Maver

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Închis
adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 24 Aug 2007, 23:10

Am si scule de super calitate (Shimano Calcutta 201 DC, Greys, SP Contact) si am si scule mai medii sau mai slabe (Balzer, Cormoran, DAM), pescuiesc cu ele cam cu aceasi placere, mai e si latura emotionala, te poti atasa de un Maver sau Balzer nu neaparat trebuie sa fie batu de mare firma. Si normal mai e si experienta, un bat mediocru poate sa faca minuni in mana unuia care stie. Asa ca afirmatia ca cu Maveru' bati covoare e exagerata dupa parerea mea. :lol:

ps : le am si eu cu cheltuiala, numa nu toti au bani sa investeasca in pescuit
TEAM ATOM

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 24 Aug 2007, 23:22

am pus mana pe cateva maver nu am avut un sentiment placut asa ca pentru mine firma asta si inca cateva firme precum cormoran ,sert si ar maifi cateva sunt 00000000 .ei fac scule pentru a vinde la tot omu nu si respecta firma.
cand vezi ca cineva i ti da garantie pe viata la un obiect atunci te intrebi oare este nebun sau chiar munceste sa produca acel obiect de calitate
cate firme i ti dau garantie pe viata la un obiect?

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 24 Aug 2007, 23:30

torescu octavian scrie:am pus mana pe cateva maver nu am avut un sentiment placut asa ca pentru mine firma asta si inca cateva firme precum cormoran ,sert si ar maifi cateva sunt 00000000 .ei fac scule pentru a vinde la tot omu nu si respecta firma.
cand vezi ca cineva i ti da garantie pe viata la un obiect atunci te intrebi oare este nebun sau chiar munceste sa produca acel obiect de calitate
cate firme i ti dau garantie pe viata la un obiect?
Octaviane nu compara Dacia Logan cu Mercedes. Alea care iti ofera garantie pe viata iti cer si pretul. De ce zici tu ca sunt 0 ? tu nu vrei sa intelegi ca nu toata lumea is permite bete de 300 de usd ? si mai e vorba si de raport calitate pret, intelegi tu ? la o suma mica poti sa iti cumperi ceva bun daca cauti mai mult un pic. La firmele adevarate se mai plateste si marca. Eu personal am auzit de cazuri cu bete Fig Rig de musky (sunt bete de top) care aveau defecte de fabricatie si s-au rupt la o solicitare mai mare si mai sunt exemple.
TEAM ATOM

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 24 Aug 2007, 23:36

daca as deschide un topic acuma cu urmatoarea minciuna cum ca firme ca st croix , laminglas ,loomis etc. ar veni in constanta sa si expuna marfa pentru 3 zile ,cati crezi ca ar veni sa le vada?

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 24 Aug 2007, 23:38

torescu octavian scrie:o data ce te ai apucat de pescuitul asta costisitor vrei sa avansezi din toate punctele de vedere scule , capturi ,momeli si alte accesorii.cand te uiti in debara sau in balcon si vezi gramada de scule naspa pe care le ai adunat si pe care ai vrea sa le vinzi cuiva dar nu ai cui pentru ca nu mai au nici o valuare fiind stifturi i ti dai seama ca ai facut investitii pe mnoment neinspirate.asa ca grije mare la ce va aruncati sa cumparati.primul impuls te face sa scoti banii si sa cumperi **** de pe piata noastra dar dupa cateva pescuituri realizezi ca este naspa si vrei mai bun asa ca luati din prima o scula buna si nu mai exista regrete

:shock: :shock: mai putine dar de calitate
Principiul e corect. Si eu, daca fac contabilitatea, ajung la concluzia ca aparent am bagat bani in scule nefolositoare. Atata doar ca in timpul asta am castigat ceva: experienta. O fi scump?
Afara de asta, betele pe care nu le mai pescuiesc ajung la amici care sunt spinner-i amatori si n-au de gand sa investeasca. Mai mereu am bete date prin vecini. Trist, dar am prieteni care nu si-ar permite nici macar un Maver nou, fara sa faca un consiliu de familie.

Si mai e ceva. Mi-e foarte greu sa-mi dau seama care e batul, american sau aiurea, foarte bun, care m-ar multumi atata de tare incat sa zic ca nu-mi mai trebuie altul. Oi fi eu mai cusurgiu, dar, vezi, am gasit o hiba chiar si vestitului-mult-laudatului Kistler LTX: e mult prea rigid pe gustul meu, chiar daca e de folosit exclusiv la salau. Eram pe punctul sa-l iau pe nevazute, mai ales ca il poti cumpara deja din Romania. Norocul face sa-l fi luat mai repede un amic si am apucat sa-l vad la el. Am zis "pas!"
Asa ca alternativa e sa continui sa-mi cumpar bete americane, dupa sfaturile unuia sau altuia, pana oi nimeri unul dupa inima mea, ca de pipait n-am unde. Rezultatul ar fi o noua stiva de bete, iar suma blocata in ele triplata. E drept, probabil ca sunt mai usor vandabile ca second-hand.
Intelepciunea dobandita imi spune, insa, ca echipamentul pe care deja il am e suficient ca sa pot aborda orice stil de pescuit, la orice peste. E drept, din acest echipament fac parte si cateva bete americane. Dar si europene.

P.S. In plus, am inceput sa prind peste la musca :wink: ...

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 24 Aug 2007, 23:45

musti nu este nevoie sa le pipai pentru ca este descris batul foarte bine actiune putere si alte alea
nu ai cum sa dai gres daca sti ce vrei de la un bat.
de curand am achizitionat un st croix legend dintr o bucata si este exact cum mi l inchipuiam pentru ca i am citit descrierea nu am cum sa mai dau gres cu americanele sunt exact cum le descriu ei perfecte

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 24 Aug 2007, 23:46

torescu octavian scrie:daca as deschide un topic acuma cu urmatoarea minciuna cum ca firme ca st croix , laminglas ,loomis etc. ar veni in constanta sa si expuna marfa pentru 3 zile ,cati crezi ca ar veni sa le vada?
pune te rog pozele care ti le-a cerut Cipic sa fii mai convigator :) trebuie sa ii convingi ca prinzi mai bine cu St. Croix altfel nu ai credibilitate. Trebuie sa convingi prin exemple. Altfel e usor sa zici ca x e de c...t si y e c...t si z e bun. Eu inclin sa cred ca Cipic a prins mai mult decat tine cu Maveru lui :), te rog nu o lua in nume de rau
TEAM ATOM

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 24 Aug 2007, 23:50

am poze puse prin galeria foto si cu un salau de 8kg
eu nu stiu cat se duce cipic la peste dar eu am congelatorul plin de salai filetati
nu stiu pe unde pescuiti voi dar credema ca pe langa constanta sunt mai multe ape care adapostesc salai naravasi

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 24 Aug 2007, 23:53

eu nu il vad :) unde in galerie ?
TEAM ATOM

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 24 Aug 2007, 23:58

galerie foto nu personala
o sa pun si in aia personala dar este tarziu acuma si trebuie sa ma odihnesc pt ca miine am o zi plina---TOCMAI A NASCUT NEVASTAMEA SI TREBUIE SA DAU SPAGILE DE RIGOARE PRIN SPITAL.DECI MULTA ALERGATURA---

Închis