Micro guides

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Micro guides

Mesaj de semlecangheorghe » 20 Feb 2013, 10:38

Este interesant de urmarit care sunt limitele de folorisire a anumitor grosimi de fire in functie de diametrul inelelor micro si diferente intre inelele Fuji KR Concept si Micro Wave guides.
Americanii folosesc la bass si fire de 60lb.Iata ce spune Steve Gardner ,pentru revista 'Aventuri la pescuit'...
Micro-urile mi-au permis sa cresc numarul inelelor folosite,imbunatatind astfel controlul firuluiIn acelasi timp,am redus greutatea lansetei in partea superioara,am adus punctul de balans si mai in spate,am micsorattimpul de revenire al blancului,iar prin asta am crescut performantele generale ale lansetei.
M.G.;Pina la ce putere a blancului,se pot folosi inele atit de mici??

S.G.;Nu stiu pentru ca eu construiesc exclusiv lansete de bass si cred ca nimic din ce o sa construiesc nu va excede vreodata limitele inelelor micro.Le folosesc pe lansete pentru flipping,cu fire impletite de 65lbsi pe lansete pentru swimbait-uri,de pina la 8 8oz,cu fire impletite de 80lb,si nu pot spune ca am atins limita superioara.Am construit citeva d-lui Batson pentru a le folosi la pescuit in ocean si am citiva prieteni care le folosesc la pescuitului bass-ului dungat si la sebasta.Din cite stiu,nu au vut nici o problema cu ele"
......................................................................................................................................................................................... -2mm pina in 10-20lb fluoro sau mono si 30lb multifilament.
-2.5mm pina in 17lb fluoro si 45 lb multifilament
-3mm pina la orice am folosit pina acum,inclusiv fluoro de 20lb si impletit de 80lb..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 20 Feb 2013, 11:00

Am citit articolul, vorbeam de experiente directe cu lansete custom montate cu Micro inele.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 20 Feb 2013, 11:07

Sau xperiente cu lansete de fabrica , Colmic au si ei o serie Heracles care este mai buna decat W&McGill si ca blank si cum este montata.

S-a vandut destul de bine asa ca este destul de cunoscuta.

Inele sunt Sea Guide pastile ok rama flexibila, inelele sunt bine alese ca marime si cum sunt pozitionate, cele mai mici sunt de 4.0mm.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 20 Feb 2013, 11:19

[quote="cristian.ene"]Adelin,

stiu ca ai pescuit cu Wright & Mc Gill care a fost prima lanseta cu Micro inele introdusa in RO.

quote]

poate la magazinele de produse de pescuit din Romania
ca intrasera de pe ebay cu mult inainte :))))

si concluziile areu aceleasi ....numai avantaje

singurele dezavantaje gheata pe inele si nodul de la folosirea unui leader ....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 20 Feb 2013, 11:28

cristian.ene scrie:Adelin,stiu ca ai pescuit cu Wright & Mc Gill care a fost prima lanseta cu Micro inele introdusa in RO.

http://www.wright-mcgill.com/skeet-rees ... ycomb-rods

Toti spun ca lanseta isi conserva mai bine caracteristicile blankului (vibratii mai putine ,echlilibru mai bun, stres mai mic in lasneu si drill) dar nu am vazut nici pe blogul lui andrei sau Gabie nici o lanseta montata cu Micro sau promovarea avantajelor care zic eu sunt evidente pentru anumite aplicatii.
Si cu lansete custom cu ce tip de inele Micro ai pescuit ?
Ultima cu inele micro, care imi place si cel mai mult, e un Phenix K2 pana intr-un oz si pot sa zic ca suna ca o vioara. :lol:

Articole cu micro mai gasesti, doar sa vrei: http://www.wsbteam.com/reviews/renuntand-la-principii/

http://asavacustom.com/galerie/cranberr ... ul-tuturor
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 20 Feb 2013, 12:00

Cristi....cata rautate emani prin toti porii... Tot ce pot sa zic ... e bine ca ai descoperit si tu America... oricum printre toate beneficiile observate, cel cu distanta... pana una alta este subiectiv.... Din testele ce le-am efectuat pana in prezent.... faptul ca mi se pare ca lanseaza mai bine nu este acelasi lucru cu lanseaza mai bine si este dovedit ca nu inseamna ca lanseaza mai bine din teste reale... deci o concluzie total subiectiva...

