stefanflorin scrie:Am nevoie de ajutor!
Intentionez sa "tunez" un bat cu fuji KR (alconite), iar pt. ca nu am mai facut lucru asta decat cu New Concept, nu stiu ce tip de inele sa folosesc.
Batul este un medium 8'6" 8-17 fast pana intr-un oz.
Plecarea o vreau de 20, cu 2 inele pe talon, iar runnerele de 5 cu top 5.5 (asa am inteles ca ar fi ok la top, sa fie un pic mai mare)
Cam ce configuratie de inele ati pune pe batul respectiv si eventual daca stiti codul inelelor?
Mersi anticipat

Am revenit cu dimensiunea tamburilor si inelul de plecare.
Batul de care vorbeam, cel cu inel de 20, a fost facut pentru a fi pescuit cu mulinete marimea 2000-2500 de aici si mica problema cu lungimea lanseului daca pun pe el zauberul de 3000.
Am masurat diametrul tamburilor de la mulinetele cu care l-am pescuit:
Daiwa Theory 2000 - D=42,5mm
Shimano Sephia C3000S - D=46mm (folosesc la ea si un tambur de Ultegra de 2500 care are acelasi diametru)
Zauber CM3000 - D=49mm
Desi diferentele dintre diametrul tamburului mulinetelor Theory si Sephia sunt destul de mari, datorita inovatiei ARC-Spool a Shimano, diferentele la lungimea lanseului sunt neglijente. In schimb, la Zauber, diametrul foarte mare isi spune cuvantul.
Din acest motiv am sugerat luarea in considerare si a inelului de plecare de 25, bineinteles in functie de mulineta cu care se vrea imperecheata lanseta.