Micro guides

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Micro guides

Mesaj de cristian.ene » 07 Feb 2013, 10:41

Am deschis acest topic pentru a discuta de avantajele si limitele inelelor Micro in varianta spinning sau casting asa cum au experimentat pescari care au lansete cu acest tip de inele.

Ca reper sigur ca inele sunt Micro nu sunt doar ai mici(4.5 / 4.0 / 3.5mm) ca diametru dar pe lanseta sunt montate si un numar mai mare de inele comparativ cu montajul Fuji Concept.

Inele disponibile pentru Spinning : seturile American Tackle, Fuji KR (KL-H / KT) si Kigan care au copiat inele Fuji, BAtson doar ineel cu pastila metalica

pentru casting inele diponibile ATC, Fuji sau Kigan si Batson.

In Romania prima lanseta de serie cu inele Micro care am vazut-o a fost W & Mc Gill Skeet Reese dar in acest moment multi producatori ofera lansete de fabrica cu inele Micro cel putin pe piata din USA.

suli
senior
senior

Re: Micro guides

Mesaj de suli » 07 Feb 2013, 13:33

:D Se spune ca ai mai multa precizie in lansat si ca mareste distanta de lansat,dar se pare ca au
si desavantaje,cum ar fi pescuitul iarna cind acumuleaza gheata la inele,cind se pescuieste
in locuri cu multa vegetatie dau probleme,, si pentru cei ce folosesc inaintas de fluorcarbon,
nodul nu trece usor prin microinele.
Nu am avut ocazia sa probez,tot ce am spus am citit in un forum.
Un salut.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 07 Feb 2013, 13:41

In numarul din octombrie 2012 al revistei Aventuri la Pescuit,ai un articol pe aceasta tema plus interviu cu Tom Kirkman si Steve Gardner.

Gardner este cel care a preluat conceptul de microinele de la europeni(astia le folosesc pe feedere),si le-a pus pe lansetele de spinning,ori casting.

Este interesant ce zice cu privire la avantajele si dezavantajele acestor inele,atit unul,cit si celalalt..Din piata americana de profil,microinelele,au cucerit cam jumatate...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 07 Feb 2013, 15:20

Interesant topic... :). Loomis inca nu a pus pe Edge-uri? Ca spiral stiu ca da.
Gardner si Kirkman mi-au promis o poza facuta tinand revista in mana ce le-am trimis cu interviul,facuta direct la International Custom Rod Building Expo de anul acesta in data de 23-24 februarie Salem, North Carolina.

Mai multe informatii decat ce ne-a dezvaluit Gardner in legatura cu aceste inele, greu poate sa furnizeze oricine de pe la noi....adica nimeni, mai precis.

Noi am putea doar sa repetam ce a zis el. Un lucru este cert, era mare pacat sa nu se intample portarea lor pe lansetele de spinning/casting.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 07 Feb 2013, 21:51

Hai nu va intindeti ca-i topic serios, de echipamente si accesorii.
E suficienta o singura gluma buna off topic, respectiv gluma mea. Restul se poate sterge. Adelin? :P
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 19 Feb 2013, 19:49

Si ceva poze cu lansete de spinning montate cu inele Micro se tot vorbeste doar ca poze nu am vazut nicaieri.

Am montat in 2013 pe un Seeker SP 700-2, NFC FW702, Cabela`s IM7 705-2 (2 lansete 2 tipuri de montaj) , Seeker 653-2.

Urmeaza sa fac o comparatie video(distributie de forte, performante lanseu) intre 3 lansete montate pe blank Cabela`s IM7 705-2 montat cu Micro, o varianta de Micro si un montaj standard.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 20 Feb 2013, 01:20

Tavi scrie:Hai nu va intindeti ca-i topic serios, de echipamente si accesorii.
E suficienta o singura gluma buna off topic, respectiv gluma mea. Restul se poate sterge. Adelin? :P
Am sters ce era in plus...la cererea lui Tavi. Era pacat sa o ia razna un topic care incepuse promitator.