Ca sa nu ma intelegi gresit si sa revii cu postari dupa jumate de an ca Sava a zis asa sau asa... iti traduc ce vreau sa spun:
- Nu contest ca o lanseta cu inele Micro nu lanseaza mai bine, spun doar ca din "testele" efectuate de tine nu reiese decat... asa cred eu, asa mi se pare (adica esti SUBIECTIV - la experianta ta... ca asa ti s-a parut tie).... Am lanseta de spinning cu inele Micro din 2008 sau 2009... si nu am zis sus si tare ca am descoperit AMERICA (practic asta zici)... Chiar mai am cateva proiecte personale cu inele micro, asa ca....
REPET, ca sa fiu sigur ca ai inteles: NU CONTEST FAPTUL CA INELELE MICRO AU AVANTAJELE ENUMERATE DE TINE, DOAR CA DIN CE AI FACUT PANA ACUM NU REIESE, DECAT PRIN PRISMA SUBIECTIVITATII TALE...PRACTIC AI ENUMERAT UN SIR DE AVANTAJE PE CARE LE GASESTI PE SITUL ORICARUI PRODUCATOR DE LANSETE CARE ARE IN PORTOFOLIU CEL PUTIN O SERIE DE LANSETE CU INELE MICRO.... Adica nu vi cu nimic nou... decat ca ai observat din punctul tau de vedere... repet SUBIECTIV.....ca asa e cum zic toti.... oboseste-te si fa teste concrete daca vrei sa vi cu "ceva nou"... prin asta vad ca vrei sa te deosebesti... prin faptul ca "vi cu ceva nou"... cand de fapt ... ai enumerat ce gasesti pe orice site a oricarui producator de lansete cu inele micro. ... poate aflam si noi cu cat lanseaza mai departe o lanseta cu inele micro de exemplu... din vre-un articol de-al tau, poate faci si alte observatii, cum ar fi si cateva dezavantaje, pe care le poti observa pescuind in alte situatii decat pescuitl la strapazani si bibani...

Ai 2 exemple mai jos:

1. un dezavantaj al inelelor micro, care pe mine nu ma deranjeaza (adica pot sa pescuiesc si sa-mi curat inelele), dar pe alti pescari i-a incurcat.... pescari de competitie, pe care-i cunosti personal... nu dau nume.... Pe lacurile de munte, in ultimii ani se formeaza o alga la suprafata apei care se lipeste foarte repede de inele... iar la microuri, mai ales daca pescuiesti cu leader... la un moment dat observi ca nu mai trece nodul prin inele din cauza cumulului de alga pe inel.... la inelele mai mari, adica marimea 5 sau 5.5... aceasta problema dispare... nemaifiind nevoie curatarea lor in timpul pescuitului... Este doar un exemplu, pe care-l poti observa pescuind... in diverse medii din tara...

2. La lansete XUL, de exemplu cu inele micro de 3mm daca pescuiesti cu textil si leader, si vrei sa pescuiesti cu gume pe jiguri de 1g sau mai mici la pastrav (nu stiu daca ai experimentat cu acest pescuit....).... din cauza nodului, firul cu naluca acea foarte usoara trece foarte greu prin inelele acelea (de fapt nodul - pentru ca naluca acea usoara nu are aceeasi inertie ca o rotativa de 3g de exemplu), asa ca le-am schimbat cu inele de 4 sau 4.5mm si problema dispare de exemplu... Poate ca mai sunt exemple de contraindicatii, dar astea sunt cele pe care le-am observat pescuind.... Intradevar sunt cazuri izolate si al doilea este pentru o aplicatie foarte specializate... dar exista....

