Mulineta spinning somn
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Mulineta spinning somn
corect anem
dar din cauza unor astfel de personaje , ajungi sa clasifici intreaga categorie de baitcast
cam la fel cu ce vina are mercedes ca il cumpara cocalarii ? Tot o masina buna e pana la urma ....
la fel de corect e ca fiecare da cu ce ii place si cu ce se potriveste ....aia e , e un hobby
strict la marime ....
Stx nu e un finesse , dar nici un big game ....
deci nu-si are locul aici
repet , hai sa vb de o calcutta de la 200 in sus sau de o Ryoga sau Saltiga de cast
de acolo in sus incepe categoria grea .....
Tavi
Mihai a scos somni respectabili pana in 55 de chile cu o pisata de daiwa Tierra 3000 , toata numai plastic prin ea ....un an de zile a hartanit-o
nu am idee ce frana are da cu siguranta nu atinge nici o valoare de 29, 50 sau mai stiu eu ce frane din astea aiuristice ...
nu mi se pare vreun model nici de trainicie nici de frana .....cred ca discutia se duce inspre niste teorii pure
cand pui mana pe un butoias din ala respecatbil si tragi de el si vei ajunge la concluzia : domle nu are frana suficienta ....atunci cred ca va fi loc si de o astfel de discutie ....
daca ii mai pun unei frane inca un disc de carbon si o saiba metalica , ups sare frana cu inca cateva kg bune , nu e un capat de tara
daca ar fi ajuns la concluzia ca mai trebuie frana , o faceau ......mai ales la modelele de big game
dar din cauza unor astfel de personaje , ajungi sa clasifici intreaga categorie de baitcast
cam la fel cu ce vina are mercedes ca il cumpara cocalarii ? Tot o masina buna e pana la urma ....
la fel de corect e ca fiecare da cu ce ii place si cu ce se potriveste ....aia e , e un hobby
strict la marime ....
Stx nu e un finesse , dar nici un big game ....
deci nu-si are locul aici
repet , hai sa vb de o calcutta de la 200 in sus sau de o Ryoga sau Saltiga de cast
de acolo in sus incepe categoria grea .....
Tavi
Mihai a scos somni respectabili pana in 55 de chile cu o pisata de daiwa Tierra 3000 , toata numai plastic prin ea ....un an de zile a hartanit-o
nu am idee ce frana are da cu siguranta nu atinge nici o valoare de 29, 50 sau mai stiu eu ce frane din astea aiuristice ...
nu mi se pare vreun model nici de trainicie nici de frana .....cred ca discutia se duce inspre niste teorii pure
cand pui mana pe un butoias din ala respecatbil si tragi de el si vei ajunge la concluzia : domle nu are frana suficienta ....atunci cred ca va fi loc si de o astfel de discutie ....
daca ii mai pun unei frane inca un disc de carbon si o saiba metalica , ups sare frana cu inca cateva kg bune , nu e un capat de tara
daca ar fi ajuns la concluzia ca mai trebuie frana , o faceau ......mai ales la modelele de big game
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
Sorine, o fi teorii pure da e bine sa mai citim una alta inainte sa punem mana si sa cheltuim banu ca sa fim cumparatori informati, n-asha? Macar teoriile din cartea tehnica.
ULK, daca ai vazut ca betele alea au cruce si n-au cum sa se rasuceasca de ce ai mai bagat-o p-aia cu fortele parazite de care nu se plang aia care dau la trolling dupa superpestani?