Ca sa fiu on-topic, mie imi place mai mult micro. Blank-ul isi pastreaza caracteristicile dupa montare si cred ca vibratiile firului se transmit mai bine pe blank fiind mai aproape de acesta si datorita nr sporit de microinele...nu pot spune cu exactitate daca se lanseaza mai bine, dar impresia mea este ca lanseul e mai curat.
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 20 Feb 2013, 10:19

Adelin,

stiu ca ai pescuit cu Wright & Mc Gill care a fost prima lanseta cu Micro inele introdusa in RO.

http://www.wright-mcgill.com/skeet-rees ... ycomb-rods

Toti spun ca lanseta isi conserva mai bine caracteristicile blankului (vibratii mai putine ,echlilibru mai bun, stres mai mic in lasneu si drill) dar nu am vazut nici pe blogul lui andrei sau Gabie nici o lanseta montata cu Micro sau promovarea avantajelor care zic eu sunt evidente pentru anumite aplicatii.

Inelele sunt ATC si are 12 inele +top dar stripperrul/plecare este amre din cate imi aduc aminte este de 30mm.

Noile inele Fuji sau altee folosesc inele stil Match cu profil inalt si pastila mai mica de maxim 25mm( 20mm / 16mm).

St.Croix Extreme 2013, noile Shimano Cumara sau Colmic top series au inele Fuji KR concept

http://www.stcroixrods.com/product/legendxtreme

http://xxx.shimano.com/publish/content ... umara.html

Mai nou Micro inele au trecut de primele teste si cu pescuit cu inaintas de 0.50mm prin inele Micro care s-au descurcat bine. Nici cu gheata pe inele nu sunt probleme mai mari decat cu inele standard de la 5.5mm in sus. Nu trag inca decat o concluzie partiala pana la mai multe teste care sa confirme diferente semnificative.

Discutia are sens pentru ca majoritatea firmelor pun inele cu diametru de 4.0mm sau mai mici care au avantajele lor dar si limite in folosirea firelor mai groase.

Este interesant de urmarit care sunt limitele de folorisire a anumitor grosimi de fire in functie de diametrul inelelor micro si diferente intre inelele Fuji KR Concept si Micro Wave guides.

Si cu lansete custom cu ce tip de inele Micro ai pescuit ?

julien
veteran
veteran

Mesaj de julien » 20 Feb 2013, 10:29

Fiind un topic interesant, ma bag si eu in seama cu cateva concluzii,zic eu,obiective. Chiar daca am fost intr-o oarecare masura reticent la montarea lansetelor cu micro guides din cauza ca m-am gandit in primul rand la dezavantaje, am experimentat totusi acest montaj pe un Cabelas IM7 704-2. Initial a fost montat in concept clasic cu 8inele+top. Am facut un montaj cu micro 10+top. Am reusit astfel sa percep mult mai usor diferentele fiind montaje diferite pe acelasi blank.
Pana acum dupa ce l-am pescuit de cateva ori nu am reusit sa gasesc nici-un dezavantaj, dimpotriva ,numai avantaje.
In primul rand am castigat in lansare, lucru care ma interesa mai putin pt.ca pescuiesc preponderent din barca, blankul are o revenire mult mai buna, transmite mult mai bine iar precizia lansarii s-a imbunatatit.
Am castigat si la puterea de lansare. Chiar daca este un blank dat de producator ca fiind moderat pana la 21gr, de fapt este un fast care inainte de montajul cu micro in lansari cu 14gr era cam la limita superioara, acum am pescuit cu 17gr pe adancimi de 10-12m lejer. N-am incercat 21gr, dar cred ca ar merge.
Referitor la pescuitul cu inaintas initial am folosit Sufix performance braid de 10lb si fluorocarbon de0,25 dupa care am pus un inaintas putin mai"gros"- 0,55. Amandoua au trecut foarte bine prin inele(ultimele inele sunt de 4,5).
Referitor la inghetatul firului pe inele eu cred ca foarte mult conteaza firul folosit, adica, cat de multa apa retine. Am pescuit cu un prieten, amandoi in barca. El pescuia cu super pe 10lb, ultimul inel era cred de 5. Firul lui a inghetat pe inele inaintea sufixului 10lb, cu care pescuiam eu.
In concluzie tot ce o sa-mi montez de acum incolo va fi cu micro. Ramane de vazut daca se preteaza si pe lansete H sau MH. Probabil o sa experimentez si pe un astfel de blank.

julien
veteran
veteran

Mesaj de julien » 20 Feb 2013, 10:38

Scrie răspuns