In rest.... asa cum zici... numai avantaje:)...

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 20 Feb 2013, 12:07

Sorin scrie:
cristian.ene scrie:Adelin,

stiu ca ai pescuit cu Wright & Mc Gill care a fost prima lanseta cu Micro inele introdusa in RO.

quote]

poate la magazinele de produse de pescuit din Romania
ca intrasera de pe ebay cu mult inainte :))))

si concluziile areu aceleasi ....numai avantaje

singurele dezavantaje gheata pe inele si nodul de la folosirea unui leader ....

...acuma vrei si stramta si sa intre usor.... :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 20 Feb 2013, 12:14

e stramta numa prima data :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 20 Feb 2013, 12:19

De lansete de casting montate cu Micro guides stiu dar spinningurile sunt mult mai populare si modificarile fata de montajele clasice sunt si mai semnificative.

Sorin,

pe lanseta Kisteler Z-Bone LE au montat o plecare foarte mica care este diferita de montajul KR pentru casting

In cel mai complet film despre noile inele Fuji KR de spinning si casting se pot vedea si ce marimi de inele recomanda pentru plecarea pe lansetele de casting( KW 10mm)

http://www.youtube.com/watch?v=MDJiVBIC3Q0

Se vede in film ce probleme apar cu inele prea mari sau prea mici .

Sorin pe lanseta Z-Bone ai inel de plecare mai mic de 10mm si unghiul faţă de blank si mulineta este diferit comparativ cu inelul KW10.

Daca pentru lansetele de casting lucrurile si marimea inelelor sunt mai simplu de acordat cu puterea blankului la spinning sunt mai multe nuante si diferente si variatii de montare :wink:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Feb 2013, 12:26

Nici macar nodul nu reprezinta o problema pana la anumite grosimi. Eu am folosit din start cele de marimea 4,atat Sic cat si alconite cu topuri de 4 respectiv 4,5. In setup-uri de 10+1 pe 7' si 8+1 pe 6' . Cu fire de la 8 pana in 15lb cu leader de 8 fluoro, trecand nodul prin inele la lansare. Nici o problema nu creaza.

Ene poze sunt de doi ani ...chiar in topicul asta....de asta nu vezi.

Poze cu microwave montat o sa fac weekendul acesta, ca ajung tarziu zilnic si nu am doar lumina artificiala si ies pozele aiurea.

Ca o idee ...despre micro-uri pe UL care vor fi folosite cu micro-voblere de gramaje gen 1-2g sa apara inca un dezavantaj pe langa cele stiute deja. Inelele micro aducand firul foarte aproape de blank(runnerele), fapt ce da un oarcare senzitivitate in plus si este de dorit in alte situatii...in cazul unor fire mono subtiri si naluci de gramaje mici pot facilita aparitia lipirii firului de blank datorita tensiunii de suprafata si care poate sa fie greu de invins de greutatea mica aruncata.

Am discutat aceasta problema cu mai multi builderi americani,dar cel mai mult am dezvoltat-o cu Todd Vivian de la MudHole. Pentru ca in ciuda faptului ca sunt destui care dau dupa crappie pe la ei cu echipamente UL, nici un builder nu a putut sa imi dea niste raspunsuri sigure ...Nu aveau date concrete . Testarea ramanand sa o fac eu si sa revin cu date masurate exact.

Singurul cum ziceam a fost Todd care mi-a dar niste marimi concrete si un spacing folosit de el. Foarte interesant dealtfel, fiind vorba de un setup de 11+1 pentru un blank de 6'6"....Dar pare plauzibil fiind singura rezolvare ...punand inelele si mai des, poti sa elimini efectul tensiunii de suprafata...fara a fii nevoit sa folosesti spray-uri speciale.

Ene...pai zici ca ai citit interviurile dar tu vrei concret.Pai oamenii aia vorbeau din burta? :). Sau ii puteam sa pun acele intrebari daca habar nu aveam doar teoretic? ;)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Scrie răspuns