Lansete de spinning-construite in Europa.
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
nu ar fi normal. din contra, daca s-ar putea ar fi bine sa fie cat mai mica. intaritura e doar pentru buza.
chestia cu matisarea e mai mult o chestie de incredere. sa nu ajungi sa-ti matisezi orice lanseta de acum inainte. e putin probabil sa se mai rupa inca o data (statistic vorbind). murphy poate e de alta parere.
chestia cu matisarea e mai mult o chestie de incredere. sa nu ajungi sa-ti matisezi orice lanseta de acum inainte. e putin probabil sa se mai rupa inca o data (statistic vorbind). murphy poate e de alta parere.
Michael,Michael scrie:Multumesc pentru sfaturi.Totusi ma intreb...nu era normal,daca imbinarea se face pe o portiune de 5 cm,sa faca si acea mufa(intaritura) pe toata suprafata mufarii?Totusi matisarea segmentului de varf, in zona in care ajunge muchia segmentului de baza,parca nu e o idee tocmai rea...
Daca blank-ul era cum trebuie nici nu-ti mai rupeai batul nici nu mai existau discutiile pe care le purtam.
Esti pus in fata unui fapt implinit si trebuie sa procedezi de asa maniera incat sa nu ti se mai rupa batul si cred ca solutiile sunt cele de care am discutat.
Daca as avea batul in mana as putea exact sa-ti spun ce sa faci,dar daca exista un joc la imbinare nu e alta solutie decat sa elimini acel joc si daca batul nu are alte defecte ascunse nu se va mai rupe decat in cazul in care va fii solicitat mult peste capacitatea pt. care a fost proiectat.
Jean Scurtu
-
- veteran
Ron Thomson Monterra
Am pescui t in urma cu 2 ani cu o lanseta Monterra ML, 2.10 m la biban cum bibabi de Mihailesti aveau sub 300 gr. si pescuiam cu un fir de 0.16 mm lanseta parea ok. Cum prin zona erau ceva martite si stiuci am incrercat sa le pacalesc folosind un fir de 0.20 mm si oscilante foarte usoare(max6g) pe care le lansam pe langa mal. De acolo tasneu marlite dragute de 500 -800 gr. dupa vreo 5, una mai marriciaca nu avrut sa vina si a plecat intr-un mic demaraj la care lanseta s-a rupt ca un stix exact deasupra locului unde se temina partea inferioara intrata in cea cuperioara. Motivul evident vicii masive de fabricatie.
Cu lansete light fir 4-8 lbs. putere de aruncare 1/16 -5/16 oz. (2-9 gr.)
s-au scos crapi chinezi ,romanesti intre 10 -16 kg cu fir mono de 0,16 -0,18mm. Desigur lanseta poate sa fufere daca firele folosite depasesc puterea inscriptionata a lansete si frana nu e reglata corespunzator.
Eu am prins un chinez de 7 kg cu u asemenea echipament light si lanseta era un Berkley Hank Parker iar firul de 6 lbs . Drill-ul a durat max. 10 minute si nu am simtit nevoia de o lanseta mai putenica, distractia a fost maxima.
Stiu si de somni intre 8 si 13 kg prinsi cu eschipament Cabela`s ML /fir 4-10lbs. drill-ul a fost ceva mai lung, stress-ul mare pentru lanseta dar lanseta nu a zis nimic. Probabil o oboseala usoara poate sa existe in material dar si la suprasarcina o lanseta de calita nu are voie sa se rupa...never, mai intai firul.
Renunta la pseudo-lansete, de cand pescuiesc, Ron Thomson a fost singura lanseta care am rupt-o in pescuit. Din cele americane(dar nu cele de 20-30$) nu stiu sa se fi rupt una pescuita corect.
Cu lansete light fir 4-8 lbs. putere de aruncare 1/16 -5/16 oz. (2-9 gr.)
s-au scos crapi chinezi ,romanesti intre 10 -16 kg cu fir mono de 0,16 -0,18mm. Desigur lanseta poate sa fufere daca firele folosite depasesc puterea inscriptionata a lansete si frana nu e reglata corespunzator.
Eu am prins un chinez de 7 kg cu u asemenea echipament light si lanseta era un Berkley Hank Parker iar firul de 6 lbs . Drill-ul a durat max. 10 minute si nu am simtit nevoia de o lanseta mai putenica, distractia a fost maxima.
Stiu si de somni intre 8 si 13 kg prinsi cu eschipament Cabela`s ML /fir 4-10lbs. drill-ul a fost ceva mai lung, stress-ul mare pentru lanseta dar lanseta nu a zis nimic. Probabil o oboseala usoara poate sa existe in material dar si la suprasarcina o lanseta de calita nu are voie sa se rupa...never, mai intai firul.
Renunta la pseudo-lansete, de cand pescuiesc, Ron Thomson a fost singura lanseta care am rupt-o in pescuit. Din cele americane(dar nu cele de 20-30$) nu stiu sa se fi rupt una pescuita corect.
@cristi.ene
eu folosesc o lanseta Ron Thompson Monterra de 2,10 si actiune 5-18. O folosesc in deosebi pt. clean si pastrav. Anul trecut, pe cand dadeam la clean, cu un salmo de 2,5, fir Trabucco river trout de 0,18, mi-a intrat o stiuca de aprox.3 kg. maricica, zic eu. Scaparea ei a fost la mal, cand a taiat firul. Si crede-ma ca a plecat de cateva ori in sprinturi spre larg.
Lanseta nu a zis nimic (ca sa te citez). Si in ziua de azi, folosesc aceeasi lanseta.
Deci concluzia mea este ca la pretul ei (1.200.000) face toti banii. Am prins cu ea si pastrav de lac destul de frumos, nenumarati cleni, bibani, avati de Dunare, etc.
eu folosesc o lanseta Ron Thompson Monterra de 2,10 si actiune 5-18. O folosesc in deosebi pt. clean si pastrav. Anul trecut, pe cand dadeam la clean, cu un salmo de 2,5, fir Trabucco river trout de 0,18, mi-a intrat o stiuca de aprox.3 kg. maricica, zic eu. Scaparea ei a fost la mal, cand a taiat firul. Si crede-ma ca a plecat de cateva ori in sprinturi spre larg.
Lanseta nu a zis nimic (ca sa te citez). Si in ziua de azi, folosesc aceeasi lanseta.
Deci concluzia mea este ca la pretul ei (1.200.000) face toti banii. Am prins cu ea si pastrav de lac destul de frumos, nenumarati cleni, bibani, avati de Dunare, etc.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
- costica_fishing
- veteran