Lansete CUSTOM
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Lansete CUSTOM
Multam pentru lamuriri. Am "sapat" pe internet si am vazut ca majoritatea modelelor din seria asta au inelele de aceeasi marime (cel de plecare e de 16mm), indiferent de aplicatiile carora le sunt destinate. Intre timp am testat lanseta, azi am facut o iesire pe Dunare si am constatat ca lanseaza mai mult decat acceptabil tinand cont de marimea inelelor. Oricum lungimea lanseului ar fi printre ultimele cerinte in acest caz. Cautam un bat mai puternic pentru a inlocui vechiul Berkley Pulse si din ce am citit pe aici noul model nu mai are aceeasi calitate cu cel vechi. Asa ca am hotarat sa ma indrept spre alta marca si am ales Shimano. Ca prime impresii, batul este senzitiv si asta era o prima cerinta, as putea spune ca in aceasta privinta e mai mult decat ma asteptam. E puternic, pare ca duce mai mult decat puterea data de producator,n-am avut greutati mai mari sa-i testez limitele si ce-i mai important, se descurca onorabil si cu jig de 10gr+guma. Ce nu-mi place, e o adevarata ranga si am ceva dureri de incheietura, asta e o chestie valabila pentru toate betele rigide indiferent de producator.Una peste alta sunt multumit de achizitie, chiar daca am facut-o "in orb" fara a avea posibilitatea de a tine batul in mana inainte de a-l achizitiona, modelul asta nu se gaseste in magazinele din Romania.
Vă rog sa-mi dați si mie numărul de telefon al lui Narik.
Mulțumesc.
Mulțumesc.
si eu
- andriipopa75
- veteran
nariman carahatov 0751016502
- stefanflorin
- veteran
Am nevoie de ajutor!
Intentionez sa "tunez" un bat cu fuji KR (alconite), iar pt. ca nu am mai facut lucru asta decat cu New Concept, nu stiu ce tip de inele sa folosesc.
Batul este un medium 8'6" 8-17 fast pana intr-un oz.
Plecarea o vreau de 20, cu 2 inele pe talon, iar runnerele de 5 cu top 5.5 (asa am inteles ca ar fi ok la top, sa fie un pic mai mare)
Cam ce configuratie de inele ati pune pe batul respectiv si eventual daca stiti codul inelelor?
Mersi anticipat
Intentionez sa "tunez" un bat cu fuji KR (alconite), iar pt. ca nu am mai facut lucru asta decat cu New Concept, nu stiu ce tip de inele sa folosesc.
Batul este un medium 8'6" 8-17 fast pana intr-un oz.
Plecarea o vreau de 20, cu 2 inele pe talon, iar runnerele de 5 cu top 5.5 (asa am inteles ca ar fi ok la top, sa fie un pic mai mare)
Cam ce configuratie de inele ati pune pe batul respectiv si eventual daca stiti codul inelelor?
Mersi anticipat

Urasc atarnatorii!
La un bat de 8,6 ft pana la 1 oz, ti-as recomanda inel de plecare de 25. Pentru ca mulineta care o vei folosi va fi una de cel putin 2500, iar firul de la 10-12 lbs in sus, mai mult ca sigur. O plecare de 20 ti-ar taia din lungimea lanseului.
De asemenea, orienteaza-te la o reductie in 4 inele, cu un numar total de 12-13 inele. Inelul de varf il poti folosi de aceeasi marime cu runnerele, respectiv de 5.
O configuratie ar fi cam asa:
KLAG 25H
KLAG 12H
KLAG 8M
KLAG 7L
KBAG 6
KBAG 5,5
KTAG 5 (5-6 buc.)
MNAT/MNST 5
De asemenea, orienteaza-te la o reductie in 4 inele, cu un numar total de 12-13 inele. Inelul de varf il poti folosi de aceeasi marime cu runnerele, respectiv de 5.
O configuratie ar fi cam asa:
KLAG 25H
KLAG 12H
KLAG 8M
KLAG 7L
KBAG 6
KBAG 5,5
KTAG 5 (5-6 buc.)
MNAT/MNST 5
- stefanflorin
- veteran
multumesc frumos de ajutor! iau in considerare sfatul cu inelul de 25.
Urasc atarnatorii!
Numarul reprezinta diametrul la toate inelele?
Da, asa-i.
Referitor la configuratia cu inel de plecare de 25, am un Recon cu micro si plecare de 20, cand folosesc o mulineta Shimano (Sephia c3000) cu tambur de 2500 merge foarte ok, dar cand pun pe ea un Zauber de 3000 nu pot obtine aceeasi distanta de lanseu, firul parca se infraneaza la intalnirea cu primul inel. Diferentele de diametre intre zauber si shimano sunt destul de semnificative. Intradevar, conteaza si distanta de la mulineta la primul inel dar e ok sa iei in considerare o plecare de 25 daca pui mulinete cu tambur mai mare in diametru decat cele de la shimano de 2500.
Referitor la configuratia cu inel de plecare de 25, am un Recon cu micro si plecare de 20, cand folosesc o mulineta Shimano (Sephia c3000) cu tambur de 2500 merge foarte ok, dar cand pun pe ea un Zauber de 3000 nu pot obtine aceeasi distanta de lanseu, firul parca se infraneaza la intalnirea cu primul inel. Diferentele de diametre intre zauber si shimano sunt destul de semnificative. Intradevar, conteaza si distanta de la mulineta la primul inel dar e ok sa iei in considerare o plecare de 25 daca pui mulinete cu tambur mai mare in diametru decat cele de la shimano de 2500.
- kingofbeasts
- veteran
da dar e vorba de diametrul exterior al pastilei ceramice (indiferent ca-i SIC, Alconite, Torzite ori altceva )Stai jos scrie:Numarul reprezinta diametrul la toate inelele?