Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 13 Ian 2011, 20:47

Incerc sa iti raspun eu la intrebari.
kuintautti scrie:
ai dreptate... , acu daca e sa discutam mai tehnic asa....

io ma intrebam cam asa... : cu lipchiciu shela di pi miner care acopera ditai scrisu ( ca la hainele copiilor de gradinita... sa stie fiecarea a cui e :lol: ) ... ca tare stralushitor si aratos batal focu arata acu fotografiat artistic... dar oare in citiva ani nu se ingalbeneste , nu crapa ca orisicare lipici ? voi ce parere aveti ? are lookul viitor or what ?
Depinde ce epoxi folosesti. Daca folosesti unul consacrat, depre care te-ai interesat ce evolutie are in timp si, studiind, ai aflat ca e stabil, foarte probabil nu se va ingalbeni in cativa ani.
Daca folosesti unul ieftin, luat de la magazinul de chimicale din cartier sau de la ABC-ul din colt, este posibil sa se ingalbenesca.
Ati fi surprinsi sa vedeti cat de putin expoxi se foloseste la o operatiune din asta sau chiar si la inele.
kuintautti scrie: apoi... cineva... ( nu zic cine ! ghiciti ! :lol: ) intreba de joarda lu andrei care o fi fo motivul / scopul / filozofia adaugarii tubului ala suplimentar pe miner :lol: e mai simpla si mai usoara asa ? :lol:

mai intreba cit de apropiat in dimensiuni o fo tubul cu blankul shela UL :lol: si cam cit lipchici o bagat intre... nah in caz de ceva sa stie omu cite tuburi de lipici tre sa cumpere...
Tubul acela de carbon are in primul rand un rol estetic. Apoi, daca diferenta de diametru dintre tubul de carbon si blanc este mai mare, nu este obligatoriu ca spatiul sa fie umplut cu epoxi.
Exista asa-zisii arbori, care trasi pe blank pot umple spatiu respectiv. Acesti arbori sunt construiti din diferite materiale, unele incredibil de usoare.
Nu in ultimul rand, putina greutate in zona aceea, caci nu pui plumb, ci cel mult doar epoxi, cu siguranta nu iti va rupe mana. Mai degraba va deplasa putin centrul de greutate al lansetei dispre varf inspre maner, ceea ce este de dorit.

kuintautti scrie: si mai intreaba daca mai are filing la blank cu manshonu pe iel ca nah... tre sa fie si senzitiva olea joarda... nu ? si cum nu mai are contact direct intreaba omu cum transmite... sau oare lu-i doar ii place cu prezervativ ca sa reziste mai mult ? :lol:

nah... intrebari tehnice :lol: multumit acu ? :lol:
"Mansonul" de deasupra mulinetei, despre care vorbesti, nu are nicio influenta asupra senzitivitatii lasetei. Daca te uiti atenti vezi ca mandrina este Fuji ECS cu "blank-thru", adica ai contact direct cu blankul. Deci nu mai este nevoie sa tii degetul pe blank deasupra la maner, ca si la unele lansete de spinning.

Sper ca am reusit sa iti lamuresc nedumeririle tehnice.
Eu am pus mana pe lanseta si mi-a placut. Si cred ca proprietarul va prinde ceva peste cu ea. :)
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 13 Ian 2011, 21:08

interesant.... dupa 10295 de episoade topicul capata o turnura buna ....
deci lanseta aia frumoasa e frumoasa ca asa a vrut-o viitoru apropitar, nu ca asa ar prinde mai multi pesti , daca am inteles eu bine domnule Razvan, no ?

Sounds fair enough :wink:

Hai cine, mai baga o recapitulare la topicul asta ....? :D

ca pana acu am avut asa :

custom pt ca :
e fitza : des : cine si-o permite, sa fie sanatos
e super fitza, cine-s io in fata mea si a baltii : relativ intalnit, doar ca e mai scump
am ginit un blank bun la reduceri si ma ajunge ok la bani lanseta : relativ rar
am avut o lanseta placuta si draga mie, la care manerul s-a copt si inele s-au dus vietii si am hotart sa o reinvii : relativ des, dar nu la fel de trambitat.
am un custom cu blank bun ca l-am gasit mocaciune la un disperat care l-a comandat fara sa aiba habar . rar...si de obicei astia nu zic :D
am custom ca am io o dambla si vreau sa imi fac singur betele...iarasi rar... si de laudat pt efort.

Custom din motive medicale : imi dadeam in oo cu manerul de la lanseta ....
N-am un custom si mi se rupe de customurile lor.... fo cativa.

N-am un custom dar mi-as dori sa moara dusmanii mei ca asa au toti campionii din tara asta ....relativ des .....
Cei din categoria asta cand ajung s aisi permita ...trec intr-una din primele doo .....

