Micro guides

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Re: Micro guides

Mesaj de Sorin » 20 Feb 2013, 16:21

Cristi ,
Nu intru in concepte teoretice de rodbuilding , pentru ca nu ma pricep si recunoasc asta
Mai trag cu ochiul pe la voi rodbuilderii si mai aflu cate ceva .

La ce sunt expert insa este cum se potriveste lanseta mea cu ce pescuiesc eu :D :D
acolo nu ma poate contrazice nimeni :D

Lansetele cu micro pe care le am , de cast si de fabrica au plecarea mai mica de 10 , cred ca e 7 , dar in niciun caz firul ce iese din mulienta low profile nu face unghi cu inelul de plecare ( e corelata marimea inelului de plecare cu distanta fata de mulineta )...am sesizat imediat o astfel de neconcordanta la o lanseta custom si am modificat distanta inelului de plecare fata de mulineta incat lanseul sa fie neafectat .....
Si am sesizat-o pentru ca mi-am dat seama ca lanseurile pe care le facema erau mai scurte cu putin decat normal .
Remediat , rezolvat .....dau cu ele de zbarnaie
Am avut sansa sa am in mana 3 variante ale aceleiasi lansete : X10 de la Phenix , montate cu : microguide , inele nromale cu frame de titaniu si inele normale alconite

Diferente mari de tot ale lansetei si doar datorita inelelor ....incredibil ce mult conteaza

Asa ca daca va place actiunea unui blanc si vreti sa o pastrati intacta , cel mai bine e microguide
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 20 Feb 2013, 16:34

Gigi iar ne scoti interviul cu Tom Kirkman si Steve Garder care au consumat totul in privinta Micro inelelor , un citat despre numarul si marimea inelelor in functie de orice putere si lungime de blank nu gasesti ?

Probabil ca aici te doare pe tine...
Ai cam ramas de caruta,si acuma alergi din urma cu limba scoasa..
Surprise...s-au 'consumat 'multe..
As putea sa-ti spun niste concluzii de la mine cu privire la microinele si pescuitul in conditii dificile..cu blankuri de diferite puteri-lungimi...mreana si avat la jig,iarna,dar ma abtin...generos cum sint :lol: iti las si tie o parte din placerea de a descoperi unele aspecte in acest sens...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Feb 2013, 16:37

Cam asaceva cum zice Sorin.

Si invers oare merge?

Adica in caz ca un UL este echipat cu inele putin mai grele si din cauza asta are un comportament putin mai biciuit care parca da impresia fa se incarca mai bine cu micro naluci...Spun ca da impresia ca defapt si fara o naluca de 2g in varf ,biciuesti cu el lafel. Oare poate suferi la capitolul lungimea lanseului doar din cauza ca devine mai stiff cu inele mici...ne mai incarcand asa cu aceste greutati mici?
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 20 Feb 2013, 17:01

Sincer , nu cred sa ai probleme suplimentare din cauza asta
esential e ca miscarea de lanseu sa fie una continua , nu sfichuita din varf si blancul sa se incarce ....daca se incarca si singur , cu atat mai bine
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Feb 2013, 17:05

Dap...cam asa presupun si eu...Dar stii cum e ...una e sa presupui si alta sa stii :). Poate aflam candva.
UlKustom Rods

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Feb 2013, 17:17

Ramanand la UL si mai precis in sfera inferioara al acestuia in ceeace priveste greutatea nalucilor s-ar putea totusi sa se observe diferente mai accentuate in lungimea lansarii, provocate de modificari (ca ex. comportamentul blankului in functie de inelele montate)....fata de alte categorii de putere.
UlKustom Rods

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 20 Feb 2013, 17:37

Corecte observatiile legate de alegerile unor inele putin mai grele pentru a arunca bine in plaja inferiaoraa unor blankuri de UL si L(care nu au fost proectate pentru Micro guides :wink: ).

Cam toate blankurile actuale UL sunt prea tari pentru inele Micro

blankuri UL date 1/32 oz si care sa arunce in modeul elastic greutati de 0.7-0.8g.

Ramane solutia cu un varf blectorizat, inele un pic mai mari dar tot micro sau alte solutii......

Un numar mai mic de inele putin mai grele fac ca lanseta sa se incarce mai bine cu 1-2g pe blankuri UL sau L.

Sorin zici bine de lanseul continuu si amortizat , pescuitul la musca te invaata multe inclsusiv asta si la cel mai inalt nivel.

Gigi iar pozezi in mare descoperitor si iar poluezi un topic tehnic

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 20 Feb 2013, 17:42

Si vad ca pe orice topic tehnic apar musai in banc si cu dintii ranjiti Gigi, ULK si Andrei :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 20 Feb 2013, 17:46

Da Ene,eu am inceput cu atacurile la persoana..ai dreptate...tu esti ...imaculat.Eu vorbesc de rau pe altii,si felul cum lucreaza ,tu esti un fel de Maica Tereza a rodbuilderilor..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 20 Feb 2013, 23:35

cristian.ene scrie:Gigi iar pozezi in mare descoperitor si iar poluezi un topic tehnic
cristian.ene scrie:Si vad ca pe orice topic tehnic apar musai in banc si cu dintii ranjiti Gigi, ULK si Andrei :lol:
Cu tot respectul Cristi dar prima ta interventie in acest topic incepe cu o serie de ironii...direct, fara nici un atac din partea nici unui user. De ce te miri apoi cand esti luat in suturi?! De fapt nu te miri, chiar pari indignat si deranjat. Sfatul meu e sa fi un pic mai putin agresiv (ironic) si o sa vezi ca nimeni nu are nimic cu tine. Sau daca iti plac intepaturile nu te mai plange...e normal ca ele sa apara atunci cand le provoci.
cristian.ene scrie:Adelin,stiu ca ai pescuit cu Wright & Mc Gill care a fost prima lanseta cu Micro inele introdusa in RO.

Toti spun ca lanseta isi conserva mai bine caracteristicile blankului (vibratii mai putine ,echlilibru mai bun, stres mai mic in lasneu si drill) dar nu am vazut nici pe blogul lui andrei sau Gabie nici o lanseta montata cu Micro sau promovarea avantajelor care zic eu sunt evidente pentru anumite aplicatii.
....

Andrei,te agiti cam mult si fara folos :lol:
Si cu tot am montat o lanseta cu inele Micro pe blank NFC din 2 bucati vezi şi tu cum trebuie sa arate o mufă care nu cedeză când nu ar fi cazul
cristian.ene scrie:Gigi iar ne scoti interviul cu Tom Kirkman si Steve Garder care au consumat totul in privinta Micro inelelor :lol: , un citat despre numarul si marimea inelelor in functie de orice putere si lungime de blank nu gasesti ?
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Scrie răspuns