ULK, daca ai vazut ca betele alea au cruce si n-au cum sa se rasuceasca de ce ai mai bagat-o p-aia cu fortele parazite de care nu se plang aia care dau la trolling dupa superpestani?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
Tavi scrie:Sorine, o fi teorii pure da e bine sa mai citim una alta inainte sa punem mana si sa cheltuim banu ca sa fim cumparatori informati, n-asha? Macar teoriile din cartea tehnica.![]()
cumparator informat e ala : ok are frana de 20 lb ....
teorii pure : n-am pescuit da 20 lb e putin , sigur e mai bine pt 80 lb o frana de 50 lb .....
la ce pesti avem noi si 10 lb de frana pe balta e arhisuficient ....sa vezi ce frana ai la 10 lb ca ai senzatia ca nu-ti trebuie mai mult
daca iesi pe rau , pune dublu .....dar de aici incolo deja e fabulatie
cox a dat pe ebru la somn cu fir 60 de livre
n-a scos dihaniile din apa ca se indreptau ancorele la ditai voblerele .....
pana la urma la asemenea forte ceva trebuie sa cedeze , nu tine totul numa de frane teoretice
punem 80 de lb de fir si 50 lb frana si dam la peste cu carligu de la remorca auto ....
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va
ai dreptate, nu e echivalentul vreunui 8000 de la spinning ... cel mai probabil ceva gama 3000-4000. eu am luat-o in alt scop, nu somn. mai bine zis cand am ajuns pe aici si am vazut gramezi de stiuci cat casa pe net am zis ca trebuie sa insist la stiuca (acolo intr-adevar baitcasting-ul se potriveste de minune) dar m-am dezumflat repede cand am vazut care s situatia in viata reala ... nu aia virtuala.Sorin scrie: Stx nu e un finesse , dar nici un big game ....
asta e chestia pe care multi ar trebui sa o constientizeze dar din pacate nu o fac. ca se mai face cate un mic misto pe seama spinn-ului, bait-ului sau fly-ului e alta poveste si cam toti implicati in topicul ala stiu foarte bine ca toate intepaturile sunt mai mult de dragul distractiei fara a exista nimic personal.Sorin scrie: la fel de corect e ca fiecare da cu ce ii place si cu ce se potriveste ....aia e , e un hobby
in rest ... numai bine si fire intinse

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
asa eanem scrie:ai dreptate, nu e echivalentul vreunui 8000 de la spinning ... cel mai probabil ceva gama 3000-4000. eu am luat-o in alt scop, nu somn. mai bine zis cand am ajuns pe aici si am vazut gramezi de stiuci cat casa pe net am zis ca trebuie sa insist la stiuca (acolo intr-adevar baitcasting-ul se potriveste de minune) dar m-am dezumflat repede cand am vazut care s situatia in viata reala ... nu aia virtuala.Sorin scrie: Stx nu e un finesse , dar nici un big game ....
asta e chestia pe care multi ar trebui sa o constientizeze dar din pacate nu o fac. ca se mai face cate un mic misto pe seama spinn-ului, bait-ului sau fly-ului e alta poveste si cam toti implicati in topicul ala stiu foarte bine ca toate intepaturile sunt mai mult de dragul distractiei fara a exista nimic personal.Sorin scrie: la fel de corect e ca fiecare da cu ce ii place si cu ce se potriveste ....aia e , e un hobby
in rest ... numai bine si fire intinse

pescuiasca si el va
pescuiasca si el va
La deruta am bagat
.

Sorine, aici te-am pierdut o tzara...
de ce mai punem fir de 60-80 daca restul echipamentului oricum nu duce atat? ancorele indreptate sunt un foarte bun exemplu, clar ii trebuiau altele.
Si un bun exemplu ca ne lipseste practica cu pesti cu adevarat mari...nu suntem cumparatori experimentati, din pacate.
Nu stiu fix cat sa fie frana mulinetei 10-20-50-100, io unu n-as folosi o mulineta cu o frana de max 10 daca vreau sa dau cu fire de 80 dupa somn. Daca am unde...ca la pestii de la noi.. asa e cum zici.
p.s mi-am luat la oha niste carlige de somon. cand am desfacut cutia ma uitam ca proasta...la ce dreac le trebe grosolaniile alea? stiu ei de ce, noi nu stim.
de ce mai punem fir de 60-80 daca restul echipamentului oricum nu duce atat? ancorele indreptate sunt un foarte bun exemplu, clar ii trebuiau altele.