Am uitat pe cineva ? :lol: :roll:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 13 Ian 2011, 21:20

i-am uitat si pe aia care dau 1000 pe super blank si inca 1000 pesuper componente...si pizdoasa si frumoasa....

era pacat sa nu mentionez :twisted:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 13 Ian 2011, 21:21

razvan m. scrie: Depinde ce epoxi folosesti. Daca folosesti unul consacrat, depre care te-ai interesat ce evolutie are in timp si, studiind, ai aflat ca e stabil, foarte probabil nu se va ingalbeni in cativa ani.
Daca folosesti unul ieftin, luat de la magazinul de chimicale din cartier sau de la ABC-ul din colt, este posibil sa se ingalbenesca.
Ati fi surprinsi sa vedeti cat de putin expoxi se foloseste la o operatiune din asta sau chiar si la inele.
aia sa inteles de la inceputul subiectului ca-i bun numa ce-i scump... :lol: , dar tu zici ca pt ca´i subtire nu se va ingalbenii in citiva ani ?
in citi ani nu se va ingalbenii ?

sincer , nashpetele mele isi pierd luciu in primul sezon si de aia is curios...
razvan m. scrie: Tubul acela de carbon are in primul rand un rol estetic. Apoi, daca diferenta de diametru dintre tubul de carbon si blanc este mai mare, nu este obligatoriu ca spatiul sa fie umplut cu epoxi.
Exista asa-zisii arbori, care trasi pe blank pot umple spatiu respectiv. Acesti arbori sunt construiti din diferite materiale, unele incredibil de usoare.
Nu in ultimul rand, putina greutate in zona aceea, caci nu pui plumb, ci cel mult doar epoxi, cu siguranta nu iti va rupe mana. Mai degraba va deplasa putin centrul de greutate al lansetei dispre varf inspre maner, ceea ce este de dorit.

bine bine... stim aia cu iestetica... :lol: , cu minim de lipchici m-ai lamurit ... :lol: , acu intreb si io... , ca daca la o menghina tre vo 3 arbori... la ditai tubu citi trebe ? :lol:

ba nene... , io nu vreu sa sun rautacios dar am mai intrebat odata daca alea sint toate costurile
razvan m. scrie: "Mansonul" de deasupra mulinetei, despre care vorbesti, nu are nicio influenta asupra senzitivitatii lasetei. Daca te uiti atenti vezi ca mandrina este Fuji ECS cu "blank-thru", adica ai contact direct cu blankul. Deci nu mai este nevoie sa tii degetul pe blank deasupra la maner, ca si la unele lansete de spinning.

Sper ca am reusit sa iti lamuresc nedumeririle tehnice.
Eu am pus mana pe lanseta si mi-a placut. Si cred ca proprietarul va prinde ceva peste cu ea. :)
ai inteles gresit !
cind am zis "manson " ma iexprimam mai plastic dar tot la tub ma refeream

deci aici e intrebarea cu sensibilitatea ... , mai simte ceva transmis de blanck prin arbori lipici si tub ?
caci io cam asa am inteles...
ca se vor usoare :lol: si sensibile :lol:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 13 Ian 2011, 21:27

Sub mulineta, degetele vin in contact direct cu blankul, nu cu tubul acela de carbon.
Tubul de carbon nu ajunge pana in zona aceea.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 13 Ian 2011, 21:31

[quote="andrei.A"]

Cei din categoria asta cand ajung s aisi permita ...trec intr-una din primele doo .....

pai io am inteles intr-un final da-ci ca un custom "normal " e mai ieftineanu decat o " serie " din magazin cu toate ca eram convins ca-i viceversa :roll:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 13 Ian 2011, 21:38

razvan m. scrie:Sub mulineta, degetele vin in contact direct cu blankul, nu cu tubul acela de carbon.
Tubul de carbon nu ajunge pana in zona aceea.
tubul ala impune un anumit tip si marime de mandrina si cum in poze nu se vede bine ca mandrina e fest pe blank ( uitete si tu daca nu ma crezi ! ) intreb si io ca omu... , dar daca tu zici ca e... apoi e ! :lol:

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 14 Ian 2011, 00:16

razvan m. scrie:Incerc sa iti raspun eu la intrebari...
Da. Raspunsuri fair... Multumim.
Mesterul a lucrat mult la estetica... Si cred ca a reusit sa-si incante clientul.
Nu stiu care sunt celelalte caracteristici ale lansetei, ca sa pot judeca influenta greutatii suplimentare din maner sau a prezentei arborilor... Greutati suplimentare s-ar simti necesare probabil la lansete mai lungi.
Din ce-am citit va fi un cranker, mai degraba decat jigger... Probabil va fi pescuita mai mult, cu varful in jos ... Nu stiu de ce i-as trage centrul de greutate mai in spate, daca oricum i-am pus titan pe varf...

In fine, parca am inceput sa discutam lansete... In ciuda faptului ca e un topic despre lansete...

:lol:

P.S. ... si oricum nu discutam aici despre un bat "custom"... E un amarat de SCII... :twisted:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 14 Ian 2011, 00:31

Clientul este chiar el si parea multumit cand mi-a aratat lanseta. :lol:
Omul a vrut sa isi faca o lanseta cat mai universala, care sa mearga cu un minim de compromis si la jig dar si la vobler. E un blanc St.Croix SCII, din doua bucati ca sa tina lanseta in portbagaj, astfel incat sa poata fugi la peste daca scapa cateva ore de la lucru. Nu s-a vrut cea mai tare lanseta de pe planeta.
Cam asta e toata povestea. :)

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 14 Ian 2011, 02:20

razvan m. scrie:...Nu s-a vrut cea mai tare lanseta de pe planeta...
... Dar a devenit dupa pozele alea... Daca nu de pe planeta, din tara sigur. Si din toate timpurile... N-ai vazut declaratiile de presa?

:lol: :lol: :lol:

Andrei, s-o folosesti cu placere! E frumoasa...

P.S. Mai, da' acu' realizez... Chiar ca nu-i "custom"... Si-a facut-o el, pentru sine insusi... Deci n-a comandat-o nimanui... Fir-ar! :?
E off-topic!
:lol: :lol: :lol:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Scrie răspuns