Mulineta spinning somn

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ULK
veteran
veteran

Re: Mulineta spinning somn

Mesaj de ULK » 12 Noi 2012, 14:14

Adica dece trebuie sa tii degetul pe mulineta la baitcasting in drill si dece nu poti sa ai foregrip? :). Not true. Din punctul asta de vedere nu e diferenta.
Ca se oboseste cu motorul asta iar nu e adevarat :)...Partial poate.

Ca sunt legate in hamuri si chestii...Asta rezolva si fortele de torsionate al incheieturii si nici mulineta nu mai vrea atunci sa se dea peste cap?.Sau cum? Care e legatura..ca eu nu vad.

Anem...mi-a raspuns o laie :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 12 Noi 2012, 14:17

Montatul in spirala nu sunt tocmai convins ca rezolva in totalitate problema, poate o mai atenueaza dar mulineta oricum ramane sus si asta este suficient sa existe o forta de torsiune acolo, indiferent de modul in care e facut spiral-wrap-ul ala ...
Ca unul care pescuiesc cu asa ceva iti spun ca o rezolva suta la suta..
Ca si fapt divers una dintre primele serii de lansete facute de Garry Loomis, au fost toate,toate spiral wrap..De ce??Deoarece eraconvingerea producatorului dar si a altor rodbuilderi,precum Steve Gardner,ca este o solutie foarte buna..Din pacate ,nu a prins la public,si dupa cum producatorii sint dependenti de vinzari le-au retras de pe piata ,acest montaj fiind folosit doar de catre cei care ii inteleg cu adevarat avantajele...

http://www.acidrod.com/acidrods.html

Nu este nici fita nici excentricitate...parerea mea este aceea ca, este pentru cei care inteleg ca in constructia de lansete ,lucrurile nu stau pe loc si intotdeauna este loc de 'mai bine'....chiar daca imbunatatirile sint minore sau ciudate...pas cu pas,duc spre lansete din ce in ce mai bune..e doar o parere...nu vreau sa o impun nimanui..fiecare pescuieste cu ce-i place..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 12 Noi 2012, 14:18

ULK scrie:Adica dece trebuie sa tii degetul pe mulineta la baitcasting in drill si dece nu poti sa ai foregrip? :). Not true. Din punctul asta de vedere nu e diferenta.
Ca se oboseste cu motorul asta iar nu e adevarat :)...Partial poate.

Ca sunt legate in hamuri si chestii...Asta rezolva si fortele de torsionate al incheieturii si nici mulineta nu mai vrea atunci sa se dea peste cap?.Sau cum? Care e legatura..ca eu nu vad.

Anem...mi-a raspuns o laie :)
ULK, fortele de torsiune sunt anulate cu "hamurile" montate pe mulineta, daca ai vazut toate multiplicatoarele de big-game au niste "gaici" in care sunt bagate niste corzi care sunt prinse de scaunul pe care sta pescarul. asta este motivul pentru care aia trebuie doar sa traga de lanseta (asemeni spinning-ului) fara a se ingrijora ca multiplcatorul se va rasuci in jos ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 12 Noi 2012, 14:20

http://www.acidrod.com/fishpics.html

Utati-va la tonul asta.....Lanseta a fost acidwrap(spirala)
Sa imi zice-ti daca prin apele noastre ,europene,se compara vreun somn cu pestii aia de apa sarat,care se stie ca au racheta-n fund??
Oare aia de prosti or apelat la montajul in spirala??
Hai ca acuma sare imediat Petreus la git.. :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 12 Noi 2012, 14:23

Intradevar exista o diferenta esentiala si in legatura cu despre ce vorbim aici dar inca nu s-a pomenit :)

Anem...daca ai observat alea sunt folosite foarte rar...doar cand sunt pesti enormi in dril....mai mult sa nu iti smulga pestele lanseta din mana asa cum este ancorat inclusiv pescarul...
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 12 Noi 2012, 14:27

Care este max drag-ul unei mulinete de cast si care este al unei mulinete de spin SW marimea 5-6000?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 12 Noi 2012, 14:53

Tavi scrie:Care este max drag-ul unei mulinete de cast si care este al unei mulinete de spin SW marimea 5-6000?

pai depinde de marimea mulinetei de cast..............sunt baitcastore adevarate storcatoare de struguri dar si baitcastore de finesse care nu au nici frana unei mulinete de spin
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 12 Noi 2012, 15:03

sunt convins ca-s de toate felurile...
ok, atunci ce molinea de cast s-ar preta la pescoitul somnului asa cum vad ca dau baietii, cu fire de 80 si bete de 50-100 de grame?
ULK, ia da tu un google dupa stand up trolling rods, vezi cum facut cotorul lansetei si dup-aia uita-te si la centurile in care se fixeaza si poate te prinzi cu e cu torsiunea la lansetele alea :P
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 12 Noi 2012, 15:13

Tavi scrie:sunt convins ca-s de toate felurile...
ok, atunci ce molinea de cast s-ar preta la pescoitul somnului asa cum vad ca dau baietii, cu fire de 80 si bete de 50-100 de grame?
habar n-am , ca nu dau la asa ceva , dar in mod sigur exista modele bune si pentru aplicatia asta ....

cred ca Shimano Calcutta de la 201 in sus , sau de la Ryoga in sus .....sunt ce trebuie
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 12 Noi 2012, 15:15

Gigel , io nu am ce sa zic decat ..... :lol: :lol: :lol:

Batu ala nu-i de spin , sau de pescuit cu naluca-n mana , cel putin nu cred dupa mulinatea care-i pe el si ii prea scurt ,poate ma insel da nu cred , si nici mulinelu nu-i de cast , a , ca ai vazut tu ca seamana nu unu de cast ii altceva , insa ce crezi tu is de-a tale Gigele :lol: :lol:

ULK , betele de pescuit cu naluci lansate sau coborate sub barca si alea de trena de la un anumi calibru in sus au cotoru marcat , ori in cruce ori plat , vreu sa zic ca taiate in interior in cruce sau o singura taietura , iar centurile is si ele la fel , batu ii o surubelnita in cruce si intra intr-o centura in cruce , la fel poate sa fie o surubelnita plata . Ala nu-l misti de acolo , si in situatia asta chiar se produce torsiune , insa daca ti se misca batu-n mana esti pierdut , practic de aici o aparut spiralwrapu , da unii builderi l-au bagat in cast , marea gaselnita , ca orice chestie noua prinde la unii , la altii nu :)

Toata Europa da bine mersi cu scule de spin lungi la somn ,pe rauri mari , Italia , Spania ,Germania , de ce oare ?

Scrie răspuns