Nu stiu fix cat sa fie frana mulinetei 10-20-50-100, io unu n-as folosi o mulineta cu o frana de max 10 daca vreau sa dau cu fire de 80 dupa somn. Daca am unde...ca la pestii de la noi.. asa e cum zici.
p.s mi-am luat la oha niste carlige de somon. cand am desfacut cutia ma uitam ca proasta...la ce dreac le trebe grosolaniile alea? stiu ei de ce, noi nu stim.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
- semlecangheorghe
- veteran
Sorin a scris
Pe riu,cind iti da un somn nervos ,si sa mai si fie sarit de 20,sa vezi cum iti pleaca si pe frina de 20lb,optiune standard la ABU,care bate prin raport pret calitate orice Daiwa ori Shimano ,in clasa ai de putere..Dar nah,daca iesti fitos ,si te plimbi cu Pixy ...pardon ,Mercedesul...te uiti de sus la restu' lumii

Poate ca la ce pesti dai tu e suficient 10lb..la ce pesti avem noi si 10 lb de frana pe balta e arhisuficient ....sa vezi ce frana ai la 10 lb ca ai senzatia ca nu-ti trebuie mai mult
daca iesi pe rau , pune dublu .....dar de aici incolo deja e fabulatie
Pe riu,cind iti da un somn nervos ,si sa mai si fie sarit de 20,sa vezi cum iti pleaca si pe frina de 20lb,optiune standard la ABU,care bate prin raport pret calitate orice Daiwa ori Shimano ,in clasa ai de putere..Dar nah,daca iesti fitos ,si te plimbi cu Pixy ...pardon ,Mercedesul...te uiti de sus la restu' lumii

Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
- semlecangheorghe
- veteran
Tavi scrie:Sorine, aici te-am pierdut o tzara...
de ce mai punem fir de 60-80 daca restul echipamentului oricum nu duce atat? ancorele indreptate sunt un foarte bun exemplu, clar ii trebuiau altele.Si un bun exemplu ca ne lipseste practica cu pesti cu adevarat mari...nu suntem cumparatori experimentati, din pacate.
Aici,iar o vorbit un scobarar ,se vede..Tavi dragule somnul nu indreapta triplele tragind de lanseta,asta ca sa stii si tu...nu,ci pur si simplu se infasoara in fir si aplica contre cu coada ....intre aceasta ,si naluca agatata in gura lui..in acest moment ,lanseta nu are nici o relevanta cum este,de fibra ori de carbon..Am vazut faca cind a rupt firul pe un skeet reese din ala pina intr-un oz jumate...cum naiba a putut sa rupa(era la suprafata,apa adinca de 5-6m)intr-o lanseta asa elastica??
Intelegi tu??
Asa ca iar vorbesti din pura teorie,si daca ai o poza cu alevin de somn,nu-i tocmai cel mai bun motiv sa crezi ca le stii pe toate..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
io am dat ceva ani cu ambasadoare si mie nu mi se rasucesc in mina chit ca am tras si de pesti mari
zau nu vreau sa calc lumea pe bataturi si sa laud mulinetele bait cast caci nu e cazul... , zic simplu caci mie imi plac si au locul lor...
in timpul drilului cu pesti mari singurul motiv din care cauza s-ar rasuci ar fi daca ar fi tinute nashpa... , adica firul ar aplica forta pe inelul din virf din lateral sau din orice alta pozitie cind nu " e... pe peste... "
zau !
ai peste in ea... ti virfu sus... si lanseta in mina ca pe muchia mesei si se centreza singura
nu tre forta sau cruce in cotor ca sa o ti acolo... ci sta singura
io nu tin dejtu pe molinel sau mineru strins in mina.. ci o las de voie... si nu se rasuceste atita timp cit e pe peste..
zau nu vreau sa calc lumea pe bataturi si sa laud mulinetele bait cast caci nu e cazul... , zic simplu caci mie imi plac si au locul lor...
in timpul drilului cu pesti mari singurul motiv din care cauza s-ar rasuci ar fi daca ar fi tinute nashpa... , adica firul ar aplica forta pe inelul din virf din lateral sau din orice alta pozitie cind nu " e... pe peste... "
zau !
ai peste in ea... ti virfu sus... si lanseta in mina ca pe muchia mesei si se centreza singura
nu tre forta sau cruce in cotor ca sa o ti acolo... ci sta singura
io nu tin dejtu pe molinel sau mineru strins in mina.. ci o las de voie... si nu se rasuceste atita timp cit e pe peste..