Manere

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 03 Dec 2007, 21:52

la toate lansetele care au avut manerul prea lung l-am taiat sa vina pana la cot altfel te incurca destul de enervant.
asa ca am pus mana pe panza de bomfire(cred ca nu asa se scrie dar...)si jos cu el ...apoi nivelat cu putin smilgher(???) si ai terminat toata treaba ...ca tie lanseta iti trebuie nu maner :)
o poti echilibra si cu mulineta dar depinde cum ti lanseta in mana :!: sau ii fixezi o mica greutate din metal (plumb)in interiorul cotorului(in capat)apoi pui un capac...gata cu echilibrarea :wink:

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 03 Dec 2007, 22:01

dragos74 scrie:bomfire(cred ca nu asa se scrie dar...)si jos cu el ...apoi nivelat cu putin smilgher(???)
:lol: :lol: :lol: Aveam si eu un prieten care spunea perlandez la prenandez sau poristilen la polistiren. :lol: :lol: :lol: Era nostim rau!

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 03 Dec 2007, 22:37

Atent! :lol:
Eu am taiat manerul la o lanseta si ...am vandut-o!Arata mai bine, se aseza mai bine parca pe mana, dar ... nu mai corespundea! :lol: Asa ca atentie mare ce si cum tai...Eu zic ca nu de geaba le-au facut cu manerele alea...
Uite pikeman , la pestocii lui, se aseaza in ...dorsal si se sprijina in cotor! Asa-i frate, pana ai in ce te sprijinii e bine! :P Cand ii auzi pe unii ca vor sa taie din cotor... :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

horiavd
senior
senior

Mesaj de horiavd » 04 Dec 2007, 10:21

dragos74 scrie:la toate lansetele care au avut manerul prea lung l-am taiat sa vina pana la cot altfel te incurca destul de enervant.
asa ca am pus mana pe panza de bomfire :wink:
Mai sigura este o pila fina triunghiulara :lol:

cristian.ene
veteran
veteran

tot cumpaaratorii decid nivelul produselor

Mesaj de cristian.ene » 04 Dec 2007, 18:34

gizmo,

nu e numic metafizic sau fizic explicabil de ce au facut manere asa de lungi. E vorba doar de prostia producatorilor si nivelul scazut de asteptare al pescarilor care inghit neglijentele astea.

Altceva nu e despus.

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 04 Dec 2007, 18:55

Am vazut niste filme cu pescuitul de somon in care pescarii respectivi, ghizi profesionisti de altfel, se foloseau la propriu atat de front cat si de rear grip in timpul recuperarii, in sensul ca trageau de batz cu ambele maini simultan. Betzele erau Rogue cu manere lungi.

La fel am vazut niste filme cu pescuitul stiucii in Anglia / Irlanda unde concurentzii foloseau betze lungi de 2.7-3m cu gripuri mari.

Cred ca pentru unele tipuri de pescuit se justifica gripuri mai lungi, la fel cum pt pescuieli mai domestice se justifica scurtarea acestuia sau indepartarea totala a front-gripului sau mutarea mandrinei.

Gizmo:daca as fi in locul tau si chiar m-ar deranja lungimea, as prefera sa schimb sau sa modific gripul si mandrina si ulterior amplasarea inelelor (sau inelului de plecare) decat sa tai din batz.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 05 Dec 2007, 14:28

onesti scrie:
Cred ca pentru unele tipuri de pescuit se justifica gripuri mai lungi,.
Ba bine ca nu .

Fir Intins!!!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 06 Dec 2007, 18:24

Michael scrie: vei avea 2 segmente inegale de lanseta.riscul de rupere al segmentului mai lung(varful) e mai mare.
Urmeaza sa cumpar o scula din doua bucati inegale , noua-nouta , japoneza . Ai vreo explicatie pentru ce ai scris mai sus , poate nu mai cumpar scula !?

Fir Intins!!!

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 06 Dec 2007, 21:13

onesti scrie:
dragos74 scrie:bomfire(cred ca nu asa se scrie dar...)si jos cu el ...apoi nivelat cu putin smilgher(???)
:lol: :lol: :lol: Aveam si eu un prieten care spunea perlandez la prenandez sau poristilen la polistiren. :lol: :lol: :lol: Era nostim rau!
ma eu nu ma refeream la pronuntie ci la cum se scrie... :?
cat despre faptul ca sigur stiu ei de ce fac manerele asa lungi cum a spus cineva mai sus ...asta inseamna sa nu sti ce sa ceri de la o lanseta si sa accepti ce ti se baga sub nas ca...''sigur stiu ei de ce ....'' :(
Taiati fratilor cu incredere ca nu are nici pe dracu...si credeti-ma ca nu sunt din cele ieftine cele la care am intervenit brutal as spune dar conteaza sa-ti foloseasca nu sa nu-i deranjezi luck-ul :wink:

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 06 Dec 2007, 21:54

dragos74 scrie: ma eu nu ma refeream la pronuntie ci la cum se scrie... :?
Ma, si eu glumeam!

Cat despre maner lung sau scurt :ideea ca unele manere sunt mai lungi asta nu-nseamna ca toate-s proiectate gresit cum nici faptul ca unele manere sunt mai scurte nu-nseamna ca-s proiectate corect. Batzul trebuie privit in ansamblu tzinand cont si de destinatzia lui.

Si iar se ajunge la "conceptul de customizare" ca la un lucru care trebuie inceput negresit cu scurtarea gripului.

Scrie răspuns