Maver

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Închis
Musti
veteran
veteran

Re: Salut!

Mesaj de Musti » 25 Aug 2007, 23:42

Dan Cristian scrie:Am citit cu mare interes parerile dumneavostra si trebuie sa recunosc ca fiecare are dreptatea lui. In cea ce ma priveste pe mine si dilema mea eu vreau un bat de 2.40 a carui actiune sa fie pana in 20g si acre totusi sa nu aiba un pret destul de mare!! Pana la urma cred ca am sa optez pentru un maver Light plus 2.40 5-12g...deoarece zic eu se preteaza la mai multe feluri de pescuit chiar si la stiuca din delta(nalucile de la besti foarte putine depasc aceast gramaj iar voblerelepana in 12 g sunt ok) ... cat despre mulineta dupa foarte multe cautari cred ca un shimano nexave2500(eu am gasit-o ca fiind cea mai usoara in raport cu batul). Aceasta parere mi-am format-o si din cauza ca am fost in magazinul maver din cluj unde am vazut diferenta intre maver ultra care este forte elestic si stralis light plus care este mai rigid. Sincer as opta pentru stralis spigot de 2.40 10-30g dar am impresia ca este foarte rigi si din cauza numarului mare de inele ...sfaturi pareri???

O ultima nelamurire ar fi ... care este cel mai usorb bat/bete si cea mai usoare mulinete de spinning de pe piata acuma???

Va multumesc si fir intins!!!
Stralis Light Plus Spigot 2,40m 5-12g a fost batul meu preferat pt. o buna bucata de timp. Cand ai de plecat pe rau la vale si ai de facut km, fara acces auto facil, esti pus in situatia de a lua cu tine un singur bat care sa te serveasca indiferent ce anume ai ca tinta: clean, avat, biban, eventual stiuca, daca se poate cu o plaja cat mai variata de naluci. Pana sa-mi iau XML-ul, batul care ajungea sa fie de cele mai multe ori ales a fost acest Maver. Poate de aceea are la activ o gramada de capturi. S-a descurcat bine cu oricare din speciile pomenite. E drept n-am prins trofee, dar, am mai spus-o, avat de 3,5kg a scos din apa fara probleme. Eu i-am facut o mica operatie estetica, in sensul ca i-am scurtat manerul si am introdus o mica contragreutate de plumb in cotor inainte de a pune inapoi dopul metalic care inchide blancul. Asa a devenit si mai indemanatic. E drept, n-am folosit cu el naluci mai grele de cele 12g. Avand in vedere, insa, ca aceasta greutate este absolut acoperitoare, eu zic ca acest bat ar fi o alegere buna si pentru tine. Stralis Spigot 2,40m 10-30g e un bat prea rigid pentru a-l folosi cu voblere usoare. In plus e si un bat semnificativ mai greu.
Despre mulinete usoare, dar care sa nu fie din clasa micro, eu ti-am spus parerea mea: Daiwa SS Tournament 1300. Cantareste 240,97g, in conditiile in care capacitatea tamburului e chiar mai mare decat la o Daiwa de clasa 2500. Alte calitati sau defecte n-are rost sa mai enumar, pt. ca ai sa gasesti pe forum destule. Cred ca e cea mai controversata mulineta de pe rapitori.ro. Spun doar atat: eu am 2 si pescuiesc aproape exclusiv cu ele.
Dar, cum aceasta Daiwa n-o gasesti in Romania si nici nu e ieftina, avand in vedere pretul de cca 90$ in SUA, care nu include si tambur de rezerva, iti sugerez sa asculti parerea celor care folosesc Shimano. Se pare ca acum modelele Nexave sau Exage au preturi bune. Nexave 2500, de exemplu, are 255g, iar Exage 2500 250g.
Despre bete pot spune ca cel mai usor bat pe care am pus mana a fost un Kistler Helium LTX. De la Maver, clar, Skirt-ul e cel mai usor bat.

Dan Cristian
utilizator nou
utilizator nou

Multumiri

Mesaj de Dan Cristian » 26 Aug 2007, 15:50

Domnule Musti va multumesc pentru promptitudinea de care ati dat dovada si ati raspuns la mesajele mele ...acuma urmeaza sa imi fac achizitiile si apoi excursia in delta ...voi reveni cu ceva poze.
Inca odata multumesc si fir intins!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 27 Aug 2007, 10:20

mesajele off-topic au fost sterse,discutia despre Maver merge in continuare.
daca aveti in continuare nelamuriri personale-pe privat sau la cafenea.
tnx.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 27 Aug 2007, 16:38

cipic scrie:Daca vrei sa vezi un pescar profesionist care pescuieste cu bete Maver uita-te in galeria personala a lui ovidiu14 si vei vedea ce poate sa faca un bat Maver manuit de un profesionist :wink: 8)

Asta e o gluma, un argument de netagaduit la cat de bune sunt Maver, sau o axioma? Ce inseamna pescar profesionist?

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 27 Aug 2007, 16:54

onesti scrie:Asta e o gluma, un argument de netagaduit la cat de bune sunt Maver, sau o axioma? Ce inseamna pescar profesionist?
Este pescarul care merge la pescuit doar daca-l platesti,cu contract :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 27 Aug 2007, 22:14

Pescarul profesionist este acel pescar care pescuieste si mai ales prinde cu orice fel de scula,scumpa sau ieftina si participa la concursuri si mai ales pe unele le castiga!!!
Onesti nu cred ca ai tu la activ concursuri castigate si mai ales participari cate are pescarul pe care ti l-am dat exemplu,asta nu inseamna ca sunt prieten cu el sau ca il laud,sa ajungi tu la valoarea lui si atunci mai vb,dar el este un profesionist si am vrut sa-l dau exemplu lui nea gaboru ca pescuieste cu maver si are capturi de invidiat!!!

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 27 Aug 2007, 22:17

Defineste-ne si noua ce inseamna pescar profesionist,ca poate tu stii!!!

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 27 Aug 2007, 22:19

cipic scrie:Pescarul profesionist este acel pescar care pescuieste si mai ales prinde cu orice fel de scula,scumpa sau ieftina si participa la concursuri si mai ales pe unele le castiga!!!
Onesti nu cred ca ai tu la activ concursuri castigate si mai ales participari cate are pescarul pe care ti l-am dat exemplu,asta nu inseamna ca sunt prieten cu el sau ca il laud,sa ajungi tu la valoarea lui si atunci mai vb,dar el este un profesionist si am vrut sa-l dau exemplu lui nea gaboru ca pescuieste cu maver si are capturi de invidiat!!!
esti jalnic domn cipic.
cred ca ar trebui sa i ti revizuiesti atitudinea fata de cei care i si expun o parere dar nu jignesc ca dumneata domn cipic

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 27 Aug 2007, 22:26

no offence si rog un moderator sa stearga msj off topic

pescarul profesionist din cate stiam eu este acel pescar care pescuieste cu plase din material textil, care are niste documente privind aceasta activitate, care elibereaza din plase pestele sub dimensiune, nu retine mai mult decat ii este permis; acesta fiind jobul sau ;)....cam asta stiam eu despre pescarul profesionist...

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 27 Aug 2007, 22:29

torescu octavian scrie:
cipic scrie:Pescarul profesionist este acel pescar care pescuieste si mai ales prinde cu orice fel de scula,scumpa sau ieftina si participa la concursuri si mai ales pe unele le castiga!!!
nu ma cheama domn gabor domn cipic sau cum m ai mai numit dumneta

Închis