Nici macar nodul nu reprezinta o problema pana la anumite grosimi. Eu am folosit din start cele de marimea 4,atat Sic cat si alconite cu topuri de 4 respectiv 4,5. In setup-uri de 10+1 pe 7' si 8+1 pe 6' . Cu fire de la 8 pana in 15lb cu leader de 8 fluoro, trecand nodul prin inele la lansare. Nici o problema nu creaza.
Ene poze sunt de doi ani ...chiar in topicul asta....de asta nu vezi.
Poze cu microwave montat o sa fac weekendul acesta, ca ajung tarziu zilnic si nu am doar lumina artificiala si ies pozele aiurea.
Ca o idee ...despre micro-uri pe UL care vor fi folosite cu micro-voblere de gramaje gen 1-2g sa apara inca un dezavantaj pe langa cele stiute deja. Inelele micro aducand firul foarte aproape de blank(runnerele), fapt ce da un oarcare senzitivitate in plus si este de dorit in alte situatii...in cazul unor fire mono subtiri si naluci de gramaje mici pot facilita aparitia lipirii firului de blank datorita tensiunii de suprafata si care poate sa fie greu de invins de greutatea mica aruncata.
Am discutat aceasta problema cu mai multi builderi americani,dar cel mai mult am dezvoltat-o cu Todd Vivian de la MudHole. Pentru ca in ciuda faptului ca sunt destui care dau dupa crappie pe la ei cu echipamente UL, nici un builder nu a putut sa imi dea niste raspunsuri sigure ...Nu aveau date concrete . Testarea ramanand sa o fac eu si sa revin cu date masurate exact.
Singurul cum ziceam a fost Todd care mi-a dar niste marimi concrete si un spacing folosit de el. Foarte interesant dealtfel, fiind vorba de un setup de 11+1 pentru un blank de 6'6"....Dar pare plauzibil fiind singura rezolvare ...punand inelele si mai des, poti sa elimini efectul tensiunii de suprafata...fara a fii nevoit sa folosesti spray-uri speciale.
Ene...pai zici ca ai citit interviurile dar tu vrei concret.Pai oamenii aia vorbeau din burta?

. Sau ii puteam sa pun acele intrebari daca habar nu aveam doar teoretic?