning. Ca cineva se tot chinuie dintr-un motiv sau altul sa ridice in slavi baitcasting-ul pentru orice pescuit practicat e altceva. Cand ziceam ca iti oboseste incheietura chiar nu faceam referire la somni de 10-20 de kilograme cu care nu ai nici o problema in a ii scoate inclusiv cu lansetele pomenite la un moment dat de Gigi, zic de incheietura facuta praf dupa ce tragi tare de un somn adevarat timp de vreo 40 de minute si aia nu cu fire de 20lb. Tare as vrea sa vad pe cineva driluind un somn serios pe curent puternic cu un echipament de casting ... si repet, vorbesc de un dril serios cu un somn pe masura pentru ca un dril serios nu il poti avea cu fir de 20lb indiferent de cat de mare e somnul din capatul firului.razvan m. scrie: In ce priveste torsiunea care iti face praf incheietura, am prins multi somni de peste 10 kile si cativa peste 20 cu echipament de baitcasting, dar am inca incheietura intreaga. La fel si alti cunoscuti de ai mei care au prins pesti mari. A se vedea exemplul cu somnul Alinutz, care a avut in jur de 70 kg, nu mai stiu exact. Somn de 100 kg inca nu a prins niciun cunoscut de al meu si cred ca nici vreunul de aici de pe forum.
Dar lasa, habar n-au sa pescuiasca cei care prind zeci de somni mari in fiecare an folosind spinning-ul ... e mult mai bun castingul pentru ca asta e la moda.
Da, fiecare pescuieste cu ce ii pica mai bine in mana fara discutie dar repet ... e prea de tot ca in fiecare subiect deschis (indiferent de tema) intr-un fel sau altul sa se ridice in slavi acelasi baitcasting bun la toate.razvan m. scrie: E clar ca fiecare pescuieste cu ce se simte el mai comod. N-are nimeni, cred, nimic impotriva.
Ps: Razvane, am pescuit si pescuiesc cu baitcasting si nu ii vad utilitate in afara pescuitului la stiuca. Fiecare dupa gusturi ...
Pps:
... asta e motivul pentru care se aleg fire groase la somn si sunt cu atat mai necesare cu cat apa e mare, tulbure si aduce o gramda de “chestii” care ti se freaca de fir intr-una ...razvan m. scrie: Firele groase rezista mult mai bine la frecarea de diferite obstacole submerse, ce poate aparea in drilul cu un peste mare. Pe cand un fir subtire va ceda mai repede, evident. Vrei sa scoti pestele din agatatura, bagi fir gros.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
asta numesec un dril adevarat:
http://www.youtube.com/watch?v=DkU9iFDE ... r_embedded
vreau sa vad pe cineva cu castingul facand treaba asta sau cu vreo mulineta de 3000 de care pomenea Dalin si fire de 20-30lb ...
in rest numai bine ... am senzatia ca cineva e prea fixat pe o chestie anume. sanatate si fiecare sa dea cu ce vrea ...
http://www.youtube.com/watch?v=DkU9iFDE ... r_embedded
vreau sa vad pe cineva cu castingul facand treaba asta sau cu vreo mulineta de 3000 de care pomenea Dalin si fire de 20-30lb ...
in rest numai bine ... am senzatia ca cineva e prea fixat pe o chestie anume. sanatate si fiecare sa dea cu ce vrea ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...