discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
razvi
- utilizator constant

-
De la JAXON, singurele chestii valabile ( parerea mea ) si care isi merita pe deplin banii, sunt VOBLERELE IMIITATIE DE LACUSTA

JAXON Hooper ... Eu prefer culorile: 99 - 834 - 833 si 144
FIRE INTINSE, va doresc

Pescuit. Natura si pasiune. Departe de lumea dezlantuita.
-
avatzel
- junior

razvi scrie:De la JAXON, singurele chestii valabile ( parerea mea ) si care isi merita pe deplin banii, sunt VOBLERELE IMIITATIE DE LACUSTA

JAXON Hooper ... Eu prefer culorile: 99 - 834 - 833 si 144
FIRE INTINSE, v
a doresc

stiu ca i foarte buna lacusta am prins cleni faini cu ea dar sant bune si tingo om kz p si ok am avut rezultate f bune cu ele.
-
shimano
- veteran

-
Cred ca lansetele Lesath sau Fireblood reprezinta cel mai inalt nivel la capitolul spinning...nu degeaba majoritatea celor mari care se respecta si-ai achizitionat de-al lungul anilor asa ceva. Antares-ul e invechit, foloseste carbon XT200, pe cand lesath si Fireblood are puterea de rupere dublata prin carbonul XT400. Acestea sunt, practic, cele mai avansate lansete, de la prima si pana la ultima componenta, toate inelele si mandrina sunt Fuji, etc.
In orice caz, jafurile de la Jaxon nu se pot compara nici cu o lanseta Catana, ce gasesti deja la 90 RON pe piata.
Cum au spus si colegii, Jaxon Hooper sunt bune..prinzatoare de cleni, la fel si Tingo. Eu prefer totusi produsele Salmo (care-s la acelasi pret cu Jaxon, dar la un nivel mult mai inalt).
-
Chief
- veteran

-
Lesath si Fireblood sunt cele mai avansate lansete de la Shimano, nu shimano?

-
shimano
- veteran

-
Gresesc cu ceva?
-
Chief
- veteran

-
Nu cred, atata timp cat ne referim la lansete Shimano si Jaxon. Asta vroiam sa spun. Ca Lesath Si Fireblood sunt cele mai avansate de la Shimano din gama, nu cele mai avansate in general, in lume sau in Romania. M-am facut inteles?
-
rine
- veteran

shimano scrie:Gresesc cu ceva?
in ,98, am luat in regim de consignatia de la mag.finnese,un bat de la jaxon,pe vremea aia nici nu se auzise de ei.m-i sa zis ca sunt nemti.am dat un mil. pe el 2,4 m 10-40g.de atunci il folosesc incontinuu.pescuiesc exclusv in delta si pe dunare.mai am vre-o 4sau 5 lansete de marca dar jaxonul nu m-a dezamagit niciodata.are ce-l putin 100 de iesiri si nu de o zi.
-
avatzel
- junior

rine scrie:shimano scrie:Gresesc cu ceva?
in ,98, am luat in regim de consignatia de la mag.finnese,un bat de la jaxon,pe vremea aia nici nu se auzise de ei.m-i sa zis ca sunt nemti.am dat un mil. pe el 2,4 m 10-40g.de atunci il folosesc incontinuu.pescuiesc exclusv in delta si pe dunare.mai am vre-o 4sau 5 lansete de marca dar jaxonul nu m-a dez
amagit niciodata.are ce-l putin 100 de iesiri si nu de o zi.
ce parere avetzi de excalibur energo team 240 25 50 g o incercat careva is bune
-
Musti
- veteran

shimano scrie:Gresesc cu ceva?
Da, fraza cu "reprezinta cel mai inalt nivel la capitolul spinning" este incompleta. Cele doua lansete, Lesath si Fireblood sunt cele mai avansate lansete ... de la Shimano. Care este un producator mediocru de lansete. De aia ziceam ca, vanzand aceste modele la pretul pe care il cer, Shimano ar putea fi acuzat de furt, din punctul meu de vedere (mai ales Fireblood-ul)...
Dar, nah... nu ma pot pune cu "majotitatea celor mari care se respecta"...
Daca te apuci sa compari lansetele Jaxon cu Shimano, da. Totusi, parca sunt de preferat Shimano.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
-
fishi
- veteran

@shimano
Nu te enerva la raspunsurile pe care le vei primi.......brand-ul shimano este doar o treapta in desavarsirea ta ca pescar la spinning.In timp o sa auzi de multe altele,poate chiar o sa vezi si o sa-ti schimbi parerea(baga un ochi la Megabass da nu-l lasa mult ca o sa te traga curentul

)
Eu am fost fan shimano peste 10 ani,chiar acum pescuiesc la stiuca de pe mal cu un speed-master,la avat idem(dar mai lung,necesar pe canaleke de fuga).Cea mai buna mulineta care am avut-o pana acum (fiabilitate,rezistenta,frana impecabila...)este un twin-power de japonia.Asa credeam si eu la un moment dat dar imediat am dat de Loomis(cel de sua),Lamiglas,Daiko,Major Craft,etc)si s-au cam schimbat lucrurile...ai putina rabdare si cauta informatie aici pe forum.